Πως να Μακρυνω τα Μαλλια μου – 8 Συμβουλές

Πως να μακρυνω τα μαλλια μου; Ο λόγος που δεν μακραίνουν τα μαλλιά μπορεί να έχει διάφορες αιτίες όπως φαρμακευτική αγωγή, ακατάλληλη διατροφή, κακή ψυχολογική κατάσταση (άγχος κατάθλιψη κτλ), μολύνσεις ή πάθηση του δέρματος του κεφαλιού ή κακομεταχειρισμένα μαλλιά (σπάνε οι άκρες τους).Όταν το δέρμα του κεφαλιού, τα μαλλιά και ο οργανισμός είναι υγιή, τα μαλλιά μακραίνουν κατά 1,4 εκατ. το μήνα το ανώτερο. Το να συνυπάρχουν τα παραπάνω είναι αρκετά δύσκολο με τα σημερινά δεδομένα, οπότε, κατά μέσο όρο τα μαλλιά μακραίνουν 6-7 χιλιοστά περίπου το μήνα.

Αν θέλεις τα μαλλιά σου να μεγαλώσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα ή θέλεις να τα δυναμώσεις γιατί είναι λεπτά, ναι! υπάρχει τρόπος.

Πως να Μακρυνω τα Μαλλια μου

1) Μια επίσκεψη στον κομμωτή σου
Υπάρχει ένας κανόνας στην κομμωτική: Όσο πιο συχνά κουρεύεις τα μαλλιά σου, τόσο περισσότερο αυτά μεγαλώνουν και δυναμώνουν. Το ότι εσύ επιθυμείς να μακρύνεις τα μαλλιά σου δε σημαίνει ότι σταματάς να τα κουρεύεις, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Βέβαια, πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στον κομμωτή σου για να μην πας για μαλλί και βγεις… κουρεμένη! Το κούρεμά σου θα είναι μόνο καθάρισμα και πρέπει να γίνεται αυστηρά κάθε ενάμιση μήνα αφαιρώντας περίπου 2-3 χιλιοστά περιμετρικά κάθε φορά (ένα τσίμπημα δηλαδή). Επίσης, κάθε φορά να αφαιρείται η ψαλίδα αν υπάρχει.

2) Ισορροπημένη διατροφή

Πως να μακρυνω τα μαλλια μου

Η πρωτεΐνη(βασικό συστατικό των μαλλιών), βοηθάει στην παραγωγή νέων γερών μαλλιών. Οι υγιεινές πηγές πρωτεΐνης περιλαμβάνουν: Άπαχο κρέας, αυγά, φασόλια, ψάρι, ξηρούς καρπούς και προϊόντα σόγιας. Φρόντισε να λαμβάνεις επαρκείς ποσότητες σιδήρου και ψευδάργυρου. Η έλλειψη αυτών μπορεί να οδηγήσει σε πτώση των μαλλιών. Ο σίδηρος βοηθάει στη απαραίτητη μετάδοση οξυγόνου στα θυλάκια των μαλλιών και βρίσκεται πλούσιο σε τροφές όπως άπαχο κρέας, πουλερικά, αυγά, φακές, τόφου, φασόλια. Ο ψευδάργυρος βοηθάει τον οργανισμό να χρησιμοποιήσει σωστά τη φυσική του λιπαρότητα που είναι απαραίτητη για την υγεία των μαλλιών και βρίσκεται πλούσιος σε τροφές όπως φιστικοβούτυρο, άπαχο κρέας, οστρακοειδή, πουλερικά, σπόρους κολοκύθας.

Βιταμίνες και μέταλλα.
Η βιταμίνη C παράγει ίνες κολλαγόνο (απαραίτητες για την παραγωγή νέων θυλακίων), βοηθάει στην ενυδάτωση των μαλλιών και στη γρήγορη απορρόφηση του σιδήρου. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C: εσπεριδοειδή, ανανάς, φράουλες, μπρόκολο, πιπεριά, λάχανο, μαρούλι. Η βιταμίνη Β αυξάνει την ανάπτυξη των μαλλιών. Τη βρίσκεται πλούσια σε θαλασσινά, σπανάκι, μπανάνα, πατάτες με τη φλούδα, αγκινάρες, μπρόκολο, μπιζέλια. 

3) Έλεγξε το σωματικό ή το συναισθηματικό στρες
Είναι καλύτερα να αποφεύγονται οι καταστάσεις οι οποίες είναι γνωστό ότι προκαλούν στρες. Το στρες είναι βλαβερό τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες και εκτός από οπουδήποτε αλλού μπορεί ο οργανισμός να ξεσπάσει στα μαλλιά, με απώλεια, μερική πτώση, δερματοπάθειες, κ.α

Πως να μακρυνω τα μαλλια μου

4) Συμπληρώματα διατροφής
Προσθέτοντας στη διατροφή σου συμπληρώματα διατροφής από βιταμίνες, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των μαλλιών σου βελτιώνοντας τον οργανισμό σου.
Η καθημερινή λήψη μιας πολυβιταμίνης που περιέχει σίδηρο για να τη μεταφορά οξυγόνου στα θυλάκια, φολικό οξύ και ψευδάργυρο για τη δημιουργία των πρωτεϊνών, βιταμίνη C για τη δημιουργία κολλαγόνου, βιταμίνη Ε για βελτίωση της κυκλοφορίας, καθώς και βιταμίνες του συμπλέγματος Β για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη των μαλλιών είναι ιδανική λύση.

5) Βελτίωσε τον τρόπο ζωής σου
Να τρως καλά, να κοιμάσαι καλά και να γυμνάζεσαι. Με την έλλειψη ύπνου ο οργανισμός σπαταλά ενέργεια για να σε κρατήσει ξύπνια και καθυστερεί έτσι την ανάπτυξη των μαλλιών. Η γυμναστική μειώνει το άγχος και διεγείρει την παραγωγή κυττάρων. Όταν μεγαλώνουν τα μαλλιά, το σώμα σου θα πρέπει να έχει την απαραίτητη ενέργεια για να εργαστεί με τη μέγιστη δυνατή απόδοση, στέλνοντας οξυγόνο και σμήγμα στο τριχωτό της κεφαλής, τονώνοντας έτσι την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνοντας τη λιπαρότητα.

6) Το λούσιμο και η ενυδάτωση

Τα μαλλιά θρέφονται από τη φυσική τους λιπαρότητα. Απέφυγε να λούζεσαι καθημερινά, αλλά κάθε 2-3 μέρες. Όταν λούζεσαι να κάνεις ένα πολύ καλό μασάζ για τη σωστή κυκλοφορία και θερμότητα στο τριχωτό. Να βάζεις κάθε φορά κατάλληλα προϊόντα για την ποιότητα των μαλλιών σου και μάσκα για να κρατούν την απαραίτητη υγρασία και να διατηρούνται σε καλή κατάσταση. Οι θεραπείες από φυσικά καλλυντικά θα σε βοηθήσουν στο έπακρο. Να τα αφήνεις να στεγνώνουν φυσικά και να χρησιμοποιείς αντηλιακό στον ήλιο.

7) Μακρυά μαλλιά το καλοκαίρι
Το καλοκαίρι επιταχύνεται η ανάπτυξη των μαλλιών λόγω θερμότητας. Είναι η καλύτερη περίοδος να μακρύνεις τα μαλλιά σου και να αποφύγεις τα πολλά χτενίσματα με πιστολάκι και ψαλίδια για μπούκλες που είναι βλαβερά και υπεύθυνα για την απώλεια της υγρασίας τους. Επίσης, άφησέ τα ελεύθερα από σκληρά τζελ, λακ, αφρούς και προτίμησε πλεξίδες και αλογοουρές για το styling. Κάνε μια επίσκεψη στο δερματολόγο, είναι απαραίτητο να σιγουρευτείς ότι δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός ιατρικός λόγος για την αργή ανάπτυξη ή την πτώση των μαλλιών σου.