Λαιμός για….Φίλημα!!!!!!!

Από την Ανθή Χαρέα
Οι περιοχές που συχνά παραμελούμε, όπως αυτή του λαιμού, είναι συνήθως αυτές που προδίδουν την πραγματική μας ηλικία.

Οι περισσότερες γυναίκες κάνουμε το λάθος να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή και να περιποιούμαστε σχολαστικά μόνο το πρόσωπο , παραμελώντας την περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ.

Ο λαιμός τυγχάνει με την πάροδο των χρόνων να δείχνει πάντα πιο γερασμένος σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο. Και αυτό συμβαίνει γιατί ο λαιμός χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα καθώς το δέρμα είναι λεπτότερο εκεί. Η σφριγηλότητα αυτού του σημείου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την φυσική κατάσταση των μυών της περιοχής και της επιδερμίδας του, η οποία είναι πιο ευάλωτη στην ξηρότητα, την έλλειψη ελαστικότητας και τη χαλάρωση!!

Συμβουλές και μικτά Μυστικά:

Εστιάστε στην καθημερινή ενυδάτωση τουλάχιστον μέχρι την ηλικία των 30 και για τα επόμενα χρόνια εξασφαλίστε ένα προϊόν αντιγηραντικής φροντίδας ή στην περίπτωση που υπάρχουν δυσχρωμίες και φακίδες ένα προϊόν με λευκαντική δράση. Για τους καλοκαιρινούς μήνες απλώστε την αντηλιακή κρέμα που χρησιμοποιείτε για το πρόσωπο μέχρι το λαιμό και το ντεκολτέ σας. Ενώ για το χειμώνα ενισχύστε την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του με ένα προϊόν νυχτερινής περιποίησης για θρέψη και αναδόμηση.

  1. Προσέχετε η στάση του σώματος, όχι μόνο για να στέκεστε σωστά αλλά και με το κεφάλι πάντα ψηλά, για να μην επιβαρύνετε το λαιμό σας. Γιατί με σκυμμένο κεφάλι προκαλείτε χαλάρωση της επιδερμίδας στην περιοχή του λαιμού.
  2. Αποφεύγετε να κοιμάστε με ψηλό μαξιλάρι, επιλέγοντας ένα όσο γίνεται πιο χαμηλό.
  3. Απλώνετε τα προϊόντα περιποίησης κάνοντας απαλό μασάζ με ανοδικές κινήσεις στην περιοχή του λαιμού με τις άκρες των δαχτύλων και με ελαφρά χτυπηματάκια.
  4. Είτε απλώνετε είτε όχι το μεϊκάπ και την πούδρα σας στο λαιμό, μην ξεχνάτε να συνεχίζετε τον καθαρισμό του προσώπου μέχρι τη βάση του λαιμού.
  5. Η απολέπιση της επιδερμίδας είναι ακόμη μία φροντίδα που αξίζει να προσφέρετε στο λαιμό σας, επιλέγοντας ένα απολεπιστικό προϊόν με κόκκους και πλούσια ενυδατική σύνθεση.
  6. Αν νιώθετε την επιδερμίδα του λαιμού σας αρκετά ξηρή, απλώστε μια μάσκα ενυδάτωσης. Θα βοηθήσει αρκετά και στη μείωση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων πριν από μια ξεχωριστή εμφάνιση.

Ανθή Χαρέα
Δημοσιογράφος
Makeup Artist
e-mail

Διαβάσατε: Λαιμός για….Φίλημα!!!!!!!

Δείτε ακόμα από την Ανθή Χαρέα: Φωτιά στα Κόκκινα… Χείλη!!