Retro Fashion στα Κοσμήματα

Η λέξη «ρετρό» προέρχεται από το λατινικό πρόθεμα ρετρό που σημαίνει «προς τα πίσω ή σε άλλες εποχές».
Retro fashion είναι μία στιλιστική τάση που αναφέρεται στο παρελθόν. Αποτελείται από ενδύματα, κοσμήματα, αξεσουάρ, μακιγιάζ και χτένισμα με χαρακτηριστικά μίας συγκεκριμένης περασμένης εποχής πχ δερμάτινες τσάντες του 1950, χτενίσματα του 1960 κτλ.
Η βιομηχανία μόδας για το 2012-2013, ίσως και περισσότερο, επαναφέρει το retro fashion ανανεωμένο και προσαρμοσμένο στη σύγχρονη εποχή. 

Ενδύματα και αξεσουάρ επηρεασμένα από το παρελθόν, με νότες σύγχρονης εποχής , συνδυασμένα με μοναδικά υπερβολικό τρόπο μας παραπέμπουν σε αστέρες του κινηματογράφου!
Στις πασαρέλες, η νοσταλγία για Vintage κομμάτια και ρούχα από προηγούμενες δεκαετίες είναι πια γεγονός.
Kοσμήματα από πέρλες φορεμένα με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους είναι αυτά που κατά βάση συμπληρώνουν ένα retro look.

Ψάχνοντας πληροφορίες για αυτό το άρθρο, εντύπωση μας έκανε αυτός ο παλιός οδηγός που καθοδηγεί βήμα προς βήμα πώς θα φορέσουμε  σειρές από πέρλες . Οι επιλογές πολλές…. σε μακρύ κολιέ, σε τσόκερ, βραχιόλι ακόμη και σαν ζώνη!

Ρομαντικά κοσμήματα από λευκές, μαύρες πέρλες, κορδέλες, κρύσταλλα και λουλούδια από σατέν ύφασμα μας ταξιδεύουν στο χρόνο. Κοσμήματα με πέρλες και αλυσίδες μετατρέπουν ένα απλό κλασικό μακρύ κολιέ σε ροκ αξεσουάρ.

Στιλιστικά παραδείγματα από διάσημες προσωπικότητες της showbiz με κοσμήματα από πέρλες!

Δείτε επίσης: 
Κοσμήματα – Πως θα τα φορέσεις το 2013

Κοσμήματα με Αλυσίδα Φθινόπωρο Χειμώνας 2012-2013