Μήπως Ακόμα σε Ελκύει ο Πρώην σου?

Πολλές από μας τις γυναίκες, ενώ αρνούμαστε και δείχνουμε ότι έχουμε ξεπεράσει τον πρώην μας εντελώς, βαθιά στην καρδιά μας μπορεί να συμβαίνει το αντίθετο και να είναι τόσο καλά κρυμμένο, που να κοροϊδεύουμε και τον ίδιο μας τον εαυτό. Τι γίνεται όμως αν είσαι σε μια άλλη σχέση?

Το να είσαι με κάποιον άλλον και συ να σκέφτεσαι τον πρώην σου σημαίνει δύο πράγματα: Είτε ότι χάνεις τον χρόνο σου και δεν βρήκες ακόμα τον ιδανικό σύντροφο που θα σε κάνει να ξεπεράσεις τον πρώην σου, είτε ότι ο γυναικείος εγωισμός σου στέκεται εμπόδιο και δεν σε αφήνει να δεις καθαρά και να νιώσεις πράγματα που σε άλλη περίπτωση θα σε έκαναν ευτυχισμένη. Το πρώτο που πρέπει να κάνεις, είναι να καταλάβεις αν πραγματικά τον έχεις ξεπεράσει.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ?

  • Τον σκέφτεσαι συχνά ή σκέφτεσαι έστω τις ευτυχισμένες στιγμές που ζήσατε μαζί?
  • Μήπως όταν τον σκέφτεσαι εξακολουθεί να επηρεάζει το συναίσθημα σου και να σου προκαλεί θυμό, διάθεση εκδίκησης ή λύπη?
  • Όταν μιλάς στους φίλους σας για εκείνον μήπως γίνεσαι έξαλλη και η αντίδραση σου είναι λίγο υπερβολική?
  • Όταν τον συναντάς μήπως οι παλμοί της καρδιάς σου ανεβαίνουν?
  • Μετά τη συνάντηση κοιτάς στον καθρέφτη να δεις αν ήσουν όμορφη?

Αν έχεις πολλά από αυτά τα συμπτώματα, πάψε να το αρνείσαι, ο πρώην σου σε ελκύει ακόμα…..
Και τώρα θα πρέπει να δεις εάν και πώς μπορείς να το ξεπεράσεις.

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ
ξεπερασε τον πρωην

1. Αν έχεις ακόμα τον αριθμό του τηλεφώνου του, μηνύματα mail κλπ, μην μένεις κολλημένη σε αυτά, διέγραψε τα σκόπιμα για να βοηθήσεις τον εαυτό σου. Αν αισθάνεσαι ότι έχεις αντικείμενα συναισθηματικής αξίας που σε δένουν ψυχολογικά, εξαφάνισε τα ή δώστα σε ένα φίλο να του τα επιστρέψει..

2. Αν τον σκέφτεσαι έντονα και συχνά, κάνε μια προσπάθεια να το ελαττώσεις. Μίλησε ανοιχτά στους φίλους για το πώς νιώθεις και αν χρειαστεί ζήτησε να μη μιλάνε μπροστά σου για οτιδήποτε σου τον θυμίζει.  Μπορείς να σκέφτεσαι τις καλές στιγμές που ζήσατε μαζί αλλά στο σημείο που να μην σου γίνει εμμονή ή να σου χαλάει την διάθεση.

3. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και μην απογοητευτείς αν συναντήσεις δυσκολίες. Δεν είναι εύκολο να τον ξεπεράσεις από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά “ο χρόνος γιατρεύει τα πάντα“.

4. Δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου να γνωρίσεις καλύτερα τον νέο σου σύντροφο. Μπορείτε να κανονίσετε μια εκδρομή ή να βγείτε με παρέα και να κάνετε πράγματα σας διασκεδάζουν.