Γίνε πιο Ελκυστική με την κατάλληλη Διατροφή!

Αν θέλεις να είσαι  πιο ελκυστική πρόσθεσε περισσότερα φρούτα και λαχανικά στην καθημερινή διατροφή σου!
Μια πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου St Andrews έδειξε ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών στη διατροφή σου, μέσα σε λίγες μέρες μπορεί να δείξει το δέρμα σου πιο υγιές και πιο ελκυστικό.
Οι επιστήμονες μελέτησαν την διατροφική κατανάλωση 35 ατόμων κατά την διάρκεια μερικών εβδομάδων που ακολούθησαν διατροφή υπερπλούσια σε φρούτα και λαχανικά. Κάθε μέρα τραβούσαν φωτογραφίες για να αποτυπώσουν την εξέλιξη της υγείας του προσώπου.
Μέσα σε αυτό το διάστημα παρατήρησαν ότι η κατανάλωση 2,9 περισσότερων μερίδων ημερησίως σε φρούτα και λαχανικά έκανε το πρόσωπό τους να δείχνει πιο υγιές ενώ όταν κατανάλωναν λίγο περισσότερο (3,3 μερίδες ημερησίως) έδειχναν πιο ελκυστικοί.

Πως το εξηγούν: τα φρούτα και λαχανικά είναι πλούσια σε καροτένιο που αποτρέπει σε μεγάλο βαθμό την καταστροφή  κυττάρων από τη ρύπανση και τις ακτίνες  UV, ενώ ταυτόχρονα συμβάλει στην πρόληψη ασθενειών της καρδιάς και του καρκίνου.
Σε όλους είναι γνωστό ότι η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών όπως το καρότο μπορεί να κάνει το δέρμα πιο πορτοκαλί, γι αυτό όταν θέλουμε να μαυρίσουμε το καλοκαίρι από τον ήλιο τρώμε πολλά καρότα. Αυτό όμως που δεν γνωρίζαμε μέχρι τώρα είναι ότι μία μικρή προσθήκη κόκκινων και κίτρινων χρωστικών στο δέρμα από φρούτα και λαχανικά μπορεί να μας κάνει αντιληπτά πιο ελκυστικούς.

Οι επιστήμονες κατά τη διάρκεια της έρευνας χρησιμοποίησαν μία ειδική κάμερα όπου μπορεί να μετρήσει με λεπτομέρεια τις κόκκινες, πορτοκαλί, κίτρινες αποχρώσεις του δέρματος και βρήκαν  ότι αυτές αυξήθηκαν αισθητά στα άτομα που κατανάλωσαν περισσότερα φρούτα και λαχανικά στην καθημερινή διατροφή τους. Χρησιμοποιώντας φωτοευαισθητήρες, οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι αυτές οι κόκκινες και κίτρινες αποχρώσεις σχετίζονται με τα επίπεδα καροτένιου στο δέρμα

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη καροτένιου, αλλά αυτά που επηρεάζουν πολύ θετικά το δέρμα είναι το λυκοπένιο, που δίνει στη ντομάτα και την κόκκινη πιπεριά το κόκκινο χρώμα τους.. και το Β-καροτένιο που βρίσκεται στο καρότο, το μπρόκολο, το σπανάκι και το κολοκύθι.

Η έρευνα έγινε σε λευκούς και Ασιάτες εθελοντές ηλικίας 18-25 ετών, οπότε δε γνωρίζουν ακόμα αν το ίδιο ισχύει για άλλες φυλές και για μεγαλύτερες ηλικίες.