Αυτό είναι το πιο αρωματικό λικέρ που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Το σπιτικό αμαρετο είναι μία δοκιμασμένη συνταγή, με σπάνια γεύση και έντονο άρωμα, για τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους σας.
Υλικά:
- 1 1/2 λίτρο κονιάκ
- 100-150 κοκούτσια από βερίκοκο
- 4 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια νερό
Για το σιρόπι:
- 1 λίτρο νερό
- 1 κιλό ζάχαρη
Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει για να φτιάξουμε το σιρόπι.
Παίρνουμε 150-200 πυρήνες από βερίκοκα και τα βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο μαζί με το ποτό. Τα αφήνουμε για ένα μήνα στον ήλιο ή σε ζεστό μέρος. Ύστερα το σουρώνουμε, το βάζουμε πάλι στη γυάλα και αφού έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι το ρίχνουμε και αυτό μέσα σιγά σιγά, δοκιμάζοντας πάντα μέχρι να πετύχουμε τις σωστές αναλογίες και την γεύση που μας αρέσει. Το αφήνουμε καμιά βδομάδα σε ντουλάπι και μετά είναι έτοιμο για κατανάλωση.
Tip: εναλλακτικά αντί για κονιάκ μπορούμε να βάλουμε ρακί ή τσίπουρο.
Λικερ Φραουλα που τα “Σπάει” στη Γεύση!!!
To WomanOclock μοιράζεται καθημερινά με χιλιάδες αναγνώστριες, μυστικά & συνταγές ομορφιάς, τεχνικές & tips για το styling των μαλλιών σας, το μακιγιάζ και τα νύχια σας. Εδώ ενημερώνεστε πρώτες για τις νέες τάσεις της μόδας, τα must have αξεσουάρ και για τα trends της σεζόν.. Time is priceless..