Εντυπωσιάστε με Μακιγιάζ Smokey Eyes

Ένας οδηγός βήμα προς βήμα για να πετύχεις ένα εντυπωσιακό μακιγιάζ με smokey eyes.Ένας λόγος που οι γυναίκες αγαπάμε το μακιγιάζ είναι γιατί μπορεί να μας μεταμορφώσει από τα κορίτσια της διπλανής πόρτας σε celebrities! Ένα καλό μακιγιάζ με smokey eyes μπορεί να σε κάνει so sexy, so cool, so glamorous!

Είναι γνωστό πως το μακιγιάζ με smokey eyes ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες και τις κολακεύει αρκεί να προσαρμοστεί σωστά στο σχήμα των ματιών της. Για το Χειμώνα το smokey eye παραμένει the hottest makeup trend στις πασαρέλες αλλά οι make up artists έχουν διευρύνει την παλέτα χρωμάτων από το συνηθισμένο μαύρο ή καφέ και επίσης δεν περιορίζονται στην εφαρμογή του…. Για τον Χειμώνα η σκιά που θα χρησιμοποιήσετε για smokey μπορεί να φτάνει μέχρι το φρύδι, αρκεί να σβήνει σταδιακά. Ούτως ή άλλως, τα τελευταία χρόνια δε χρησιμοποιούμε κάτω από το φρύδι ανοιχτές σκιές, μόνο μεσαίου τόνου ή καθόλου.
Το καλύτερο με το μακιγιάζ smokey eye είναι το πόσο γρήγορα και εύκολα μπορείς να το πετύχεις ακόμα και αν δεν έχεις καλλιτεχνική φλέβα.

Οδηγός για να πετύχεις ένα εντυπωσιακό μακιγιάζ με smokey eyes

Προετοίμασε καλά το πρόσωπό σου και εφάρμοσε σωστά το make up και κονσίλερ. Αν έχεις, βάλε και βάση σκιάς ματιών διαφορετικά, πέρασε όλο το άνω βλέφαρο με μία σκιά στο χρώμα του δέρματος. Μην ξεχάσεις να διορθώσεις και να τονίσεις το σχήμα των φρυδιών σου με σκιά. Επέλεξε το σκούρο χρώμα σκιάς που θα βάλεις (πχ μαύρο) – Δες τα χρώματα που σου ταιριάζουν. Τα γνωστά χρώματα του smokey είναι μαύρο ή καφέ. Αυτή τη σεζόν όμως μπορείς να παίξεις με μπλε, blue-black, γκρι, μοβ, μπορντό, χακί, μπρονζέ, σκούρο χρυσό, μπρούτζινο, χάλκινο και τα χρώματα του παγονιού σε ματ, μεταλλικά ή glossy.

Περίγραψε το άνω και κάτω βλέφαρο (εξωτερικά), κοντά στις βλεφαρίδες, με ένα μολύβι kohl (μαύρο, γκρι ή καφέ σκούρο). Μην σε ανησυχεί αν η γραμμή δεν είναι πολύ ίσια. Στο κάτω βλέφαρο η γραμμή να είναι ως τη μέση του ματιού. Με ένα καθαρό πινέλο απαλύνετε τη γραμμή του μολυβιού.

smokey-eyes-1

Στη συνέχεια τοποθέτησε με πινέλο, πάνω από το μολύβι, σε όλο το κινητό βλέφαρο (μέχρι την εσοχή του ματιού), τη σκιά που θέλεις για το smokey, απαλύνοντας ταυτόχρονα τη γραμμή του μολυβιού. Βάλε μικρή ποσότητα κάθε φορά με κυκλικές κινήσεις… και πάλι, μην σε ανησυχεί αν η γραμμή στο τελείωμα της σκιάς δεν είναι τελείως ίσια. Απλά προσπαθήστε το τελείωμα να έχει ένα σχήμα V ή C (ανάλογα με το σχήμα των ματιών σου ή με το ύφος που θέλεις να δώσεις). Στη συνέχεια απάλυνε τα τελειώματα με ένα καθαρό πινέλο σβησίματος

smoky-eyes-2

Με ένα μαλακό πινέλο τοποθέτησε μια πιο ανοιχτή σκιά (πχ,γκρι, μοβ, μπλε κτλ) ακριβώς πάνω από την προηγούμενη.. και ξεκίνα να ενώνεις τις 2 σκιές μεταξύ τους. Αυτό για το πετύχεις, πρέπει το πινέλο σου να ακολουθεί τη γραμμή της εσοχής του ματιού με συνεχόμενες και επαναλαμβανόμενες κινήσεις δεξιά και αριστερά. Όταν η σκιά γίνεται πιο απαλή, σιγά σιγά ανεβαίνεις προς το φρύδι (σταματάς λίγο πριν από αυτό). Σε αυτό το στάδιο μπορείς να παραλείψεις τη δεύτερη σκιά και να χρησιμοποιήσεις μόνο την πρώτη σβήνοντάς τη σχεδόν ως το φρύδι με ένα καθαρό πινέλο σβησίματος.

Tip: Αν έχεις σχετικά μικρά μάτια αντέστρεψε τις 2 σκιές.

smokey-eyes-5

Ανάλογα με το βάθος που θέλεις να δώσεις στο βλέμμα, χρησιμοποίησε τη σκούρα ή τη μεσαία σκιά για το κάτω βλέφαρο. ΤοποθέτησΕ τη με ένα μέτριας σκληρότητας πινέλο απαλύνοντας τη γραμμή του μολυβιού με κινήσεις από την εξωτερική μεριά του ματιού προς την εσωτερική. Στην εσωτερική μεριά του ματιού η σκιά πρέπει να λεπταίνει.
dramatic-smoky-eye

Βάλε μαύρο, γκρι ή καφέ μολύβι στο εσωτερικό των ματιών, πάνω και κάτω. Αν έχεις σχετικά μικρά
μάτια παρέλειψε αυτό το βήμα.

Η μάσκαρα είναι πολύ σημαντική για να αναδείξει το μακιγιάζ.

Tips: Ένα touch από φωτεινή σκιά στην εσωτερική μεριά των ματιών, βοηθάει ώστε να μη δείχνουν τα μάτια κοντινά μεταξύ τους. Κράτησε το ρουζ και τα χείλη σε απαλά χρώματα

smokey eyes7Givenchy-winter-2012-brown-smoky-eye-1smokey eyes-makeuphbz-0901-sultry-neutrals-deDEREK LAM FW10 NEW YORK 02/16/2010roberto-cavalli-metallic-smoky-eyessmokey eyes 1smokey eyes-2