Μάθε να Περπατάς με Αυτοπεποίθηση στα Ψηλοτάκουνα

Πως να περπατησω με τακουνια; Είναι μία σημαντική ερώτηση και χρήζει απάντησης άμεσα!
Δεν υπάρχει κανένα γυναικείο αξεσουάρ που να προσφέρει τόσα πράγματα στη γυναικεία σιλουέτα όσο ένα ζευγάρι ψηλές γόβες. Όταν φοράς ψηλές γόβες με αυτοπεποίθηση νιώθεις sexy, ψηλή, λεπτή και ότι μπορείς να κατακτήσεις κάθε αρσενικό που θα βρεθεί στο δρόμο σου (δεν είναι και ψέματα!). Πως όμως μπορεί κάποια να φοράει ψηλοτάκουνες γόβες και να περπατάει με αέρα και αυτοπεποίθηση; Πολλές γυναίκες φοβούνται να φορέσουν ψηλοτάκουνα γιατί μάλλον θα πέσουν, άλλες φοράνε και απλά δεν τις υποστηρίζουν σωστά είτε από κακή στάση σώματος είτε από μη ευελιξία και άλλες το έχουν από φυσικού τους να περπατάνε σαν μοντέλα.

Αν σε αγχώνει η ερώτησή “πως να περπατησω με τακουνια;” τότε η απάντησή μας είναι “σίγουρα μπορείς να περπατήσεις σε ψηλά τακούνια και μάλιστα με αυτοπεποίθηση!”. Όλα είναι θέμα εξάσκησης! Το περπάτημα με ψηλοτάκουνα (γόβες ή πέδιλα) είναι μια δεξιοτεχνία την οποία μπορείς να εξασκήσεις και να βελτιώσεις με τις παρακάτω συμβουλές και tips.

πως να περπατησω με τακουνια
Ξεκινάμε από την Ποιότητα
Υπάρχουν στην αγορά πολλές ποιότητες παπουτσιών. Αν θέλεις να εντυπωσιάζεις πάνω στα ψηλοτάκουνα σου φρόντισε αυτά να είναι μία ποιότητα που να ταιριάζει στα πόδια σου και πάνω από όλα να είναι μαλακά εσωτερικά και δερμάτινα! Επίσης πρέπει να είναι ακριβώς στο νούμερό σου.. στενά σε καμία περίπτωση.. αν είναι λίγο μεγαλύτερα χρησιμοποίησε τους ειδικούς πάτους από gel που απορροφούν και τους κραδασμούς.
Αυτό είναι το κυριότερο βήμα για να μάθεις να περπατάς σωστά πάνω στις ψηλές γόβες σου!

πως να περπατησω με τακουνιαΙδανικά παπούτσια για να μάθεις να περπατάς σωστά
Ξεκινώντας την πρακτική σου για να μάθεις να περπατάς σωστά στα ψηλοτάκουνα, είναι σημαντικό να φορέσεις τις κλασσικές γυναικείες γόβες στιλέτο, όχι γόβες με φιάπα, για να έχεις καλή σταθερότητα και επαφή με το πάτωμα. Σε κάθε βήμα δηλαδή θα ξέρεις που πατάς και που βρίσκεσαι. Όταν εξασκηθείς για τα καλά με αυτό το παπούτσι και νιώσεις σίγουρη για τον εαυτό σου τότε μπορείς να φορέσεις και γόβες ή πέδιλα με φιάπα.

Τα καινούργια σου παπούτσια..
Κάθε νέο ζευγάρι γόβες χρειάζεται επέμβαση στο κάτω μέρος πριν το χρησιμοποιήσεις. Τα πας στον τσαγκάρη για αντιολισθητική σόλα και αλλαγή στο τακουνάκι (το τελείωμα του τακουνιού) ή τουλάχιστον αγριεύεις τους πάτους με χοντρό γυαλόχαρτο. Με αυτούς τους τρόπους έχεις λιγότερες (κατά πολύ) πιθανότητες να σωριαστείς κάτω!

πως να περπατησω με τακουνιαΣτο μάθημα…
Το στήσιμο: Το σώμα σου πρέπει να βρίσκεται σε μία ευθεία γραμμή. Φαντάσου ότι πάνω και στη μέση του κεφαλιού σου υπάρχει μία κλωστή που σε τραβάει προς τα επάνω. Απόφυγε να κοιτάς κάτω, αλλά ευθεία όταν περπατάς.
Κράτησε τους ώμους σου πίσω και κάτω ενώ άσε τα χέρια σου χαλαρά. Κούνα τα χέρια σου ελαφρώς καθώς περπατάς για ισορροπία.
Κράτα τους κοιλιακούς σου σφιχτούς, ρουφώντας την κοιλιά. Αυτό θα σε κάνει να δείχνεις λεπτότερη ενώ θα βοηθήσει το κορμί σου να είναι ίσιο και πιο σταθερό.
Τα γόνατά σου πρέπει να είναι χαλαρά (ποτέ τεντωμένα τσίτα ή πολύ λυγισμένα), κράτα τα πόδια σου κοντά μεταξύ τους και τις μύτες των δαχτύλων σου ευθεία μπροστά.

Τα βασικά: φόρεσε τις γόβες σου στο σπίτι, βάλε την κατάλληλη μουσική πασαρέλας και προσπάθησε κρατώντας τη σωστή στάση να προχωρήσεις σε μία ευθεία γραμμή κάνοντας ΑΡΓΑ, ΜΙΚΡΑ και ΣΤΑΘΕΡΑ βήματα. Κάθε φορά το ένα πόδι μπροστά από το άλλο με μικρό βηματισμό. Για να βοηθηθείς κούνησε λίγο τους γοφούς σου και τα χέρια σου σε κάθε κίνηση.

Πως να περπατησω με τακουνια; Ιδού η απάντηση στην πράξη: όταν εξασκηθείς αρκετά με τα παραπάνω, φόρεσε τις γόβες σου και κάνε δουλειές μέσα στο σπίτι για μία ωρίτσα περίπου την ημέρα (με την προϋπόθεση οι γόβες σου να είναι άνετες). Αυτό θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις το μυαλό σου κι έτσι το περπάτημα και όλα τα προηγούμενα βήματα θα έρχονται πιο φυσικά.

Tips. Όταν περπατάμε σε ευθύ και σταθερό έδαφος το περπάτημα γίνεται ακουμπώντας πρώτα το τακούνι και μετά τις μύτες. Σε ανηφόρα, κατηφόρα, ή σε άνισο έδαφος ή έδαφος που υποχωρεί (πχ γκαζόν) περπατάμε με τις μύτες. Το ίδιο συμβαίνει και όταν ανεβαίνουμε σκάλες, ενώ όταν τις κατεβαίνουμε πατάμε σταθερά με τις μύτες και το τακούνι ταυτόχρονα.

Τώρα δες και το video για περισσότερες λεπτομέρειες.

Διαβάσατε: πως να περπατησω με τακουνια