Χωρισμός και αντιμετώπιση!

Θέλω να χωρίσουμε! μήπως αυτή η φράση που βγήκε από το στόμα του σου έφερε φόβο, στεναχώρια και πανικό?
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα ζευγάρια, καταλήγουν στο χωρισμό! Το γιατί? είναι μια μεγάλη ιστορία που θα την αναλύσουμε σε επόμενες αναρτήσεις! Το βασικό όμως μετά από έναν χωρισμό είναι να καταφέρεις να μαζέψεις τα κομμάτια σου και να συνεχίσεις μπροστά…. και μόνο μπροστά. Γιατί, αν η σχέση σου κατέληξε τελικά σε χωρισμό σημαίνει ότι σαν ζευγάρι δεν ήσασταν ευτυχισμένοι και απλά κάποιος από τους δύο το κατάλαβε νωρίτερα!
Αν λοιπόν έχεις κάνει τα πάντα για να τον ξανακερδίσεις και αυτός δε γύρισε, είναι προτιμότερο  να δεχτείς την κατάσταση, όσο και αν πονάει.. που πονάει πολύ..και να συνεχίσεις τη ζωή σου χωρίς να χάσεις άλλο χρόνο!

Μετά τον οριστικό χωρισμό και αφού πλέον το έχεις δεχτεί είσαι έτοιμη να τον αντιμετωπίσεις αναγνωρίζοντας τα στάδια της μοναξιάς και μετατρέποντας τα αρνητικά της υπόθεσης σε θετικά!
Στάδια μοναξιάς και αντιμετώπιση μετά τον χωρισμό
Καλύτερα μόνη μου στο σαλόνι μου! Το πρώτο στάδιο της μοναξιάς σε βρίσκει κλεισμένη μέσα σε τέσσερις τοίχους από μπετό. Δεν είναι κακό! Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός και όταν τον διανύεις μόνη σου έχεις τη δυνατότητα να βάλεις κάτω τα πράγματα και να σκεφτείς τα αρνητικά της σχέσης που είχες και πόσο διαφορετικά θα ήταν αν ήσουν πραγματικά ευτυχισμένη! Μήπως τελικά ζούσες μέσα στην αμφιβολία, στους τσακωμούς, στη ζήλια, στη μιζέρια και δεν το είχες καταλάβει από την αγάπη σου γι αυτόν?

Τηλέφωνο σε όλους τους φίλους (τι νέα?). Αρχίζεις σιγά σιγά και καταλαβαίνεις τη μοναξιά σου. Τόσο καιρό που ήσουν μαζί του, είχες απομακρυνθεί από τους περισσότερους φίλους σου και τώρα είσαι μόνη. Συνήθως έτσι συμβαίνει όταν είσαι ερωτευμένη, έχεις χρόνο μόνο για το αγόρι σου! Τώρα είναι ευκαιρία να επανέλθεις στις παρέες σου… που αν θυμάσαι.. περνούσατε πολύ καλά μαζί! Και φυσικά, θα κάνεις ένα ξεκαθάρισμα φίλων, αφού αυτοί που σε αγαπούν και σε εκτιμούν πραγματικά δε νοιάζονται που χάθηκες τόσο καιρό, το καταλαβαίνουν! Έτσι είναι ο ΕΡΩΤΑΣ!

Κατάθλιψη (είναι όλοι καλά και ζευγαρωμένοι). Το τρίτο στάδιο της μοναξιάς σε βρίσκει με κατάθλιψη. Είδες ξανά τους φίλους σου αλλά τίποτα δεν είναι όπως πριν! Όλοι είναι ζευγαρωμένοι και ευτυχισμένοι… μόνο εσύ είσαι χωρισμένη και μόνη! ΄Έλα τώρα.. μην τα βλέπεις όλα μαύρα! Σε αυτό το στάδιο σου προτείνω να χαρείς πραγματικά μέσα από τους άλλους και να τους εύχεσαι να είναι πάντα ευτυχισμένοι και αν δεν είναι, καλύτερα να χωρίσουν μια ώρα αρχύτερα. Μη στεναχωριέσαι για τον πρώην σου, γιατί όπως είπαμε πριν, μάλλον δεν ήσασταν και τόσο ευτυχισμένοι μαζί! Ο αληθινός έρωτας θα σου χτυπήσει την πόρτα εκεί που δεν το περιμένεις και τότε θα καταλάβεις τι εννοώ!

Χρήση παλαιών …γνωριμιών και πάλι κατάθλιψη (και αυτοί ζευγαρωμένοι ή ο συνδρομητής δεν υπάρχει πια). Μην καταφεύγετε σε γρήγορες λύσεις ή αποτυχημένα ραντεβού με παλιούς πρώην. Μόνο κακό μπορούν να σας κάνουν και να σας οδηγήσουν σε ακόμα μια αδιέξοδη σχέση! Επίσης στη συγκεκριμένη φάση της ζωής σας είναι πολύ εύκολο για κάποιον να σας εκμεταλλευτεί όπως και εσείς να εκμεταλλευτείτε κάποιον… αλλά αυτό δε βγάζει πουθενά! Ίσα ίσα, φορτώνει τύψεις και ενοχές!

Έξοδος με γνωστές (όχι φίλες) που ξέμειναν και τάση να ανοίξουμε τον κύκλο μας. Αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Αυτή η φάση απαιτεί εξόδους, νέες γνωριμίες και γενικά δημόσιες σχέσεις. Προσοχή όμως, μην το παρακάνεις, κράτησε ένα μέτρο γιατί εύκολα θα πέσεις σε κατάθλιψη και θα αναζητάς τον πρώην σου… και μετά πάλι από την αρχή! Αν το παρακάνεις με τα ξενύχτια, το αποτέλεσμα θα είναι αυτό. Τέλος πάντων, όπως και να έχει τους μαύρους κύκλους τους αφαιρούμε και με μάσκα αγγουριού! δεν έγινε και τίποτα!

Καλύτερα μόνη μου στο σαλόνι μου, μοναξιά και αναπόληση (μπορεί να πέσει και κανένα δάκρυ). Μετά από την έντονη κοινωνικοποίηση και τα πολλά ξενύχτια, χωρίς να βρίσκεις ενδιαφέρον θα αναζητήσεις και πάλι τη μοναξιά του σαλονιού σου αναπολώντας τα παλιά, αγκαλιά με ένα μπουκάλι κρασί! Λοιπόν, αν είσαι σε αυτό το στάδιο έχω να σου πω ότι τα πας πολύ καλά αν δεν έχεις κάνει πισωγυρίσματα και κάνε λίγο υπομονή, σε λίγο όλα θα έχουν περάσει! Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός γι αυτούς που θέλουν να πάνε μπροστά! Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, αυτά τα βράδια πέρασέ τα σπίτι σου με τις καλύτερες φίλες σου και άνοιξε την καρδιά σου, μην κρατήσεις τίποτα μέσα σου για να φύγει η θλίψη!

Τάση προς εργασιοθεραπεία. Οι περισσότεροι μετά από έναν χωρισμό δουλεύουν σκληρά για να ξεχαστούν. Δες το θετικά! Τι καλύτερο από το ασχοληθείς στη δουλειά σου με ζήλο μιας και τον τελευταίο καιρό τα είχες λίγο παρατήσει. Και που ξέρεις, το αφεντικό σου μπορεί να δει την όρεξή σου και να σου χαρίσει μια καλύτερη θέση. Άλλωστε λένε ότι μετά από μια μεγάλη φουρτούνα έρχεται ξαστεριά!

Τάση προς γυμναστήριο. Αυτό κι αν είναι θετικό! Ποτέ δεν ήσουν καλύτερα από τη συγκεκριμένη φάση. Καιρός για να ξεχαστείς, καιρός να αποκτήσεις κορμάρα, καιρός να ασχοληθείς ίσως με αγαπημένα ενδιαφέροντα και κάθε είδους αθλητικές δραστηριότητες. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αποκτήσεις τη χαμένη αυτοπεποίθηση και να μη σαμποτάρεις άλλο τον εαυτό σου! Φυσικά οι νέες φιλίες με κοινά ενδιαφέροντα, είναι ότι καλύτερο!

Επίσκεψη σε άκυρες παραστάσεις , συναυλίες , μόνο και μόνο για να μην μείνουμε στο σαλόνι μας. Τώρα που κατάλαβες ποια είσαι και βρίσκεις τον εαυτό σου είναι καλύτερο να βγαίνεις οπουδήποτε παρά να μείνεις στο σπίτι. Ακόμα και τα “άκυρα” όλο και κάτι θα σου προσφέρουν ώστε να ανταλλάσσεις απόψεις με μια νέα παρέα!
Γνωριμία με άντρα που δεν πληρεί τις προδιαγραφές – (ίσως) σεξ για μια νύχτα μαζί του…. μόνο για μια νύχτα. Σε αυτό το στάδιο και οδεύοντας προς το τέλος της διαδικασίας να ξεπεράσεις τον πρώην σου, θα σου τύχει και αυτό. Μην απογοητεύεσαι, γιατί στην εποχή που ζούμε, ίσως πρέπει να βγεις αρκετά ραντεβού για να βρεις το ταίρι σου, άσε που μπορεί να είναι δίπλα σου και να μην το βλέπεις τόσο καιρό γιατί ήσουν απασχολημένη με τον πρώην!

Συμβίωση με τη μοναξιά και …το σαλόνι μου! Τελικά, μετά από όλα αυτά έμαθες να είσαι μόνη, να τρως μόνη, να κοιμάσαι! Επιτέλους η μοναξιά δεν πονάει πια! Μήπως ο φόβος του να μείνεις μόνη δε σε άφηνε να φύγεις από αυτή τη σχέση τόσο καιρό? Πάντως, για να ξεπεράσει μια γυναίκα έναν χωρισμό, πρέπει να περάσει από όλα τα παραπάνω στάδια χωρίς πισωγυρίσματα!

Μπορώ να σου πω ότι ο χωρισμός δε χαλάει μια γυναίκα αλλά τη φτιάχνει, αρκεί να ξέρεις να βρεις τα θετικά της υπόθεσης. Είμαι σίγουρη πως έχεις δει φίλες μετά από καιρό που λάμπουν και τους ρωτάς ”τι έκανες εσύ και ομόρφυνες έτσι;” σου απαντούν: ”ΧΩΡΙΣΑ!!”

TIPS: το feng shui λέει ότι όταν μένεις, τρως, κοιμάσαι κτλ μόνος σου, να αφήνεις πάντα χώρο δίπλα σου σαν να είναι και κάποιος άλλος εκεί. Έτσι, πολύ σύντομα θα έρθει το νέο ταίρι σου!

Πριν ερωτευθείς ξανά, σιγουρέψου για το ταίρι σου και μην αφήσεις τον εαυτό σου να πέσει με τα μούτρα αλλά και μην φορτώσεις στη σχέση σου τα βάρη της προηγούμενης! Κράτησε τα ενδιαφέροντά σου για να έχεις προσωπικό χρόνο πέρα από το ταίρι σου, αυτό κρατάει καλά μία σχέση.

Μην κάνεις το άλλο άτομο το κέντρο της ζωής σου γιατί δυστυχώς αν κάτι δεν πάει καλά….θα βρεθείς πάλι στο πρώτο στάδιο.