Εορταστικό Μακιγιάζ σε 9 Βήματα – από τη Θεοχάρη Αναστασία

Τολμήστε και κάντε μια θεαματική είσοδο ακολουθώντας τα σωστά βήματα του Εορταστικού Μακιγιάζ! Από τη Θεοχάρη Αναστασία

Πρόσωπο Βήμα 1
Βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει και ενυδατώσει το πρόσωπο σας με τα κατάλληλα προϊόντα  Το καθαρό δέρμα είναι βασικό,θα σας βοηθήσει να ακολουθήσετε σωστά τα επόμενα βήματα.

Βήμα 2
Απλώστε ένα foundation που να ταιριάζει απόλυτα στον τόνο του δέρματος σας, προσοχή ! όσο πιο λεπτό στρώμα τόσο πιο φυσικό θα είναι το αποτέλεσμα. Για extra κάλυψη προτιμήστε μικρές ποσότητες  foundation και επανάληψη στην εφαρμογή. Αν το θεωρείτε απαραίτητο μπορείτε να εφαρμόσετε φωτοσκιάσεις, Highlighting & Contouring.

Βήμα 3
Άλλο ένα απαραίτητο προϊόν είναι το concealer που θα μας βοηθήσει να καλύψουμε τυχόν ατέλειες ή μαύρους κύκλους.Απλώστε λοιπόν ένα κρεμώδες concealer κάτω από τα μάτια και φωτίστε το βλέμμα σας.

Βήμα 4
Σταθεροποιήστε την επιδερμίδα σας με μια ημιδιάφανη πούδρα

Βήμα 5
Εφαρμόστε το ρουζ στα ζυγωματικά του προσώπου σας για να ζεστάνετε το περίγραμμα τους. Τοποθετήστε το, από πίσω προς τα μπρος και επαναλάβετε με απαλές κινήσεις. Προτιμήστε ένα ρουζ σε γήινες αποχρώσεις.

Φρύδια Βήμα 6
Αποκτήστε ωραία φρύδια γεμίζοντας τα με ένα μολύβι φρυδιών και βουρτσίστε ώστε να είναι περιποιημένα.

Μάτια Βήμα 7
Εφαρμόστε μία φωτεινή χρυσή ή μπρονζέ σκιά σε όλο το κινητό βλέφαρο καθώς και μία γραμμή στο κάτω βλέφαρο. Μετά, απλώστε στο κόκκαλο του ματιού σας και στην εσοχή του, μία πιο σκούρα σκιά στις ίδιες αποχρώσεις π.χ (καφέ). Το μυστικό σε αυτό το μακιγιάζ είναι να ενώσουμε αυτά τα δύο χρώματα.Το κλειδί είναι ένα καθαρό πινέλο σβησίματος. Το παίρνουμε λοιπόν, και με απαλές κινήσεις μπρος πίσω προσπαθούμε σβήνοντας να τα ενώσουμε. Για πιο έντονο βλέμμα, τοποθετήστε τη σκούρα σκιά και στην εξωτερική γωνία του κάτω βλεφάρου
Στη συνέχεια εφαρμόστε μαύρο υγρό eyeliner φροντίζοντας το τελείωμα του να βγαίνει ανοδικά προς την εξωτερική γωνία του ματιού.Τέλος βάζουμε μία ανοιχτόχρωμη ιριδίζουσα σκιά κάτω από την εξωτερική μεριά του φρυδιού και στην  εσωτερική γωνία του ματιού κοντά στη μύτη, για να τονίσουμε το βλέμμα.

Blending Brush – Πινέλο σβησίματος

Βήμα 8
Για έντονες βλεφαρίδες απλώστε μία μαύρη μάσκαρα επιμήκυνσης και πάχυνσης και αφήστε να στεγνώσει.

Χείλη Βήμα 9
Πριν ξεκινήσουμε το μακιγιάζ τοποθετούμε ένα lip balm για να προετοιμάσουμε και να ενυδατώσουμε τα χείλη. Όταν έρθει η ώρα να τα μακιγιάρουμε, ταμπονάρουμε με ένα χαρτί να φύγει η λιπαρότητα και βάζουμε κονσίλερ και πούδρα για σταθερό αποτέλεσμα.
Έπειτα με ένα μολύβι χειλιών σε φυσική απόχρωση απλώνουμε για να διορθώσουμε και να οριοθετήσουμε το σχήμα των χειλιών.Τελειώνουμε το εορταστικό μας μακιγιάζ με ένα έντονο ή βαθύ κόκκινο κραγιόν ανάλογα με το χρώμα της επιδερμίδας μας, όπου το απλώνουμε στα χείλη μας με πινέλο για καλύτερο αποτέλεσμα. Ένα lipgloss στο κέντρο των χειλιών θα αναδείξει το χρώμα και θα τα κάνει πιο ζουμερά.

Tips&tricks:

  • Για πιο έντονο βλέμμα αφού εφαρμόσετε τη μάσκαρα περιμένετε να στεγνώσει και επαναλάβετε.
  • Για μεγαλύτερη διάρκεια στα χείλη τοποθετήστε από πάνω μια ημιδιάφανη πούδρα και επαναλάβετε την διαδικασία. Δείτε πως

Προτάσεις: Κρατώντας τα 9 βασικά βήματά, απλώς αλλάξτε τις σκιές,παίξτε με τους χρωματικούς συνδυασμούς της επιλογής σας και δημιουργήστε κάθε φορά ένα διαφορετικό,εντυπωσιακό μακιγιάζ.

Ευχαριστούμε τη Make-up Artist Θεοχάρη Αναστασία για αυτό το άρθρο

Διαβάσατε: Εορταστικό Μακιγιάζ σε 9 Βήματα – από τη Θεοχάρη Αναστασία

Δείτε επίσης: Τι θα Φορέσουμε στο Πρωτοχρονιάτικο Ρεβεγιόν 2013