Ελαιόλαδο: Όπλο για Νεανική Επιδερμίδα!

Τα οφέλη της ελιάς, είναι λίγο πολύ γνωστά. Από τα πολυτιμότερα φυσικά έλαια, το ελαιόλαδο, είναι θρεπτικό όχι μόνο για τον οργανισμό αλλά και για την ίδια την επιδερμίδα. Περιέχει μεγάλη ποσότητα ασβεστίου και βιταμίνης Α, αλλά και βιταμίνη Ε, σίδηρο, χαλκό και φώσφορο.
ελια-για-το-προσωπο-2Κάνει καλό στο ευαίσθητο και αφυδατωμένο δέρμα, στα εύθραυστα νύχια και τα ταλαιπωρημένα μαλλιά ενώ έχει και ήπια αντιηλιακή δράση. Οι τελευταίες μελέτες στον τομέα της αντιγήρανσης υπήρξαν επαναστατικές, αφού απέδειξαν πως το ελαιόλαδο – και μόνο αυτό – περιέχει μια ουσία πικρή μεν στη γεύση, με «γλυκά» ωστόσο αποτελέσματα: μόλις μισό εκατομμυριοστό του γραμμαρίου αυξάνει τη διάρκεια ζωής των ανθρώπινων κυττάρων κατά 20%!

Συνταγές Ομορφιάς με Ελαιόλαδο:

Σκραμπ προσώπου με ελαιόλαδο και μαύρη ζάχαρη. Ενυδατώνει και αποδεσμεύει απαλά τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα. Ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος.
Υλικά:
1 κουταλάκι μαύρη ζάχαρη
2 κουταλάκια ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.

Εφαρμογή:
Κάνουμε μασάζ για 5 λεπτά.ελια-για-το-προσωπο-3

Μάσκα προσώπου με ελαιόλαδο, γιαούρτι και άργιλο. Ενυδατώνει αποδεσμεύοντας το περιττό σμήγμα. Ιδανική για λιπαρές επιδερμίδες.
Υλικά:
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1 γιαούρτι
1 κουταλάκι άργιλο
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου (για χρήση σε δέρμα).
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.
Εφαρμογή:
Απλώνουμε τη μάσκα σε πρόσωπο και λαιμό, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και αφήνουμε να δράσει για 20 λεπτά. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

Μάσκα προσώπου με ελαιόλαδο και μέλι. Ενυδατώνει, αναπλάθει και διατηρεί την ισορροπία της επιδερμίδας. Ιδανική για κανονικές επιδερμίδες.
Υλικά:
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι θυμαρίσιο μέλι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.
Εφαρμογή:
Απλώνουμε τη μάσκα σε πρόσωπο και λαιμό, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Αφήνουμε να δράσει για 20 λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

“Τι γεύση έχουν τα καλλυντικά σας;”.
www.dimitragoula.gr