Μπανανοσυνταγές… ομορφιάς!

Φτιάξε μόνη σου φυσικά καλλυντικά!
Η μπανάνα έχει ενυδατικές, θρεπτικές, καταπραϋντικές, μαλακτικές και αντιρυτιδικές ιδιότητες. Είναι καιρός να τις εκμεταλλευτούμε, φτιάχνοντας φυσικές συνταγές καλλυντικών για πρόσωπο, σώμα, μαλλιά. Τα φυσικά καλλυντικά μας δίνουν άμεσα θετικά αποτελέσματα, είναι οικονομικά και φιλικά προς το περιβάλλον.
Ανοίξτε τα ντουλάπια και το ψυγείο και απολαύστε όλες τις ευεργετικές ιδιότητες των φυσικών καλλυντικών με βάση τη μπανάνα.


Προετοιμασία: πριν από κάθε εφαρμογή καλλυντικής μάσκας να έχεις κάνει απαραίτητα έναν σχολαστικό καθαρισμό (προσώπου και λαιμού /σώματος). Ακόμα καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις αν κάνεις και ένα πίλινγκ προσώπου/σώματος. Οι φυσικές μάσκες παραμένουν στο δέρμα για 15-20 λεπτά και ξεβγάζονται με χλιαρό προς κρύο νερό. Αμέσως μετά βάζουμε αντηλιακή κρέμα (είτε είναι πρωί, είτε βράδυ) κάνοντας μασάζ για 1-2 λεπτά, έως ότου απορροφηθεί τελείως από το δέρμα. Η καλύτερη ώρα να κάνουμε μία περιποίηση είναι το απόγευμα προς βράδυ και αφήνοντας τουλάχιστον ένα διάστημα 2 ωρών για να βαφτούμε σε περίπτωση εξόδου. Επίσης το βράδυ δεν κινδυνεύουμε από τον ήλιο. 
Αν κατά την εφαρμογή των καλλυντικών νιώσεις φαγούρα ή κάψιμο στην περιοχή ξεπλένεις γρήγορα με κρύο νερό. Μπορεί να είσαι αλλεργική σε κάποιο υλικό!. 

Πίλινγκ προσώπου και σώματος με μπανάνα για όλους τους τύπους
4 ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες
1/2 – 1 κούπα  ελαιόλαδο (προσθέστε το τελευταίο στο μίγμα – μέχρι να γίνει κρέμα)
1/4 φλ.τσ. γάλα
1/2 φλ. τσ. ζάχαρη
Λίγες σταγόνες ξύδι (μόνο για το σώμα)

Ανακάτεψε όλα τα υλικά καλά και άπλωσε σε όλο το σώμα ή πρόσωπο κάνοντας απαλό μασάζ για 5 λεπτά. Άφησε το μίγμα να δράσει για άλλα 10 λεπτά. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Μάσκα μπανάνα για όλους τους τύπους
Πολτοποίησε 1/2  ώριμη μπανάνα σε ένα μικρό μπολ με πιρούνι. Πρόσθεσε 2 κουτ. σούπας γιαούρτι και 1 κουταλάκι μέλι ανακατεύοντας καλά. Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις λίγο καλαμποκάλευρο. Βάλε σε πρόσωπο και λαιμό μία λεπτή στρώση και άστο για 20 λεπτά να στεγνώσει. Αφαίρεσε με χλιαρό προς κρύο νερό και άπλωσε μία αντηλιακή κρέμα προσώπου κάνοντας 1-2 λεπτά μασάζ.
Αν περισσέψει το μίγμα κράτησέ το στο ψυγείο καλά κλεισμένο για 3-4 μέρες (για την επόμενη εφαρμογή).

Για να μην κουράζεσαι: Πολτοποίησε μια μπανάνα και άπλωσε σε πρόσωπο και λαιμό. Χαλάρωσε για μισή ώρα και ξέβγαλε με κρύο νερό.

Θρεπτική μάσκα μπανάνα για ξηρή επιδερμίδα:
Πολτοποίησε τη σάρκα από 1/2 αβοκάντο και μισή ώριμη μπανάνα σε ένα μπολ με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Πρόσθεσε 1 κρόκο αυγού και 1 κουταλάκι ελαιόλαδο. Ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει μία λεία κρέμα . Βάλτο σε πρόσωπο και λαιμό και άστο για 15-20 λεπτά. Αφαίρεσε με χλιαρό προς κρύο νερό και άπλωσε μία αντηλιακή κρέμα προσώπου κάνοντας 1-2 λεπτά μασάζ.

Μάσκα μπανάνα για λιπαρή επιδερμίδα
Πολτοποίησε 1/2 ώριμη μπανάνα με 1 κουταλιά σούπας γιαούρτι. Πρόσθεσε 1 κουταλάκι γλυκού μέλι και λίγο φυσικό χυμό ντομάτας ή πορτοκαλιού. Άπλωσε σε πρόσωπο και λαιμό. Μετά από 15-20 λεπτά αφαίρεσε με κρύο νερό και βάλε την αντηλιακή σου.

Μάσκα σύσφιξης και αντιγήρανσης με μπανάνα
Πολτοποίησε στο μπλέντερ 1/2 μπανάνα, 2-3 φέτες αγγούρι, 1 κουταλιά σούπας γιαούρτι, 1 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος, λίγες σταγόνες από χυμό λεμόνι ή πορτοκάλι. Άπλωσε σε πρόσωπο και λαιμό.Μετά από 15-20 λεπτά αφαίρεσε με κρύο νερό και βάλε την αντηλιακή σου. 

<Θρεπτική μάσκα μαλλιών
Πολτοποίησε 1 ώριμη μπανάνα,1/2 αβοκάντο και πρόσθεσέ τα σε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο ή καστορέλαιο. Βάλε το μίγμα στα μαλλιά σου κάνοντας απαλό μασάζ για 10 λεπτά από τη ρίζα ως την άκρη. Άσε το μίγμα για άλλα 20 λεπτά αφού πρώτα τα έχεις τυλίξει με ζεστή πετσέτα ή κουκούλα για τα μαλλιά και ξέβγαλέ το με 1 κουτάκι σόδα. Μετά μπορείς να λουστείς κανονικά, πάντα με τα κατάλληλα προϊόντα για τον τύπο των μαλλιών σου.

Θρεπτική μάσκα για τα χέρια.
Ανακάτεψε 1/2 ώριμη λιωμένη μπανάνα με βούτυρο κακάο (αν δεν έχεις, βάλε απλό) και 2-3 σταγόνες ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο μέχρι να γίνει λεία κρέμα, αλλά να παραμείνει σφιχτή. Άπλωσε στα χέρια σου μικρή ποσότητα και κάνε ελαφρύ μασάζ. Δε χρειάζεται να ξεβγάλεις, άσε να το απορροφήσει το δέρμα.

Η μπανάνα επίσης εφαρμόζεται σε πληγές, τσιμπήματα από μέλισσες και κουνούπια. 

Διαβάσατε: Μπανανοσυνταγές… ομορφιάς!