Μπαλαγιάζ: Όλες οι Απαντήσεις που Ψάχνεις Αναλυτικά

μπαλαγιάζ ή balayage

Πολλές φίλες αναγνώστριες ζήτησαν να γραφτεί αυτό το άρθρο για το μπαλαγιάζ αναλυτικά. Κι επειδή χαιρόμαστε για τη συμμετοχή σας, μας το ζητήσατε και το κάναμε!

Τι είναι το μπαλαγιάζ ή balayage

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά! Το balayage η μπαλαγιάζ είναι Γαλλική λέξη που σημαίνει “σαρώνω”, δηλαδή περνάω από πάνω. Ο όρος μπαλαγιάζ στην κομμωτική είναι μία τεχνική και όχι το καθ’εαυτού αποτέλεσμα. Πιο σωστά, μέσω αυτής της τεχνικής μπορούμε να δώσουμε στα μαλλιά μας φυσικά τελειώματα ξανοίγματος και να επιτύχουμε αποτελέσματα babylights, να δημιουργήσουμε ombre, sombre, bronde, ronze (χάλκινο χρώμα με χρυσές άκρες).

Η τεχνική μπαλαγιάζ χρησιμοποιείται από το 70 και εξελίχθηκε τα τελευταία χρόνια από την ανάγκη της μόδας να επιστρέψει στη φυσικότητα. Πολλές εταιρίες έχουν αναπτύξει περισσότερο αυτή την τεχνική και μπορεί να σας είναι γνωστή εκτός από μπαλαγιάζ, με ονόματα όπως Serfer και painting.

μπαλαγιάζ JLO
Τι διαφορά έχει με τις ανταύγειες

Βασικά, οι 2 τεχνικές αλλά και το αποτέλεσμα δεν έχουν καμία σχέση. Σε αντίθεση με τις ανταύγειες, τα μαλλιά δεν τυλίγονται σε αλουμινόχαρτα, η βαφή ή το υλικό ξανοίγματος περνιέται στην τρίχα με ελεύθερες κινήσεις χωρίς να την ποτίζει και το χρώμα δεν ξεκινά από κάπου συγκεκριμένα… το ξάνοιγμα γίνεται ένα με το φυσικό (ή βασικό) χρώμα κι έτσι δεν υπάρχει αυτό το ριγέ αποτέλεσμα που δίνουν οι ανταύγειες.

Επίσης, η ρίζα δεν εμφανίζεται με τον ίδιο τρόπο που εμφανίζεται στις ανταύγειες, αργεί (επόμενη εφαρμογή μετά από 2-3 μήνες), και οι αποχρώσεις δένουν μεταξύ τους δημιουργώντας το πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Ακόμα, με το balayage δεν χρειάζεται να βαφτεί όλο το κεφάλι, αλλά μπορούμε να τοποθετήσουμε επιλεκτικά ξανοίγματα, τα γνωστά babylights σε συγκεκριμένα σημεία για ένα ακόμη πιο φυσικό αποτέλεσμα. Το μπαλαγιάζ είναι μία ασύγκριτη τεχνική και αγαπημένη πολλών hairstylists και celebrities.

texnikh-balayage-apories (2)
Τι είναι αυτό που το κάνει τόσο ωραίο;

Το αποτέλεσμα είναι προσαρμοσμένο στα μέτρα της κάθε γυναίκας. Ένας καλός τεχνίτης του μπαλαγιάζ ξέρει ακριβώς που και πως να τοποθετήσει το χρώμα, αλλά και πως θα πετύχει την απόχρωση που μοιάζει απόλυτα φυσική, σαν να έχει ανοίξει το χρώμα από τον ήλιο. Όπως όταν παίζαμε με τις ώρες στη θάλασσα και επιστρέφαμε το Σεπτέμβρη στο σχολείο με ανταύγειες.

Ταιριάζει σε όλες;

Φυσικά! Και μάλιστα είναι πολύ πιο φιλικό προς την τρίχα. Είναι όμως και ευέλικτο, με το μπαλαγιάζ μπορούμε να δημιουργήσουμε όποιο χρώμα ή μείξη χρώματος μπορείς να φανταστείς, να φωτίσουμε τα σημεία οπού θα μπορούν να αναδείξουν την μοναδικότητα κάθε προσώπου ξεχωριστά και κυρίως, το αποτέλεσμα να μοιάζει σαν να γεννηθήκαμε με αυτό το χρώμα.

τεχνικη μπαλαγιάζ -απορίες
Που και πως γίνεται η διαδικασία

Καταρχήν, είναι μία τεχνική που πραγματοποιείται μόνο στα κομμωτήρια.

Μπορεί να γίνει με βαφή (αν το επιτρέπουν τα μαλλιά) ή με υλικά ξανοίγματος.

Για το Balayage χωρίζουμε χοντρές ή λεπτές τούφες (ανάλογα με το αποτέλεσμα) και περνάμε το υλικό ελεύθερα με χτένα, πινέλο ή free hand (συνήθως σε τριγωνικό σχήμα), από κοντά στην ρίζα προς την άκρη και δυναμώνει η ένταση του χρώματος όσο πλησιάζουμε στις άκρες.
Αυτό μας δίνει ένα πιο έντονο ξάνοιγμα στις άκρες και ανάλογα με το μοίρασμα δημιουργεί κάθετα ξανοιγμένες τούφες οι οποίες μπερδεύονται με τα σκούρα σημεία και δίνουν ένα πολύ όμορφο χρωματικό contrast .

Για να έχουμε ένα πιο ολοκληρωμένο φυσικό αποτέλεσμα, πολλές φορές δημιουργούμε κάποια εσωτερικά ξανοίγματα με 2 αποχρώσεις για τα κάτω και εσωτερικά τμήματα.

Το μπαλαγιάζ γίνεται σε όλες τις βάσεις χρώματος εκτός από τις πολύ σκούρες 1-2-3 ως τεχνική απλά αλλάζει η χρωματική απόχρωση και κατ επέκταση και η ένταση της φωτεινότητας

Διαβάστε ακόμα: