Σαλάτες… όλο Νοστιμιά!!

Ρυζοσαλάτα 
Καθαρίζουμε και πλένουμε δύο φλιτζάνια ρύζι σε πέντε ποτήρια νερό. Αφού βράσει (δες χρόνο βρασμού κάθε συσκευασίας) το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε 500 γραμμάρια κατεψυγμένα λαχανικά (υπάρχουν συσκευασίες με mix αρακά, καλαμπόκι, φασολάκια και καρότο) και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Αδειάζουμε στο μπολ που θα σερβίρουμε το ρύζι με τα λαχανικά και προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.Tip: Προσθέστε 1 – 2 στιμόνες κρόκο κοζάνης καθώς θα βράζει το ρύζι. Θα πάρει ωραίο άρωμα και φανταστικό χρώμα.

Σαλάτα με Φακές και Λαχανικά
Βράζουμε 250 γρ. φακές, και στη μέση του μαγειρέματος, χύνουμε το νερό, τις ξεπλένουμε με ζεστό νερό και τις βάζουμε να βράσουν ξανά (πρώτα βράζει το νερό και μετά ρίχνουμε τις φακές μας). Τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι ένα ξερό κρεμμύδι. Μόλις βράσουν οι φακές τις σουρώνουμε. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και τις φακές μας στο μπολ όπου θα σερβίρουμε τη σαλάτα μας. Προσθέτουμε αφού ψιλοκόψουμε ½ κόκκινη, ½ πράσινη και ½ πορτοκαλί πιπεριά, με μία μικρή κονσέρβα καλαμπόκι, μία κονσέρβα κόκκινα φασόλια και 4 φύλλα μαρούλι. Φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ μας όπου αναμιγνύουμε καλά τα εξής υλικά : 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 ½ κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε στην σαλάτα μας και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σαλάτα με Κοτόπουλο και Σως Βινεγκρέτ 
Παίρνουμε τρία φιλέτα κοτόπουλο και τα μαρινάρουμε σε μπύρα για μία ώρα. Τα βγάζουμε και τα αλείφουμε με σκόρδο και ελαιόλαδο. Ανάβουμε το γκριλ και τα τοποθετούμε στην μεσαία σχάρα. Τα ψήνουμε για 30 – 40 λεπτά όπου τα γυρνάμε συνέχεια(με πιάστρα και όχι με το πιρούνι για να μην χάσουν τους χυμούς τους) ενώ προσέχουμε να ροδίσουν αλλά όχι να ξεραθούν. Στο ενδιάμεσο πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε 8 φύλλα μαρούλι και μισό ματσάκι ρόκα. Κόβουμε σε νιφάδες όση παρμεζάνα επιθυμούμε να έχει η σαλάτα μας. Αν είναι έτοιμο το κοτόπουλο μας το βγάζουμε από το φούρνο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Στο μπολ που θα σερβίρουμε ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά και φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ με τα εξής υλικά : 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 ½ κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Με Ντομάτα και Μοτσαρέλα
Παίρνουμε τρεις ντομάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες ίδιου πάχους και στη συνέχεια κόβουμε σε ροδέλες 250 γραμμάρια μοτσαρέλα. Στην πιατέλα που θα σερβίρουμε στολίζουμε πρώτα με φρεσκοκομμένο πιπέρι και σταγόνες ελαιόλαδου. Τοποθετούμε τις ροδέλες πάνω από τις ντομάτες μας, τις αλατίζουμε και τοποθετούμε από πάνω τους την μοτσαρέλα. Ρίχνουμε φρεσκοκομμένο πιπέρι και πολύ λίγο ελαιόλαδο.