Όσα Πρέπει να Γνωρίζεις για το Φλερτ – Μέρος 1

Θέλεις να φλερτάρεις με τρόπο και στρατηγική αλλά ταυτόχρονα να το διασκεδάζεις; Το φλερτ είναι ένας τρόπος επικοινωνίας για να προσεγγίσουμε ένα άτομο που μας έλκει. Όταν μπαίνουμε στη διαδικασία του φλερτ το σώμα μας, οι κινήσεις μας (γλώσσα του σώματος) και η ίδια η συμπεριφορά μας προσδίδουν διάφορα μηνύματα, κάτι που ίσως να μην έχουμε αναλύσει έως τώρα.>
Επίσης, το φλερτ έχει διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης και έκφρασης της έλξης μας προς κάποιο πρόσωπο. Μια μελέτη σε δείγμα 5.000 (Hall, 2010) ανδρών και γυναικών διαπίστωσε πως υπάρχουν 5 διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους φλερτάρουμε.
Αν αναλύσουμε μερικά από τα παραπάνω ίσως το φλερτ να το δούμε με άλλο μάτι!

5 Τρόποι με τους οποίους φλερτάρουμε:

1) Το σωματικό φλερτ επικοινωνεί σεξουαλικό ενδιαφέρον στο άλλο πρόσωπο. Οι άνθρωποι που φλερτάρουν με αυτόν τον τρόπο συνήθως κάνουν γρήγορα σχέσεις, με περισσότερη «χημεία» και πιο έντονο συναισθηματικό δέσιμο.
2) Το παραδοσιακό φλερτ θέλει τον άντρα ως κυνηγό (προσεγγίζει πρώτος) και τη γυναίκα περισσότερο σε παθητικό ρόλο. Οι άνθρωποι που φλερτάρουν περισσότερο με τον παραδοσιακό τρόπο τείνουν να είναι εσωστρεφείς και συνήθως οι άνδρες δημιουργούν σχέσεις με γυναίκες που γνωρίζουν αρκετό καιρό πριν.
3) Το ευγενικό φλερτ στηρίζεται σε ευγένεια και διακριτικότητα κατά την επικοινωνία και την προσέγγιση. Αυτού του είδους φλερτ ενδέχεται να επικοινωνήσει ενδιαφέρον για φιλία και όχι τόσο για ερωτική σχέση.
4) Το ειλικρινές φλερτ είναι αυτό κατά το οποίο η επικοινωνία είναι ειλικρινής με πραγματικό ενδιαφέρον και επιθυμία για ισχυρή συναισθηματική σχέση. Ο τύπος αυτός είναι πιο συνηθισμένος στις γυναίκες.
5) Το διασκεδαστικό φλερτ αφορά ένα παιχνίδι που δεν αποσκοπεί κάπου συγκεκριμένα. Οι άνθρωποι που φλερτάρουν με αυτόν τον τρόπο συνήθως το κάνουν για να τονώσουν ευχάριστα την αυτοπεποίθησή τους.
ερευνητές καταλήγουν πως είναι ωφέλιμο να εξασκούμαστε σε διαφορετικούς τύπους φλερτ και να μην ακολουθούμε μόνο μία στρατηγική, κυρίως όταν διαπιστώνουμε πως αυτή δεν λειτουργεί.
Για παράδειγμα, μια γυναίκα που προτιμάει το παραδοσιακό φλερτ είναι πιθανό να δυσκολευτεί στις μέρες μας να διεκδικήσει κάποιον που επιθυμεί, οπότε είναι καλύτερο να δοκιμάσει και έναν άλλο τρόπο φλερτ.

Δύο πράγματα είναι πολύ σημαντικά που θα μας βοηθήσουν όχι μόνο στο φλερτ, αλλά και σε άλλες καταστάσεις της ζωής μας: α) Να απαλλαγούμε από το φόβο της απόρριψης και β) να έχουμε αυτοπεποίθηση εκφράζοντας αγάπη για τον εαυτό μας.

Α) Ο φόβος της απόρριψης 
Όπως και να ‘χει, το φλερτ μία γυναίκα πρέπει να το δει ως διασκέδαση, όχι ως τρόπο εύρεσης άντρα και σε τυχόν απόρριψη να μην το λάβει προσωπικά γιατί αυτό είτε ρίχνει την αυτοπεποίθησή μας, είτε ενεργοποιεί το εύθραυστο εγώ μας με λάθος τρόπο. Άλλωστε, υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάποιος μπορεί να απορρίψει το φλερτ – ίσως είναι δεσμευμένος, ή τον βρήκες σε δύσκολη στιγμή, έχει προσωπικά προβλήματα ή δεν είναι τόσο έξυπνος για να πιάσει το νόημα, κ.α.! Σε ένα παιχνίδι παίζεις 50-50. Μπορεί να κερδίσεις αλλά και να χάσεις. Να φλερτάρεις και να δέχεσαι τα φλερτ των άλλων αν το επιθυμείς, με τέτοιο τρόπο ώστε να ανεβάζεις την  ψυχολογική σου διάθεση και αυτοπεποίθηση.
Αν μια γυναίκα φοβάται την απόρριψη, τότε στην πραγματικότητα θεωρεί πιο σημαντική την άποψη τον άλλων για αυτήν, παρά την γνώμη που έχει η ίδια για τον εαυτό της. … μη σας ενδιαφέρει πώς σας βλέπει ένας άγνωστος. Ακόμα και αρνητικά να σας βλέπει στον επόμενο δεν θα συμβαίνει το ίδιο.

Β) Αυτοπεποίθηση – Δέξου τον εαυτό σου
Οι άνθρωποι για κάποιο λόγο έλκονται περισσότερο από αυτούς που έχουν αυτοπεποίθηση. Σίγουρα το έχεις παρατηρήσει πρώτα στον εαυτό σου. Το καλό με μας τις γυναίκες είναι ότι εύκολα μπορούμε να ανεβάσουμε την αυτοπεποίθησή μας απλά προσέχοντας την εξωτερική μας εμφάνιση. Ένα εντυπωσιακό ντύσιμο, προσεγμένο μακιγιάζ και χτένισμα προσθέτει πολλά plus στην αυτοπεποίθηση.

Βέβαια,  πίσω από αυτό κρύβεται και η ψυχολογία μας. Να δέχεσαι και να αγαπάς τον εαυτό σου με τα ελλατώματά σου, για να σε δέχονται και οι άλλοι το ίδιο… Αυτή η εσωτερική ισορροπία θα σε φέρει πιο κοντά με τους ανθρώπους και την επικοινωνία που ζητάς.

Διαβάσατε: Όσα Πρέπει να Γνωρίζεις για το Φλερτ – Μέρος 1