Σάλτσα Kαρμπονάρα με Βελούδινη υφή!

Συνοδέψτε τα ζυμαρικά, το ρύζι, το κοτόπουλο τις πατάτες και ότι άλλο σας αρέσει! Η εξαιρετική σάλτσα καρμπονάρα με την πλούσια γεύση και τη βελούδινη υφή της, νοστιμίζει όλα τα πιάτα και συνοδεύει τα ορεκτικά σας…

Καρμπονάρα

Υλικά: 
10 φέτες μπέικον
10 φέτες ζαμπόν
500ml κρέμα γάλακτος
1 κονσέρβα κομμένα μανιτάρια
1 κύβος λαχανικών
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

Καρμπονάρα

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα καλύπτουμε την επιφάνεια με λάδι και ρίχνουμε τα αλλαντικά, αφού πρώτα τα έχουμε κόψει σε κύβους και τα σοτάρουμε. Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε και αυτά μαζί μέχρι να πάρουν χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τον κύβο λαχανικών και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.  Προσθέτουμε πιπέρι και αν χρειαστεί λίγο αλάτι (προσοχή γιατί ο κύβος ήδη είναι αλμυρός). Σε ένα ποτήρι αραιώνουμε με λίγο νερό, μια κουτ της σούπας κορν φλάουρ και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να χυλώσει (πρέπει να είναι παχύρρευστο). Το βάζουμε λίγο λίγο στην σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και να αποκτήσει βελούδινη υφή.

Λίγα μυστικά ακόμα
Αν η σάλτσα σας βγει  πολύ πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο γάλα και να την αραιώσετε.
Επίσης αν θέλετε η σάλτσα καρμπονάρα να γίνει πιο ελαφριά μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μισή ποσότητα της κρέμας γάλακτος με γάλα.
Πασπαλίστε τις τηγανητές πατάτες με κεφαλοτύρι και απλώστε από πάνω την πλούσια σάλτσα καρμπονάρα.

Διαβάσατε: Σάλτσα Kαρμπονάρα με Βελούδινη υφή!