7 Super Tροφές για να Πέσει η Κοιλίτσα

Όσο και να αδυνατίζεις η κοιλιά παραμένει εκεί? Ειδικά μετά από μια εγκυμοσύνη αυτό είναι είναι σύνηθες φαινόμενο και όσο μεγαλώνουμε οι προσπάθειές μας για να χάσουμε λίπος από την κοιλιά πάνε περίπατο. Ανακάλυψε παρακάτω τις 7 σούπερ τροφες για να πεσει η κοιλια σε συνδυασμό πάντα με τη διατροφή σου. Και να θυμάσαι! Ο μόνος γνωστός τρόπος για να κάψει ο οργανισμός λίπος είναι όταν η ενέργεια που καταναλώνεις είναι μικρότερη από αυτή που ξοδεύεις, δηλαδή όταν τρώμε λιγότερο από αυτά που καίμε ή όταν κάνουμε τόση φυσική δραστηριότητα ώστε να καίμε παραπάνω θερμίδες από αυτές που προσλαμβάνουμε.

7 Super τροφες για να πεσει η κοιλια

τροφες για να πεσει η κοιλια
Κεφίρ. Το κεφίρ είναι ένα προβιοτικό γαλακτοκομικό πλούσιο σε πρωτεΐνες και προβιοτικά που μοιάζει με γιαούρτι αραιωμένο και τρώγεται ευχάριστα με δημητριακά. Το κεφίρ βοηθάει στην αποσύνθεση των λιποκυττάρων, εμποδίζοντάς τον οργανισμό να συγκεντρώσει υπερβολικό λίπος και ρυθμίζει την παραγωγή εντερικών αερίων που βοηθούν στη μείωση του “φουσκώματος” και την καλύτερη όψη της κοιλιάς.

Ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη Ε καθώς και οι πολυφαινόλες. Συμβάλλει στη μείωση της κακής χοληστερόλης στο αίμα χωρίς να μειώνει την καλή, καλύπτοντας έτσι τις λιγούρες.

Βατόμουρα. Πλούσια σε φυτικές ίνες. Μία κούπα βατόμουρα ή φράουλες είναι αρκετή για να σας κρατήσει χορτασμένη για πολύ ώρα. Έρευνες έδειξαν ότι μια διατροφή πλούσια σε βατόμουρα μπορεί να βοηθήσει στην ελάττωση του λίπους της κοιλιάς. Ακόμα κι αν είναι κατεψυγμένα, διατηρούν το μεγαλύτερο μέρος των διατροφικών πλεονεκτημάτων τους.

Αυγά. Ο οργανισμός σας χρειάζεται τη βιταμίνη Β12 για να μεταβολίζει το λίπος. Επίσης, είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, απαραίτητη για να χάσετε βάρος.

Σολομός-τόνος. Ψάρια πλούσια σε Ωμέγα-3 λιπαρά, που ενισχύουν τον μεταβολισμό σας.

τροφες για να πεσει η κοιλια
Αβοκάντο. Αν και έχει αρκετές θερμίδες (περίπου 330) και είναι λιπαρό, το αβοκάντο είναι μια πολύ υγιεινή τροφή, καθώς τα λιπαρά του συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία των πολυακόρεστων (όπως αυτά του ελαιόλαδου) και είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για τον οργανισμό. Σύμφωνα με έρευνες έχει την ιδιότητα να καίει το λίπος, ιδιαίτερα αυτό που συσσωρεύεται συχνά στην περιοχή της κοιλιάς και συμβάλει στη μείωση των επιπέδων της «κακής» χοληστερόλης (LDL).

Πράσινο τσάι. Είναι πλούσιο σε κατεχίνες, κάποια ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά, που επιταχύνουν το μεταβολισμό μας και ενισχύουν την καύση λίπους.
Έρευνα που έγινε στην Ιαπωνία έδειξε ότι όσοι από τους συμμετέχοντες κατανάλωναν καθημερινά 690 mg κατεχινών πίνοντας πράσινο τσάι είχαν σημαντικά χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος και μικρότερες διαστάσεις στη μέση, σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους. Το πράσινο τσάι είναι μια υγιεινή εναλλακτική για τα καθημερινά σας ροφήματα και μπορείτε να πίνετε άφοβα 3-5 φλιτζάνια την ημέρα.

Τι επιπλέον βοηθάει…

  • Σε όλες τις σαλάτες να προσθέτουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και λεμόνι ή ξίδι.
  • Κάθε πρωί μόλις ξυπνάμε, και πιο συγκεκριμένα μισή ώρα πριν πάρουμε το πρωινό μας, να πίνουμε τον χυμό ενός λεμονιού αραιωμένο σε νερό.
  • Στο πρωινό μας να συμπεριλαμβάνουμε και 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι χωρίς ζάχαρη.
  • Αν έχουμε πρόβλημα ευερέθιστου εντέρου, τις μέρες που βρίσκεται σε έξαρση να παίρνουμε και ένα συμπλήρωμα προβιοτικών, που θα μας βοηθήσει να ξεπρηστούμε και να καταπολεμήσουμε τη δυσκοιλιότητα.