Είναι τσιγκούνης; Φύγε όπως είσαι!

Να το ξεκαθαρίσουμε: όταν λέμε τσιγκούνης, δεν εννοούμε ότι είναι «παλιάνθρωπος» επειδή δεν σου έκανε δώρο την τελευταία collection της Chanel για τσάντες (πάτα εδώ για να ρίξεις μια ματιά βέβαια). Επίσης άλλο πράγμα ο τσιγκούνης, άλλο πράγμα ο οικονόμος. Ο τελευταίος απλώς δεν παίρνει δάνειο για να πάει διακοπές στη Μύκονο.

Συμφωνούμε ότι είναι η ανεργία και οι χαμηλοί μισθοί που περιορίζουν αναγκαστικά τα έξοδα, πάντα όμως υπάρχουν τρόποι για να καταλάβεις ότι ο άλλος είναι σφιχτοχέρης. Τώρα, όταν το πάρεις είδηση… κάνε όπως νομίζεις. Εμείς εντελώς φιλικά, σε συμβουλεύουμε να τον αφήσεις να κάνει παρέα με τα καβούρια του!

Πρώτο ραντεβού: Εννοείται ότι πρέπει να κεράσει εκείνος εκτός αν είναι τόσο περήφανος για την τσιγκουνιά του. Το μόνο θετικό που μπορούμε να βρούμε, είναι ότι δεν προσποιείται. «Αυτός είμαι κυρία μου», σου λέει «κι άν σ’ αρέσω». Τίμιο.

Σαββατόβραδο: Είστε μαζί και τα πάτε καλά. Βγήκατε μία, βγήκατε δύο και μετά… σπίτι, κουβέρτα και ποπ κορν! Βέβαια, για να μην παρεξηγήσουμε τον άνθρωπο, μπορεί να είναι απλώς σπιτόγατος.

Σαββατόβραδο 2: Έστω ότι κάνετε τις εξόδους σας, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν έχει έρθει να σε πάρει από το σπίτι σου ακόμη κι αν δεν έχεις δικό σου αυτοκίνητο. Ο λόγος είναι ότι δε θέλει να κάψει βενζίνη. Εξακριβωμένο.

Δώρα: Αυτό που λένε τσιγκούνης στην τσέπη, τσιγκούνης και στα αισθήματα, είναι εντελώς αληθινό. Δεν είπαμε να σου φέρνει κάθε εβδομάδα κι από κάτι, αλλά όταν αποφεύγει να ξοδευτεί ακόμα και σε γιορτές, γενέθλια κι επετείους, τότε προμηνύονται πολύ «σφιχτά» χρόνια μ’ αυτό το αγόρι…

Απ’ τη μύγα ξύγκι: Θέλει να αγοράσει ένα καινούριο τζιν γιατί το προηγούμενο του είχε κοντύνει μια και το φορούσε από το Λύκειο. Μέχρι να πάρει την απόφαση να ανοίξει το πορτοφόλι του όμως, θα μπει σε όοολα τα μαγαζιά και όοολα τα sites, για να βρει την aπιο χαμηλή τιμή. Το κακό είναι ότι αυτό θα το κάνει ακόμη και για τις κοινές αγορές σας. Πώς σου φαίνεται;

Διακοπές: Είναι ικανός να σου προτείνει να περάσετε το καλοκαίρι στην εξωτική πόλη που μένετε όλο τον χρόνο και που θα είναι πανέμορφα τώρα που όλοι θα φύγουν. Ακόμη όμως και στην περίπτωση που κάνει το μεγάλο βήμα, συνήθως υπολογίζει με κάθε λεπτομέρεια το ποσό που θα ξοδεύει ανά ημέρα. Με λίγα λόγια, θα υπάρχει αυστηρός σχεδιασμός για τις δραστηριότητες και τις εξόδους σας.

Έλεγχος: Αν προχωρήσετε αρκετά στη σχέση σας, τι νομίζεις; Ότι εσύ θα τη γλυτώσεις; Δεν έχει σημασία ότι εργάζεσαι και έχεις τα δικά σου χρήματα. Από τη στιγμή που θα έχετε κοινό ταμείο, οφείλεις να του δίνεις ραπόρτο ακόμα και για το κολλάν που πήρες για το γυμναστήριο. Τώρα, για καινούρια παπούτσια, τσάντες και φορεματάκια… ετοιμάσου για γερούς καυγάδες!