«Ναι» ή «Όχι» ?

Έζησες το όνειρο εκατομμυρίων γυναικών παγκοσμίως και το φινάλε αμέτρητων αισθηματικών κομεντί. Ο σύντροφός σου, είναι σίγουρος ότι εσύ είσαι η γυναίκα της ζωή του, αγόρασε και μονόπετρο αλλά το «ναι» από την πλευρά σου, μοιάζει σαν την πιο δύσκολη λέξη του κόσμου.

ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ Η ΟΧΙ

Η έννοια του γάμου σήμερα έχει αλλάξει κατά πολύ σε σχέση με τον προηγούμενο αιώνα, διότι πρώτα άλλαξαν οι ίδιοι οι άνθρωποι. Δεν είναι ανάγκη να παντρευτούμε για να αποκτήσουμε τον σεβασμό της κοινωνίας, να χαρούμε τον έρωτα, ούτε καν για να αποκτήσουμε παιδιά. Από την άλλη, ο γάμος είναι μια ευκαιρία για να γιορτάσεις τη δέσμευση με τον αγαπημένο σου, να δώσεις χαρά στους δικούς σου ανθρώπους, να προστατεύσεις κοινωνικά και νομικά τα παιδιά σου και πολλά άλλα. Όλες αυτές οι σκέψεις στριφογυρνούν στο μυαλό σου και τελικά μπερδεύεσαι ακόμη περισσότερο.

Αυτές οι τόσο αντίθετες φιλοσοφίες που έχουν ριζώσει μέσα σου και που δεν έχεις βρει ακόμη την απάντηση για το να-παντρευτω-η-οχι
ποια τελικά θα ακολουθήσεις, δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο σ’ εσένα. Η σύγχυση στην οποία βρίσκονται πολλές γυναίκες, από τη μία βασίζεται στον (ενδεχομένως παραδοσιακό) τρόπο που μεγάλωσαν και από την άλλη στην σύγχρονη ιδεολογία που απέκτησαν για τη ζωή μέσα από τις ανθρώπινες σχέσεις, τις σπουδές και την εργασία.

Για να ξεμπερδευτείς: Σκέψου σε ποιόν απαντάς και για τι πράγμα. Προσπάθησε να βγάλεις από το μυαλό σου νυφικά και στολίδια. Αυτά είναι τα διαδικαστικά του γάμου και όχι η ουσία του. Άν ο σύντροφός σου σε κάνει να νιώθεις συναισθηματική ασφάλεια, αν περνάς όμορφα μαζί του χωρίς να τον βαριέσαι, συνυπάρχετε αρμονικά, υπάρχει αλληλοθαυμασμός και επικοινωνείτε νοητικά και πνευματικά, δεν βλέπουμε τον λόγο που σε κάνει να διστάζεις.

Γιατί να αρνηθείς: Δυστυχώς, δεν είναι καθόλου λίγες οι γυναίκες που παντρεύονται από φόβο μήπως μείνουν στο ράφι ή δεν προλάβουν να κάνουν ένα παιδί (λες και είναι υποχρεωτικό). Επομένως μιλάμε για κίνητρα εντελώς εγωιστικά μια και στα σχέδιά τους δεν υπολογίζουν καθόλου τον άνθρωπο που έχουν στο πλάι τους τη στιγμή που φορούν συγκινημένες το μονόπετρο. Το αποτέλεσμα είναι είτε διαζύγιο και πληγωμένα παιδιά είτε μια εξαιρετικά δύσκολη συμβίωση και (πάλι) πληγωμένα παιδιά.

Άν λοιπόν πιστεύεις ότι έχεις βρει τον σύντροφο της ζωής σου, ευχόμαστε βίο ανθόσπαρτο! Αν έχεις αμφιβολίες… μη φοβάσαι! Έχεις όσο χρόνο θέλεις για να σιγουρευτείς κι αν τελικά πάρετε χωριστούς δρόμους, ίσως να είναι για καλό. Μπορεί ο μεγάλος έρωτας να σε περιμένει στην νέα σου διαδρομή…!