Χειροποίητες Μπομπονιέρες ” Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων”

Η βάφτιση της μικρής μας! είχε θέμα την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων. Επειδή το συγκεκριμένο παραμύθι είναι πολύ πλούσιο σαν θέμα βάφτισης, πίστευα ότι θα έβρισκα μεγάλη ποικιλία σε μπομπονιέρες, αλλά τελικά δεν βρήκα κάτι που να με εντυπωσιάσει. Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω μόνη μου τις μπομπονιέρες έτσι όπως τις φανταζόμουν, με ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων, με τους αγαπημένους μου χαρακτήρες και φυσικά με τα αποφθέγματα της Αλίκης. Η μπομπονιέρες έγιναν με την τεχνική ντεκουπάζ και με background που έφτιαξα μόνη μου, από σκόρπια αντικείμενα και εικόνες που συμβολίζουν το παραμύθι.

Φωτογράφισα από την αρχή μέχρι το τέλος, βήμα-βήμα τη διαδικασία, για να τη μοιραστώ μαζί σας!

Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΕΣ

Υλικά που χρησιμοποίησα:

  • Βάζα με επίπεδες πλευρές
  • Gesso ( για την προετοιμασία των επιφανειών)
  • Πινέλο, Ψαλίδι, Χαρτοκόπτης
  • Κόλλα σε σπρέι
  • Λαδόκολλα
  • Χαρτοπετσέτες Πολυτελείας
  • Χαρτί Α4
  • Κόλλα για ντεκουπάζ
  • Γάζα διακόσμησης
  • Κερωμένο κορδόνι

η αλικη στη χωρα των θαυματων μπομπονιερες
η αλικη στη χωρα των θαυματων μπομπονιερεςΈπλυνα καλά το βάζο και με πινέλο πέρασα gesso. Αφήσα μία ώρα να στεγνώσει και πέρασα δεύτερο χέρι.

η αλικη στη χωρα των θαυματων μπομπονιερεςΑν είστε της λεπτομέρειας, αφού στεγνώσει και το δεύτερο χέρι, μπορείτε να περάσετε από πάνω ακόμα ένα στρώμα βερνίκι νερού, λευκού χρώματος, για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

 

Διαδικασία εκτύπωσης

μπομπονιερα(4)-αλικη-στη-χωρα-των-θαυματωνΣε μια επίπεδη επιφάνεια, άπλωσα τη λαδόκολλα και τη ψέκασα από απόσταση με κόλλα και έβαλα από πάνω ένα φύλλο Α4 να κολλήσει καλά.

μπομπονιερα(5)-αλικη-στη-χωρα-των-θαυματωνΈκοψα ότι περισσεύει γύρω από το φύλλο, με ένα σταθερό χάρακα για οδηγό και με το χαρτοκόπτη.

χειροποιητη-μπομπονιερα-αλικη-στη-χωρα-των-θαυματωνΨέκασα πάλι την Α4 και έστρωσα σιγά σιγά την χαρτοπετσέτα, πιέζοντας καλά για να μην δημιουργηθούν κενά αέρος. Η επιφάνεια πρέπει να είναι λεία για να πατήσουν σωστά τα χρώματα στην εκτύπωση.

χειροποιητη-μπομπονιερα-αλικη-στη-χωρα-των-θαυματωνΈκοψα την χαρτοπετσέτα που περίσσευε με το ψαλίδι και αφαίρεσα τα 2 φύλλα της (άφησα μόνο το πρώτο). Έβαλα κανονικά το φύλλο στη θήκη του εκτυπωτή, μαζί με τα υπόλοιπα και το εκτύπωσα.  (σε ένα φύλλο Α4 χωράνε 2 εικόνες)

Ντεκουπάζ

χειροποιητη-μπομπονιερα-αλικη-στη-χωρα-των-θαυματωνΑφαίρεσα τη χαρτοπετσέτα από τη σελίδα και με ένα βρεγμένο πινέλο, πέρασα το περίγραμμα της εικόνας σε ακανόνιστο σχήμα, να μην είναι σαφή τα όρια και το τράβηξα. Αυτό βοηθάει να μην φαίνεται τυποποιημένη η εικόνα.

χειροποιητη-μπομπονιερα-αλικη-στη-χωρα-των-θαυματων  Τοποθέτησα την εικόνα στην μία πλευρά του βάζου και με το πινέλο, άπλωσα την κόλλα για ντεκουπάζ. Το ίδιο έκανα και με τις επόμενες πλευρές. Μετά από 2 ώρες πέρασα και δεύτερο χέρι.

χειροποιητη-μπομπονιερα-αλικη-στη-χωρα-των-θαυματωνΓια τα καπάκια έκοψα γάζα σε στρογγυλό σχήμα, και την τύλιξα με κερωμένο, λεπτό κορδόνι, σε παστέλ χρώμα. Το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό! Άν θελήσετε να το προσπαθήσετε, είμαι στη διάθεσή σας για τυχόν απορίες

5 Comments

Comments are closed