Η σωστή εφαρμογή του Make up – Tips

Make up. Ένα αγαπημένο αξεσουάρ των γυναικών. Υπάρχει σε κάθε γυναικεία τσάντα ή νεσεσέρ και μας χαρίζει βελούδινη όψη κάθε μέρα, όλη μέρα. Δύσκολο να το αποχωριστούμε αλλά ακόμα πιο δύσκολο να το εφαρμόσουμε σωστά ώστε να αναδείξει απλά τη φυσική ομορφιά μας και όχι να μας δείχνει “σοβαντισμένες”!
Πως θα φορέσουμε σωστά ένα makeup; Διάβασε εδώ τον τρόπο και τα μυστικά του!

Το makeup (foundation ή φον ντε τεν) χρειάζεται σωστή εφαρμογή για να δείχνει ένα φυσικό look. Δεν πρέπει να ξεχωρίζει από το υπόλοιπο σώμα. Είναι λάθος να επιλέγουμε πιο σκούρο ή πιο ανοιχτό χρώμα από το κανονικό (δες: σωστή επιλογή make up).

Προετοιμασία

  • Πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία εφάρμοσε μία ενυδατική κρέμα ημέρας κατάλληλη για τον τύπο του δέρματός σου και κάνε 1-2 λεπτά μασάζ στο πρόσωπο για αναζωογόνηση.
  • Στη συνέχεια βάλε primer, ειδικό προϊόν που εφαρμόζεται πριν από το makeup για να δώσει μία λεία βάση στην επιδερμίδα.
  • Μην ξεχνάς ότι η περιποίηση προσώπου είναι πολύ σημαντική για την υγεία του δέρματός σου αλλά και για ένα όμορφο μακιγιάζ, οπότε να περιποιείσαι το δέρμα σου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα με πίλινγκ και μάσκα. Αν δεν υπάρχει η κατάλληλη βάση (πχ ξηροδερμία) και η σωστή προετοιμασία το make up δε μπορεί να κάνει τίποτα.

Για να εφαρμόσεις σωστά το make up (fountation):
Το make up εφαρμόζεται με 3 τρόπους

  1. Με πινέλο
  2. Με σφουγγαράκι
  3. Με τα δάχτυλα
  • Όποιον τρόπο και αν επιλέξεις οι κινήσεις για την τοποθέτηση, πρέπει να ακολουθούν τις γραμμές του προσώπου και να ξεκινάνε από το κέντρο του προς τα έξω.
  • Αν υπάρχει εμφανές χνούδι οι τελευταίες κινήσεις πρέπει να έχουν την ίδια φορά με αυτή των τριχών.
  • Στα μάτια, ζυγωματικά και μέτωπο, οι τελευταίες κινήσεις ξεκινάνε από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω και καταλήγουν ανοδικά.
  • Προσπάθησε να καλύψεις ομοιόμορφα όλα τα σημεία, ειδικά κάτω από τη μύτη.
  • Στο τέλος ταμπονάρουμε με τα δάχτυλα ή ακόμα καλύτερα με ένα κομμάτι χαρτί για να απορροφήσει την περιττή ποσότητα.
  • Μην ξεχνάς τον κανόνα less is more, όσο μικρότερη ποσότητα τόσο το καλύτερο. Αν θέλεις πιο ισχυρή κάλυψη είναι προτιμότερο να βάλεις 2-3 φορές μικρή ποσότητα με τη σωστή εφαρμογή, παρά να βάλεις μεγάλη ποσότητα με τη μία.
  • Τα σημεία κάτω από τα αφτιά, τα αφτιά (προς τη μεριά του προσώπου), ο λαιμός και λίγο κάτω από αυτόν και ορισμένες φορές οι ώμοι (πχ νύφες), είναι σημαντικό να καλυφθούν με ελάχιστη ποσότητα για να δέσουν με το χρώμα του προσώπου. Σε αυτά τα σημεία η καλύτερη εφαρμογή γίνεται με σφουγγαράκι που απορροφά τη μεγαλύτερη ποσότητα
  • Αν χρησιμοποιείς makeup σε stick, άπλωσέ το με ένα νωπό σφουγγαράκι για να μην έχει σκληρό αποτέλεσμα.

Αν σου άρεσε το άρθρο μην ξεχάσεις να πατήσεις το κουμπάκι. Αν θέλεις να ενημερώνεσαι μέσω facebook για τα νέα μας άρθρα πάτα “μου αρέσει” στη σελίδα μας Woman o’clock

1 Comment

Comments are closed