Γιώργος Λούβαρης, ο Φωτογράφος του Red Carpet!

Γιώργος Λούβαρης, ο Φωτογράφος του red carpet μιλάει αποκλειστικά και αποκαλύπτεται…..

Γιώργος καλησπέρα! Πες μας δυο λόγια για την δουλειά σου και που σε πετυχαίνουμε  αυτό τον καιρό?
Καλησπέρα και από μένα, το ”κλικ” στη μηχανή μου ακούγεται απ’ το 2007 έως σήμερα! Εξ’ αρχής με μάγευε το να φωτογραφίζω ανθρώπους αντί για ταξιδιωτική φωτογραφία, διότι σαν φωτογράφος έχεις τη δυνατότητα να βγάλεις πολλές πτυχές ενός ανθρώπου με το ανάλογο concept.
Παράλληλα ασχολούμαι & με γάμους, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια με «nightlife photography» σε ένα απ’ τα μεγαλύτερα site, το Red Carpet! Αυτή τη περίοδο, εκτός των νυχτερινών events ετοιμάζω ένα καινούργιο Project που θα μάθετε σύντομα πληροφορίες! It’s a Secret… 

Έίσαι ο μάστερ σεφ του red carpet! Πώς είναι να φωτογραφίζεις σε night club και τι απαιτήσεις μπορεί να έχει ο κόσμος ?
Τα πάντα είναι θέμα ματιάς, όπως λέω! Προσωπικά δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο ο εξοπλισμός όσο αφορά το nightlife. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι οι γωνίες, οι τεχνικές και γενικά το πως λειτουργείς σε ένα μαγαζί. Στον κόσμο αρέσει η φωτογραφία όταν διασκεδάζει, βέβαια όταν γίνεται σε λογικά πλαίσια. Αν κάποιος δεν θέλει να βγεί, το σέβεσαι. Απ΄ την άλλη μεριά βέβαια, υπάρχει και η κατηγορία κόσμου που πιστεύει, πως μια φωτογραφία του σε club, ισούται με εξώφυλλο στο Voque! Με αυτή τη κατηγορία δεν ασχολούμαι.

 Όπου γυρίσουμε το κεφάλι μας ένας καινούργιος φωτογράφος γιεννιέται, ποιά είναι η αποψή σου? 
Κοίτα…και εγώ καινούργιος θεωρούμαι, σε σχέση με φωτογράφους που έχουν πολυετή πείρα. Είναι όμως σημαντικό να ξεχωρίσεις τους λόγους που γίνεσαι Φωτογράφος! Αν γίνεις Φωτογράφος επειδή νομίζεις ότι θα βγάλεις πολλά λεφτά,”την έχασες τη μπάλα”! Έχει τύχει να γνωρίσω άτομα που έγιναν φωτογράφοι για να βρούνε κοπέλα και σαφώς έμεινα με ανοιχτό το στόμα. Αυτού του είδους οι φωτογράφοι (αν μπορείς να τους αποκαλείς έτσι), ανήκουν στην κατηγορία της ‘φούσκας’ που μια μέρα θα σκάσει! Είναι κρίμα για ανούσιους λόγους, να μην δουλεύουν ταλαντούχα άτομα με γνώσεις, με σπουδές ή ακόμα και αυτοδίδακτοι και να ”τρώνε τις δουλειές τους ”φωτογράφοι” χωρίς πάθος!

Βλέπουμε και πολλές επιτυχημένες φωτογραφίσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Είτε για καταλόγους είτε για book. Χρειάζεται σκληρή δουλειά όλο αυτό?
Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη μου δημοσίευση σε μεγάλο περιοδικό για γάμους εδώ στη Ελλάδα, καθώς και την πρώτη μου ανάρτηση σε site του εξωτερικού! Ήταν σημαντικές στιγμές για μένα και για όλο το team! Η σκληρή & σωστή δουλειά επιβάλλεται, ώστε να μπορέσεις να εκπληρώσεις τους στόχους σου. Είμαι ένας άνθρωπος που πάντα κοίταγε τη δουλειά του και πότε δεν έπεσα στην παγίδα του ανταγωνισμού. Όταν κάτι είναι ωραίο πρέπει να το λες και να το θαυμάζεις, όχι να το ζηλεύεις. Αυτή είναι βασική αρχή μου και θα να παραμείνει.

Στείλε ένα μήνυμα στα νέα παιδιά που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με τη φωτογραφία.
Να έχουν πάθος, γερά στομάχια και όρεξη για δουλειά! Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, το κάνεις όλο και καλύτερα!