Ομελέτα… Σουφλέ!

Είναι τόσο νόστιμο, όσο ακούγεται. Η διαφορά είναι ότι η ομελέτα αυτή σίγουρα δεν έχει τόσες θερμίδες όσο το σουφλέ. Επιπλέον είναι πολύ χορταστική, οπότε το συστήνουμε ανεπιφύλακτα για πρωινό! Ωστόσο μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες της ημέρας και είναι ιδανικός μεζές για μπυρίτσα!

Τα υλικά είναι απλά, προσθέτεις ή αφαιρείς ό,τι θέλεις ανάλογα με τις προτιμήσεις σου ενώ ο χρόνος προετοιμασίας δεν θα σου πάρει πάνω από 10 λεπτά!

Τι θα χρειαστείς

  • 2 αυγά (ανάλογα με τα άτομα)
  • 2 φέτες ψωμί του τοστ
  • Μπέικον
  • Μανιτάρια
  • Πιπεριές (προαιρετικά)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρεις τα λαχανικά με το μπέικον χρησιμοποιώντας ελάχιστο ελαιόλαδο μια και το αλλαντικό έχει το δικό του λίπος.Χτυπάς ελαφρά τα αυγά, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Προαιρετικά μπορείς να ρίξεις λίγο γάλα για να δώσεις στην ομελέτα σου πιο ελαφριά γεύση. Κόβεις σε κύβους το ψωμί για τοστ.

Όταν «μαραθούν» τα λαχανικά, ρίχνεις τα αυγά και τους κύβους του ψωμιού. Περιμένεις μέχρι να ψηθούν από τη μία πλευρά και στη συνέχεια αναποδογυρίζεις το μείγμα. Περιμένεις 1 – 2 λεπτά, σβήνεις τη φωτιά και το πιάτο σου είναι έτοιμο!

* Μπορείς αν θέλεις να προσθέσεις διάφορα τυριά, όπως τυρί για τοστ ή φέτα αλλά και να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις αλλαντικά.