Επαγγελματικό Πεντικιούρ στο Σπίτι

πεντικιουρ στο σπιτι

Πριν λίγες μέρες γράψαμε για το πως μπορούμε να κάνουμε ένα επαγγελματικό μανικιούρ στο σπίτι. Αν το έχετε είδη κάνει θα έχετε δει τα όμορφα αποτελέσματα!
Σήμερα θα γράψουμε για το επαγγελματικό πεντικιουρ στο σπιτι και πως μπορούμε να το πετύχουμε μόνες μας. Το πεντικιούρ είναι πολύ σημαντικό για την περιποίηση, την ξεκούραση και την υγεία των ποδιών όχι μόνο για τις γυναίκες αλλά και για τους άντρες! Γι αυτό, μόλις μάθετε τα απαραίτητα βήματα χαρίστε ένα απολαυστικό πεντικιούρ εκτός από τον εαυτό σας… και στο σύντροφό σας!

Οι κανόνες στον τρόπο βαψίματος και τα εργαλεία είναι σχεδόν τα ίδια με το μανικιούρ. Αν σας μπερδέψουν οι ορολογίες ανατρέξτε στο άρθρο του μανικιούρ και μετά συνεχίστε εδώ.

Πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία συγκέντρωσε τα εργαλεία και προϊόντα που θα χρειαστείς:

-Καθαρή πετσέτα
-Λεκάνη
-Λίμα ειδική για φυσικά νύχια (όχι μεταλλική) και σχετικά λεπτή
-Cuticle remover (αφαιρετικό επωνυχίων) ή ελαιόλαδο
-Πενσάκι (πετσοκόφτης)
-Κοχλιάριο. Ειδικό εργαλείο που εισχωρεί κάτω από το νύχι, και το καθαρίζει, ειδικά στα πλαϊνά.
-Buffer. Με αυτό κάνουμε πίλινγκ ή λεύκανση στα νύχια και αφαιρούμε τυχόν κιτρινίλες
-Γυαλιστική λίμα. Ειδική λίμα που γυαλίζει εκπληκτικά τα νύχια
-Ασετόν χωρίς λάδι
-Βαμβάκι
-Ενυδατική κρέμα και πίλινγκ
-Base coat (βάση), top coat (επικάλυψη) και το αγαπημένο σας μανό
-Ράσπα επαγγελματική. Η ράσπα πρέπει να έχει δύο όψεις, μία πιο τραχιά και μία μαλακή μεριά.
-Κόφτης φυσικών νυχιών (επαγγελματικός) ή νυχοκόπτη
-Διαχωριστικά δακτύλων ή κομμάτια από βαμβάκι
-Pusher ή ξυλάκια μανικιούρ (τα pusher είναι ειδικά εργαλεία μανικιούρ σαν μακρόστενες κουτάλες που έχουν το σχήμα και την καμπύλη του νυχιού για να μπορούν να το αγκαλιάζουν και να σπρώχνουν τα πετσάκια προς τη βάση του νυχιού

πεντικιουρ στο σπιτι
Κοχλιάριο

Η επαγγελματική διαδικασία του πεντικιουρ στο σπιτι

Στρώσε την καθαρή πετσέτα στον σημείο που θα εργαστείς. Θα χρειαστείς ένα σκαμνάκι για να τοποθετείς τα πόδια σου επάνω. Πλύνε τα χέρια σου και απολύμανε τα πόδια σου με ειδικό σπρέι (ειδικό για το δέρμα, όχι για εργαλεία γιατί είναι πιο δυνατό). Αν κάνεις πεντικιούρ σε φίλη ή στο σύντροφό σου φόρεσε προστατευτικά γάντια μιας χρήσης.
Πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε εργασία έλεγξε τα πόδια. Αν παρατηρήσεις κάτι ασυνήθιστο όπως κιτρινίλες στα νύχια ή δυσχρωμίες, δυσάρεστη οσμή, χοντρά νύχια κτλ. πρέπει να απευθυνθείς σε έναν ειδικό για θεραπεία. Μπορεί να έχεις προσβληθεί από μύκητα ή κάποια άλλη πάθηση. Να θυμάσαι πάντα τα εργαλεία σου πρέπει να είναι απολυμασμένα γιατί και να θεραπεύσεις μία πάθηση, θα την ξανακολλήσεις από τα εργαλεία σου αν δεν είναι καθαρά!

-Ξέβαψε τα νύχια των ποδιών σου σχολαστικά αν χρειάζεται
-Βάλε χλιαρό νερό στη λεκάνη με 1-2 σταγόνες σαπούνι ή ειδικά άλατα Στη συνέχεια μουλιάζεις το ένα πόδι για περίπου 5 λεπτά για να μαλακώσουν τα νύχια και οι σκληρύνσεις της πατούσας.
-Μόλις τα βγάλεις από το νερό, σκούπισε ελαφρά με την πετσέτα.
-Χρησιμοποίησε τη ράσπα για τη φτέρνα και το μετατάρσιο από τη σκληρή της μεριά. Καλό είναι ο τρόπος που χρησιμοποιούμε τη ράσπα τρίβοντας, να έχει τη φορά των πτυχώσεων της πατούσας για καλύτερα και σταθερά αποτελέσματα. Πρόσεξε μην το παρακάνεις με το τρίψιμο γιατί μπορεί να πάθεις έγκαυμα (πληγή). Όταν η πατούσα έχει χρώμα ροζ είναι έτοιμη, αν κοκκινίσει θα έχεις πρόβλημα! Αν δεν είσαι σίγουρη, σταμάτα την εργασία για 1-2 λεπτά, μέχρι να επανέλθει το φυσικό χρώμα.
-Όταν αφαιρέσεις κάθε ίχνος σκλήρυνσης, πέρνα στα ίδια σημεία τη μαλακιά μεριά της ράσπας για να τα λειάνεις.

πεντικιουρ στο σπιτι

-Στη συνέχεια κόψε τα νύχια με τον ειδικό κόφτη φυσικών νυχιών, αν χρειάζεται και δώσε τους σχήμα με την λίμα. Το κόψιμο των νυχιών δεν πρέπει να γίνεται βαθιά και ποτέ στα πλάγια του νυχιού. Κόβουμε μόνο οριζόντια στο ελεύθερο άκρο. Τα πλαϊνά θα τα λειάνεις με τη λίμα ομοιόμορφα, δίνοντας το σχήμα που θέλεις. Έτσι δε θα υπάρχει κίνδυνος να νύχια σου να μπουν μέσα στο δέρμα και να πονάνε.
-Βάλε αφαιρετικό επωνυχίων (cuticle remover) γύρω από τα νύχια, στα πετσάκια. Μην το απλώσεις. Αν έχεις καθυστερήσει πολύ στο βήμα 6 με τη ράσπα και στο κόψιμο των νυχιών, τα πετσάκια θα είναι πάλι σκληρά, οπότε βάλε ξανά το πόδι σου στο νερό για 1-2 λεπτά και μετά σκούπισε ελαφρά με την πετσέτα. Σε αυτό το σημείο μπορείς να βάλεις στο νερό το άλλο πόδι να μουλιάζει για να μη χάνεις χρόνο.
-Με το ειδικό εργαλείο Pusher ή τα ξυλάκια σπρώξτε τα πετσάκια και καθάρισέ τα με προσοχή από την επιφάνεια του νυχιού προς τη βάση τους.
-Το πενσάκι το χρησιμοποιείς μόνο αν περισσεύει κάτι για να κόψεις, αλλιώς, όσο κόβεις τα πετσάκια παραπάνω τόσο περισσότερο θα βγαίνουν.
-Καθαρίζεις με το εργαλείο κοχλιάριο (excavator) αριστερά –δεξιά και κάτω  από το νύχι, για να καθαρίσεις τη “βρωμιά” που φυσικά μαζεύεται σε αυτά τα σημεία, ειδικά στο μεγάλο δάκτυλο. Την ίδια δουλειά μπορείς να κάνεις και με τη μυτερή μεριά από το ξυλάκι, με πολύ προσοχή, αν δεν έχεις κοχλιάριο.
-Πέρασε τώρα τα νύχια με buffer και λίμα γυαλίσματος για λαμπερό και καθαρό αποτέλεσμα.
-Προαιρετικά βάζεις ένα αναπλαστικό λαδάκι ή ελαιόλαδο γύρω από τα νύχια και κάνεις ελαφρύ μασάζ για να καταπραΰνεις την περιοχή των επωνυχίων.
-Σε αυτό το στάδιο μπορείς να κάνεις πίλινγκ και μάσκα ή απλά ειδική κρέμα ποδιών με λίγο μασάζ μέχρι τη γάμπα. Πίλινγκ μπορείς να φτιάξεις με ζάχαρη και μέλι που είναι πολύ ενυδατικό για το δέρμα.
-Σκούπισε καλά τα νύχια σου με ασετόν χωρίς λάδι.
-Τοποθέτησε ανάμεσα από τα δάχτυλά σου κομμάτια από βαμβάκι, χαρτοπετσέτα ή βάλε διαχωριστικά δακτύλων για να προστατέψεις το βάψιμο (να μην ακουμπάει το ένα δάχτυλο στο άλλο).
-Βάλε βάση θεραπευτική, το αγαπημένο σου βερνίκι 2 φορές και Top coat για έχτρα γυαλάδα. Προτίμησε βάση (Base coat) με βιταμίνες που θρέφει το νύχι και το προστατεύει και όχι απλά ένα διάφανο μανό. Το μανό σου να είναι μία καλή σχετικά μάρκα και να ταιριάζει στα νύχια σου. Η καλή μάρκα δεν σημαίνει απαραίτητα ακριβή και όταν λέω να ταιριάζει στα δικά σου νύχια εννοώ να το έχεις δοκιμάσει, να σου στρώνει και να μένει. Τέλος το top coat πρέπει να είναι πολύ καλό, να προσφέρει έχτρα γυαλάδα και να στεγνώνει γρήγορα. Για να σου σταθεροποιήσει και να σφραγίσει το μανό πρέπει να περαστεί καλά σε όλη την περιοχή που έχεις περάσει το μανό και λίγο έξω από αυτό. Επίσης με μία οριζόντια κίνηση το σφραγίζεις και πάνω από το νύχι, στην άκρη του.

Αν έχεις κάνει σωστά όλα τα βήματα, το πεντικιούρ θα μείνει αψεγάδιαστο για αρκετό διάστημα. Έχεις κάνει μία επαγγελματική δουλειά και οικονομία στην τσέπη σου. Ελπίζω να βοήθησα!

πεντικιουρ στο σπιτι

Διαβάσατε: Επαγγελματικό πεντικιουρ στο σπιτι

Επαγγελματικό Μανικιούρ στο σπίτι