Μόδα Άνοιξη Καλοκαίρι 2012 – Χρώματα και Λουλούδια

Επιτέλους ήρθε η άνοιξη… και μαζί με την εποχή ήρθε και η άνοιξη στη μόδα. Οι αμυγδαλιές ανθίζουν, τα παρτέρια γεμίζουν χρωματιστά άνθη και πράσινα δεντράκια ζωντανεύουν τα μπαλκόνια των πόλεων. Τι ωραία η Άνοιξη.. μυρίζει χαρά και ευτυχία.
Κάπως έτσι είναι και οι βιτρίνες των καταστημάτων με ρούχα και παπούτσια. Μια βόλτα στα μαγαζιά και το ξεφύλλισμα πολλών περιοδικών με έπεισε ότι αυτή η άνοιξη ήρθε για τρελό shopping therapy, ίσως για να βγούμε από τη μελαγχολία που μας κυριεύει τον τελευταίο καιρό με τα χάλια της Ελλαδίτσας μας, της πατρίδας μας.Floral, πολύχρωμα, νεοκλασικά spor, κλασσικά κοστούμια, όλα για όλους είναι στη μόδα, αρκεί να ξέρεις να τα συνδυάσεις.

Floral.. τα πολύχρωμα λουλούδια. Οι διάσημοι σχεδιαστές παρουσιάζουν τα πιο elegant floral που έχουμε δει μέχρι τώρα στις πασαρέλες. μακριές τσιγγάνικες φούστες, skiny και φαρδιά παντελόνια ή σορτς, φορέματα και φούστες σε όλα τα μήκη, όλα πολύχρωμα με σχέδια και λουλούδια εμπνευσμένα από την άνοιξη.

Πως θα τα φορέσεις: Με μονόχρωμα παπούτσια, λίγα αλλά χρωματιστά αξεσουάρ (κατά βάση μονόχρωμα, όπως κίτρινο, πράσινο ανοιχτό, γαλάζιο κτλ).

Χρώματα. Τα χρώματα είναι στη μόδα. Κίτρινο, πράσινο ανοιχτό, μπλε, γαλάζιο, μανταρινί και φυσικά το διαχρονικό άσπρο είναι τα χρώματα που κυριαρχούν σε μονόχρωμα φλατ ή ψηλοτάκουνα παπούτσια, top, φούστες, σορτς και αξεσουάρ για να μπορείς εύκολα να τα συνδυάσεις μεταξύ τους ή με τα floral. Μη φοβηθείς να φορέσεις τα χρώματα επειδή έχεις συνηθίσει καφέ, μαύρο και γκρι. Το χρώμα ομορφαίνει τη ζωή μας και τώρα την γκαρνταρόμπα μας.  Η χρωματική υπερβολή υπάρχει σε όλο της το μεγαλείο αφού μπορείς να φορέσεις πάνω σου μέχρι και τέσσερα διαφορετικά χρώματα
Ralph Lauren 2012 Spring Fashion
Show.Peter Michael Dills/Getty Image

Παστέλ. Οι ξεχωριστές παστέλ αποχρώσεις της άνοιξης χαρίζουν κομψότητα και αθωότητα. Κάτι σαν τις παλιές εποχές, σαν να έχουν βγει από παλιό κινηματογράφο. Φορεμένα όμως σε μοντέρνες γραμμές έρχονται να σε γοητεύσουν με το αποτέλεσμα.
Πως θα τα φορέσεις: Αέρινες παντελόνες, σορτσάκια, σακάκια, μπλουζάκια, φούστες, συνδυάζονται με γειτονικά χρώματα που δίνουν απαλές αντιθέσεις και φοριούνται από το πρωί έως αργά το απόγευμα ή βράδυ χαλαρά για ποτό. Επειδή δεν είναι έντονα ταιριάζουν στις περισσότερες γυναίκες

Κοστούμια. Είτε άσπρα, είτε μαύρα, χρωματιστά, φλόραλ, με δαντελένιες ή ριγέ λεπτομέρειες κυριαρχούν αυτή τη σεζόν όχι μόνο για τη δουλειά αλλά και για καθημερινούς περιπάτους.

Πως να τα φορέσεις: Η πιο trend τάση είναι τα κοστούμια με κοντά ή μακρυά σορτς σε ίσια γραμμή συνδυασμένα με ψηλοτάκουνα ή φλατ αντρικά παπούτσια. Ταιριάζουν περισσότερο σε ψηλά και αδύνατα πόδια

Sportive. Ποιος είπε ότι δεν μπορούμε να ντυθούμε σπορ αλλά και σέξι το βράδυ; Για όσες από εσάς έχετε στο αίμα σας τον αθλητισμό ή νιώθετε άνετα με αθλητικά ρούχα, είναι η καλύτερη περίοδος να αναδείξετε τη θηλυκή πλευρά του εαυτού σας. Συνδυάστε το αθλητικό σας σορτσάκι και μπλουζάκι ή φόρεμα με ψηλοτάκουνες γόβες και το αγαπημένο σας φουλάρι. Ή φορέστε τα αγαπημένα σας κομψά αλλά αθλητικά ρούχα που ξεσήκωσαν τον γυναικείο πλυθησμό φέτος στις πασαρέλες.

 

Tips για ιδανικούς συνδυασμούς:

Πως θα φορέσεις το μπλε. Αν έχεις κάποιο ρούχο σε μονόχρωμο μπλε συνδύασέ το με floral ή ριγέ σε χρώματα που να επικρατεί το μπλε ή ιδανικά το γαλάζιο. Σε αξεσουάρ και παπούτσια προτίμησε κάτι σε κίτρινο-μαύρο ή άσπρο, ακόμα και ανοιχτό ροζ.

Πως θα φορέσεις το κίτρινο. Το κίτρινο είναι το must της σεζόν και θεωρείται κομμάτι πασπαρτού. Ταιριάζει σχεδόν με όλα τα χρώματα (μπεζ, σομόν, πράσινο, γαλάζιο, μοβ, κα) είτε σε ρούχα, είτε σε παπούτσια, είτε σε αξεσουάρ. Προσπάθησε μόνο να αποφύγεις τους μονοχρωματικούς συνδυασμούς του με μαύρο και άσπρο.

Πως θα φορέσεις το πράσινο. Αν το συνδυάσετε με μονόχρωμο κίτρινο ρούχο, προτιμήστε παπούτσια και αξεσουάρ σε γήινους τόνους. Αν το συνδυάσετε με κοντινά του χρώματα (πχ γαλαζοπράσινο, πράσινο σκούρο), επικεντρωθείτε σε έντονα αξεσουάρ (πχ φούξια, μοβ, μανταρινί κα). Για πιο εκκεντρικές εμφανίσεις σε floral ταιριάζει με αυτά που  επικρατεί το μαύρο-άσπρο.

Για περισσότερες πληροφορίες αφήστε τα σχόλιά σας..

Παπούτσια για ξεχωριστές εμφανίσεις από γνωστούς σχεδιαστές

Γόβα Vassilis Zoulias, Old Athens
Διαβάσατε: Μόδα Άνοιξη Καλοκαίρι 2012 – Χρώματα και Λουλούδια