Μακιγιάζ: Οι Νέες Tάσεις Άνοιξη 2014

Οι νέες τάσεις του μακιγιάζ για την άνοιξη του 2014 έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό από το κοινό που αγαπάει τη μόδα και την ομορφιά! Επώνυμοι  μακιγιέρ γνωστών οίκων παρουσίασαν  μακιγιάζ εμπνευσμένα απ’τά 70s και τα 80s, καθώς και με επιρροές από τη ζωγράφο Frida Kahlo η οποία θεωρείται παγκόσμιο πρότυπο της γυναικείας δημιουργικότητας.

Ανάμεσα στα τόσα διαφορετικά look κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να γίνουν αγαπημένα των γυναικών οι μπρονζέ και μεταλλικές σκιές, τα πολύχρωμα eyeliners, κραγιόν σε πορτοκαλί τόνους, αιθέρια eye make up σε ροζ και λευκές ιριδίζουσες σκιές. Ενώ για το καλοκαίρι, must θα είναι τα ηλιοκαμένα look με χείλη σε κοκκινωπές αποχρώσεις. Ας τα δούμε αναλυτικά…

Φωτεινά πορτοκαλί χείλη:

Το χρώμα που ξεχωρίζει φέτος στα χείλη είναι το πορτοκαλί. Έντονα πιο σκούρα  κραγιόν για την άνοιξη όπως το κοκκινομώβ (berry) και για το καλοκαίρι φωτεινά ματ σε πορτοκαλί αποχρώσεις. Στις πασαρέλες στο Μιλάνο και το Παρίσι ωστόσο, τα χείλη παρέμειναν πιστά στους φυσικούς nude τόνους.

Μπλε σκιές για τα μάτια:

Οι αποχρώσεις των σκιών με μια δόση από disco fever των 80s απογειώνονται από όλη την χρωματική γκάμα του μπλε με κυρίαρχο το ηλεκτρικό μπλε (bleu electrique). Η σκιά φτάνει έως το κόκαλο του φρυδιού, σκληρή χωρίς σβήσιμo. Παραλλάγη του είναι το μπλε ρουά μολύβι στο κάτω βλέφαρο και τραβηγμένο ανοδικά προς τα έξω με μια τάση υπερβολής ή μπλε καλοσχηματισμένο παχύ eyeliner.

Πολύχρωμο Eyeliner:

Το eyeliner ποτέ δεν λείπει από το catwalk  και εξακολουθεί να είναι το trend των make up artists. Εκτός του μαύρου το είδαμε και σε άλλα χρώματα, σε λευκό και μπλε όπως αναφέραμε πρίν. Το eyeliner είναι έντονο παχύ και τραβηγμένο προς τα έξω.


Αιθέριο λευκό:

Σκιές λευκές ή ροζ ιριδίζουσές δίνουν αρμονία στο σύνολο ή σε συνδυασμό με λευκό eyeliner τοποθετημένο κατά μήκος των βλεφάρων δημιουργούν ένα ψυχρό cat eye look.

Φυσικό ημιδιάφανο look:

Ακόμα μια χρονιά το natural look ξεχωρίζει. Ένα από τα trends είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα υγρό ενυδατικό foundation με μέτρια κάλυψη για να κάνει λαμπερό το δέρμα και να δώσει μια αίσθηση φρεσκάδας. Το είδαμε είτε μόνο του με concealer και ημιδιάφανα χείλη,  είτε με καφέ μπρονζέ σκιές και μεταλλικά εφέ. Το δέρμα όμως παραμένει ίδιο.

Μπρονζέ δέρμα για το καλοκαίρι:

έλος must του καλοκαιριού είναι οι μπρονζέ σκιές και το χρώμα της άμμου, ρουζ σε γήινες αποχρώσεις για ηλιοκαμένο δέρμα και χείλη κοκκινωπά.