Highlights: Η λάμψη του Μακιγιάζ!

highlights τεχνικες μακιγιαζ

Τι είναι τα highlights σε ένα μακιγιάζ; Που χρησιμοποιούνται; Ποια προϊόντα είναι τα Highlights;
Βρείτε τις απαντήσεις εδώ!

Εισαγωγή
Στο μακιγιάζ χρησιμοποιούμε πολύ συχνά τον όρο Φωτοσκίαση. Οι φωτοσκιάσεις μας βοηθούν στο μακιγιάζ να αναδείξουμε ή να ατονήσουμε σημεία ή περιοχές του προσώπου με τους βασικούς κανόνες του φωτός και της σκίασης: Δίνουμε λάμψη (highlight) σε σημεία ή περιοχές του προσώπου, όταν θέλουμε να αναδείξουμε ή να δημιουργήσουμε όγκους, ενώ όταν θέλουμε να “μικρύνουμε” όγκους ή να ατονήσουμε σημεία/περιοχές χρησιμοποιούμε τη σκίαση (contour).
Είναι ακριβώς όπως και στα ρούχα: τα λευκά προσθέτουν όγκο (οπτικά) ενώ τα μαύρα αφαιρούν!
Όπου υπάρχει λάμψη (highlight) το φως αντανακλάται και τα σημεία αυτά φαίνονται πιο έντονα ενώ αντίθετα, όπου υπάρχει σκίαση, το φως απορροφάται και τα σημεία αυτά ατονούν.

Με αυτόν τον κανόνα λειτουργούμε στο μακιγιάζ και έτσι, έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε προσωρινές ψευδαισθήσεις. Δηλ. Μπορούμε να κάνουμε ένα πρόσωπο από τετράγωνο να δείχνει σχεδόν οβάλ, να δημιουργήσουμε γωνίες σε ένα στρογγυλό πρόσωπο, να λεπτύνουμε μία πλατιά μύτη, να δώσουμε όγκο στα ζυγωματικά κτλ κτλ.

Οι φωτοσκιάσεις χρησιμοποιούνται σε βραδινό μακιγιάζ (ή για αργά το απόγευμα) και για επαγγελματικούς σκοπούς (φωτογραφία, τηλεόραση κτλ). ΠΟΤΕ μην κάνετε φωτοσκιάσεις την ημέρα αν δεν είστε επαγγελματίας, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι ψεύτικο και εμφανές.

Highlights

Highlighing  (Αγγλική λέξη) = Τονίζω/επισημαίνω/δίνω λάμψη. Ο ίδιος όρος χρησιμοποιείται και στο μακιγιάζ ακριβώς με αυτή την έννοια. Όταν θέλουμε να αναδείξουμε και να τονίσουμε κάποια σημεία του προσώπου χρησιμοποιούμε τα γνωστά Highlights.

highlights

Ποια προϊόντα χρησιμοποιούμε για Highlights

Για να δώσουμε λάμψη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πούδρες (compact ή σκόνη), σκιές, make up (foundation) ή κονσίλερ, ειδικές κρέμες βάσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτευχθεί το Highlighting είναι τα προϊόντα αυτά να είναι σε φωτεινά χρώματα όπως πχ περλέ, εκρού, μπεζ, χρυσό, ασημί, σαμπανιζέ, ιβουάρ, ροζ ανοιχτό, βερικοκί, μπρονζέ, διάφανο ιριδίζον κτλ.
Αν για τις φωτοσκιάσεις χρησιμοποιηθεί make up ή κονσίλερ, πρέπει να είναι μέχρι 2 τόνους το πολύ ανοιχτότερο από το βασικό make up.
Τα προϊόντα μπορεί να είναι ματ (αν πρόκειται για διορθώσεις προσώπου, μόνο ματ) ή ελαφρώς ιριδίζοντα. Όχι με glitter. 

Πως γίνεται η εφαρμογή
Τοποθετούμε μικρή ποσότητα προϊόντος στα σημεία που θέλουμε να αναδείξουμε και αν πρόκειται για υγρά ή κρεμώδη προϊόντα ταμπονάρουμε με τα δάχτυλα για να απορροφηθεί το προϊόν και στη συνέχεια το σβήνουμε ομαλά στα τελειώματα για να δέσει με το υπόλοιπο σύνολο.
Τα υπόλοιπα τα βάζουμε με μικρό πινέλο του ρουζ. Πάντα μικρή ποσότητα.
Μην ξεχνάτε ποτέ ότι τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να ταιριάζουν στον τόνο του δέρματός σας και να μην έχουν μεγάλες διαφορές. Μην κάνετε υπερβολές, απλά δώστε μια ελαφριά λάμψη. 

Διόρθωση ή ανάδειξη χαρακτηριστικών του προσώπου με highlights
Ποια προϊόντα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε:

Τα highlights δε γίνονται σε όλα τα σημεία. Μόνο αν χρειάζεται να διορθώσουμε ή να δώσουμε όγκο. Πχ σε ένα πρόσωπο με έντονα ζυγωματικά ή μύτη με προεξοχή δεν κάνουμε Highlighting γιατί θα δείχνουν ακόμη πιο έντονα αυτά τα σημεία. Επίσης, αλλάζουν τα Highlighted σημεία ανάλογα με τη μόδα της κάθε εποχής.
Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε Highlights σε περιοχές και σημεία που είναι πολύ λιπαρά, έχουν κοκκινίλες, σπυράκια ή ρυτίδες. 

  • Στις γραμμές έκφρασης του χαμόγελου για να δώσουμε όγκο: ανοιχτό concealer ή make up ματ
  • Στα λακάκια που σχηματίζονται στο κέντρο του άνω και κάτω χείλους μόνο αν είναι απαραίτητο: ανοιχτό concealer ή make up ματ
  • Στο κόκκαλο ανάμεσα στα μάγουλα και τα μάτια: όλα τα προϊόντα ματ ή ιριδίζον για να ανεδείξουμε τα ζυγωματικά
  • Κατά μήκος της γέφυρας της μύτης ή στα πλάγια αν χρειάζεται διόρθωση: ανοιχτό concealer ή make up ματ
  • Ανάμεσα από τα φρύδια και τα μάτια: concealer ή make up ματ  ή ιριδίζον
  • Γύρω από τα σημεία της μύτης, κονσίλερ, πούδρα
  • Στο τρίγωνο κάτω από τα μάτια, κονσίλερ
  • Κάτω από τα φρύδια στην άκρη ή στο κέντρο, όλα τα προϊόντα ματ ή ιριδίζον
  • Στα σαγόνια, στα πλαινά του πηγουνιού, concealer ή make up ματ

Και γενικά μην ξεχνάτε τον κανόνα του Highlighting. Το χρησιμοποιούμε όταν θέλουν να αναδείξουμε σημεία ή να δώσουμε όγκο.

Δείτε μερικά παραδείγματα Highlighting 

 highlights σκιαση προσωπου μακιγιαζ

highlight σκιαση προσωπου μακιγιαζ
Παράδειγμα σκίασης και φωτισμού προσώπου – Contouring & Highlighting
highlights σκιαση προσωπου μακιγιαζ
Εφαρμόζοντας και σβήνοντας σωστά τις σκιάσεις και φωτισμούς το αποτέλεσμα πρέπει να είναι πολύ φυσικό και ομοιόμορφο

highlights σκιαση προσωπου μακιγιαζ

Περιμένω εντυπώσεις!!

Αποκτήστε Φυσικό Strobing στο Δέρμα σας Χωρίς Προϊόντα Highlighter