7 Must Πινέλα Μακιγιάζ για το Νεσεσέρ σου!

πινελα μακιγιαζ

Ποια πινέλα χρειάζεσαι πραγματικά για ένα μακιγιάζ?
Μπορεί στο νεσεσέρ σου να έχεις αρκετά από αυτά και στην αγορά που βρίσκεις ακόμα περισσότερα τα θέλεις όλα.. όμως μήπως δε σου χρειάζονται? Για να μην κάνεις σπατάλες από εδώ και πέρα, γιατί όπως ξέρεις τα καλά πινέλα μακιγιάζ κοστίζουν, μαζέψαμε για σένα τα 7 πιο εύχρηστα και απαραίτητα για όλα τα είδη μακιγιάζ. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα πινελα μακιγιαζ ώστε να έχεις το ιδανικό αποτέλεσμα. Με αυτά τα πινελα μακιγιαζ για πολλαπλές χρήσεις, μπορείς να εφαρμόσεις από το πιο φυσικό look έως και το πιο glamorous.

Tip: Τα πινέλα με φυσική τρίχα είναι τα καλύτερα για την εφαρμογή προϊόντων μακιγιάζ σε σκόνη ενώ για προϊόντα σε υγρή μορφή όπως το make up και το κονσίλερ απλώνονται ιδανικά με συνθετικό πινέλο. Πινέλα που καλύπτουν επίσης τις ανάγκες του μακιγιάζ είναι αυτά που έχουν κατασκευαστεί και από φυσική και από συνθετική τρίχα σε αναλογίες ανάλογα με τη χρησιμότητα.

Πινέλο make up
To πινέλο του make up είναι απαραίτητο για τα βραδινά σου μακιγιάζ. Στρώνει υπέροχα το χρώμα στο δέρμα, λειαίνει το αποτέλεσμα και δεν αφήνει το μακιγιάζ σου να φαίνεται ψεύτικο.

πινελα μακιγιαζ
Πάνω: Πινέλο makeup Shiseido (Perfect Foundation Brush) 35€ για τοποθέτηση όλων των ειδών φον- ντε- τεν: υγρό, κόμπακτ σε μορφή πούδρας ή πυκνού γαλακτώματος
κάτω: πινέλο makeup πλακέ Jane Iredale 39€ Φτιαγμένο από τρίχες Taklon νάιλον, δεμένο στο χέρι, χρησιμοποιείται με προϊόντα σε υγρή μορφή, τζελ ή κρέμα.

Πινέλο κονσίλερ
Eπειδή το δέρμα στη περιοχή κάτω από τα μάτια είναι πιο λεπτό και κάνει γραμμές εύκολα, θα πρέπει η ποσότητα του κονσίλερ να είναι τόση όση χρειάζεται να δείχνουν όμορφα και ξεκούραστα τα μάτια σας. Με το πινέλο του κονσίλερ έχετε το ιδανικό αποτέλεσμα. Το πινέλο κονσίλερ καλύπτει ακόμα τοπικά τις ατέλειες όπως σπυράκια, κοκκινίλες και είναι ο τέλειος σύμμαχος για τα highlights σε κρεμώδη μορφή.

πινελα μακιγιαζ για κονσίλερ
SHISEIDO CONCEALER BRUSH 38€

Πινέλο ρουζ. Αν διαλέξεις το κατάλληλο, εκτός από την εφαρμογή του ρουζ μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για το contouring, το bronzer αλλά και την πούδρα σου. Τα fluffy πινέλα είναι για πιο φυσικό αποτέλεσμα, τα υπογωνία αγκαλιάζουν τα ζυγωματικά και είναι συνήθως για conturing και τα Flat που είναι για το bronzer. Υπάρχουν όμως και αυτά που είναι 3 σε 1 όπως το παρακάτω.

πινελα μακιγιαζ για ρουζ και Πούδρα
CARGO COSMETICS MAGIC BRUSH 33€ κατάλληλο για πούδρα, ρουζ, contouring

Πινέλο Σκιας και διάχυσης χρώματος
Χρησιμοποιείται για την εφαρμογή ανοιχτής σκιάς σε ολόκληρο το πάνω μέρος του ματιού ή στο καπάκι (το μέρος του ματιού που ανοιγοκλείνει). Επίσης είναι το κατάλληλο πινέλο για smokey eye αφήνοντας στα μάτια μία απαλή χωρίς σκληρά τελειώματα ποσότητα χρώματος (διάχυση).

πινελα μακιγιαζ σκιας
Japonesque HD All Over Shadow Brush 17€. Πινέλο διπλής όψης. Η μία μεριά είναι από συνθετική τρίχα και η άλλη από φυσική τρίχα

Πινέλο σκιάς μικρο
Χρησιμοποιείται για την εφαρμογή του σκούρου χρώματος σκιάς για τις φωτοσκιάσεις του και στα highlights κάτω από το φρύδι, στο κόκκαλο. Χρησιμοποιείται ακόμα για την εφαρμογή σκιάς στο κάτω μέρος και για το άπλωμα της γραμμής που αφήνουν τα μολύβια.

πινελα μακιγιαζ σκιας
Japonesque Pro Eye Shadow Brush από φυσική τρίχα 20€

Πινέλο σβησίματος
Απαλύνει τα σκληρά τελειώματα της σκούρας σκιάς και τα ενώνει με την ανοιχτή με αποτέλεσμα να υπάρχει μία διαβάθμιση χρώματος για φυσικό τελείωμα.

πινελα μακιγιαζ blending
HD Brows Eye Blending Brush 22€

Βουρτσάκι
Αυτό δεν το λες πινέλο αλλά το έχουμε εδώ για να θυμάσαι ότι κι αυτό είναι εξίσου σημαντικό για το νεσεσέρ σου. Χρησιμεύει για το χτένισμα των φρυδιών σου που είναι απαραίτητο όταν τα βάφεις με μολύβι ή σκιά. Είναι ένα εργαλείο καθημερινής χρήσης δηλαδή.

πινελα μακιγιαζ βουρτσακι φρυδιών
Blinc Brow & Liner Duo Brush 34€