Η σωστή επιλογή του Make up – Tips

Ποιο make up να επιλέξω; To make up είναι πολύ σημαντικό για ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ. Αναδεικνύει τα χρώματα του μακιγιάζ, χαρίζει στο δέρμα βελούδινη και λεία υφή και είναι απαραίτητο για κάθε γυναίκα. Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν και θα σε οδηγήσουν στην πιο κατάλληλη επιλογή  για τον τύπο και τον τόνο της επιδερμίδας σου.

Για να επιλέξεις  σωστά το make up:

Για ξηρή ή ώριμη επιδερμίδα: make up σε κρεμώδη μορφή ή mousse με βάση το λάδι
Για λιπαρή επιδερμίδα: make up σε υγρή μορφή με βάση το νερό ή make up ξηρό (σαν πούδρα compact)
Για όλους του τύπους: make up compact (πιο καλυπτικό από τα προηγούμενα)
Για όλους του τύπους: makeup compact με πούδρα (2 σε 1)
Για ισχυρή κάλυψη: make up compact ή stick

Πολλές φορές επιλέγουμε make up σε χρώμα ίδιο με τον τόνο του προσώπου, όμως αυτή η επιλογή δεν είναι πάντα σωστή γιατί αν το πρόσωπο είναι πιο ανοιχτό, ή πιο σκούρο σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα, η διαφορά θα είναι αρκετά εμφανής και μετά την τοποθέτηση του make up. Σίγουρα, πολλές φορές, έχετε δει τον εαυτό σας σε φωτογραφία (ειδικά τη νύχτα) και έχετε αναρωτηθεί γιατί το πρόσωπό σας είναι τόσο ”άσπρο”. Ο πρώτος λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η λάθος επιλογή του make up και ο δεύτερος είναι το έντονο φλας της φωτογραφικής μηχανής που τα δείχνει όλα πιο λευκά…το ίδιο συμβαίνει και την ημέρα με το λευκό φως του ήλιου!

Προτείνω λοιπόν, έναν διαφορετικό τρόπο, για την επιλογή του. Όταν πρόκειται να αγοράσεις ένα make up, δοκίμασε το χρώμα του στο στέρνο (πιο κάτω από τον λαιμό), όχι στο λαιμό γιατί πολλές φορές είναι πιο ανοιχτός σε χρώμα, ακόμα και από το πρόσωπο.

Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις ομοιόμορφο αποτέλεσμα σε πρόσωπο και σώμα. Μη σε ανησυχήσει αν ο τόνος του make up έχει μικρή διαφορά από το πρόσωπο! Αν δεν είσαι σίγουρη πάρε ένα δείγμα μαζί σου, εφάρμοσέ το, για να το δεις στο φως του ήλιου. Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει γιατί είναι ακριβώς το χρώμα σου!

Αν η διαφορά χρώματος στέρνου και προσώπου είναι μεγάλη επέλεξε ένα ενδιάμεσο τόνο!
To make up τοποθετείται ελαφρά με ελάχιστη ποσότητα και στο λαιμό για να δείχνει φυσικό το αποτέλεσμα.

Η μέθοδος αυτή για την επιλογή του makeup δεν ενδείκνυται σε περιπτώσεις ακμής, κοκκινίλες στην περιοχή του στέρνου και γενικά δυσχρωμίες. Σε αυτές τις περιπτώσεις κάνε δοκιμή σε μια μεριά της γνάθου (από το πηγούνι προς τα έξω) και προσπάθησε να συγκρίνεις το χρώμα με αυτό του υπόλοιπου σώματος.

Για να δεις την πραγματική απόχρωση του make up πρέπει να το αφήσεις ένα λεπτό στο δέρμα σου για να στεγνώσει και να απορροφηθεί.

Επέλεξε απόχρωση ανάλογα με την εποχή: άλλο χρώμα το καλοκαίρι (λόγω μαυρίσματος) και άλλο το Χειμώνα (πιο ανοιχτό δέρμα).