Διακόσμηση κήπου.. όπως δεν την έχετε φανταστεί!

Μου αρέσει να βλέπω κάτι ξεχωριστό και να το μοιράζομαι! Αυτό που κάνουν ο Peter και η Becky είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο, μετατρέπουν ολόκληρο κήπο σε έργο τέχνης. Ένας ιδιαίτερος τρόπος να διακοσμήσεις τον κήπο σου!

Ο Peter Cook και η Becky Northey συναντήθηκαν το 1995, έγιναν συνέταιροι και ξεκίνησαν να δίνουν σχήματα επίπλων και διακόσμησης σε δέντρα που είναι φυτεμένα στη γη, δηλαδή όχι κομμένα. Με αυτόν τον τρόπο μετέτρεψαν από τότε, κήπους και δέντρα σε έργα τέχνης όπως θα δείτε στις φωτογραφίες. Την ξεχωριστή αυτή τέχνη την έχουν ονομάσει Pooktre.

Τον πρώτο χρόνο της συνεργασίας τους άρχισαν να μετατρέπουν νεαρά δέντρα σε τραπεζάκια του καφέ και πλαίσια για καθρέφτες. Όλα αυτά στον κήπο (Pooktre Garden)… και τα δέντρα να αναπτύσσονται κανονικά! Στη συνέχεια της καριέρας τους έκαναν δέντρα σε ανθρώπινη μορφή, τα λεγόμενα, Pooktre tree people. Ένα πολύ ενδιαφέρον και ανερχόμενο έργο τέχνης για την συλλογή Pooktre. Η τελική τοποθεσία και χρήση πολλών Pooktre tree people είναι απροσδιόριστη για χρόνια. Κάποια από αυτά μεταφυτεύονται σε άλλη θέση, ενώ κάποια άλλα μένουν στην ίδια.

Ο “hello man” έχει γίνει η μασκότ του χωριού Pooktre. Με το πέρασμα των χρόνων τα δέντρα διαμορφώνονται σε τραπεζάκια, καπέλα και παλτά, καρέκλες, αξεσουάρ, γλυπτά και ότι άλλο αποφασίσουν ο Peter και η Becky. Τα κομμάτια των δέντρων που κλαδεύονται κατά τη διάρκεια των χρόνων που τους δίνουν σχήμα, συχνά τα φυτεύουν και τα μετατρέπουν σε νέα έργα τέχνης. Για να δώσουν σχήμα στα δέντρα τους παίρνει πολλά χρόνια. Νέα δέντρα φυτεύουν την Άνοιξη και το Φθινόπωρο μεταφυτεύουν τα ολοκληρωμένα έργα στην τελική τους θέση. Όταν τα δέντρα αποκτήσουν το τελικό τους σχήμα και θέση ο Peter και η Becky τα λειαίνουν και τα γυαλίζουν.. Και να σκεφτείς ότι όλη αυτή ή τέχνη προέρχεται από τη φύση και τη γη! Απολαύστε το!



πηγή: http://webecoist.momtastic.com