Βαριέσαι το Βραδινό Μαγείρεμα; Φαγητό στο Πι και Φι!

Επιστρέφεις κουρασμένη από τη δουλειά. Το μόνο που θέλεις είναι να μπεις κάτω από το ντους και να οριζοντιωθείς στο κρεβάτι σου μέχρι αύριο. Πριν από αυτό το λυτρωτικό δρομολόγιο όμως, πρέπει να κάνεις και μια βόλτα από την κουζίνα. Δες πόσα φαγητά μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα!

1. Πληγούρι εδώ και τώρα!
Φτιάχνεται πανεύκολα και είναι υπέροχο μέσα στη σαλάτα. Το μουλιάζεις μέσα στο νερό για 12 ώρες. Όσο πληγούρι, τόσο νερό. Πρόσεξε την ποσότητα όμως, γιατί φουσκώνει. Για ένα μεγάλο μπολ με σαλάτα, θα χρειαστείς περίπου μισό φλυτζάνι του τσαγιού. Άν το νερό είναι λίγο παραπάνω δεν πειράζει. Στην περίπτωση που ακόμα και την επόμενη μέρα είναι σκληρό, μπορείς να το βράσεις με ελάχιστο νερό για όσο χρειάζεται μέχρι να μαλακώσει.
Αφού μουλιάσει ένα βράδυ, το στραγγίζεις και κόβεις σε κύβους αγγούρι, ντομάτα, φρέσκο ή ξερό κρεμμύδι, μπόλικο μαϊντανό και ό,τι άλλο λαχανικό σου αρέσει: μπρόκολο, καρότο, πιπεριά ακόμη και πατζάρια. Επίσης η φέτα, δίνει ιδιαίτερη γεύση. Τα βάζεις όλα στο μπολ και ανακατεύεις μαζί με λάδι, αλάτι και ξύδι ή λεμόνι, σε αναλογίες που προτιμάς.
Αυτό το πολύ θρεπτικό πιάτο που καταναλώνεται ακόμα και ως κύριο, μπορείς να το διατηρήσεις στο ψυγείο για αρκετές μέρες ενώ μπορείς άνετα να το πάρεις και στο γραφείο. Με λίγα λόγια, θα σε σώσει.

2. Αυγουλάκι.αυγα-βραστα
Μην υποτιμάς ποτέ τα αυγά που έχεις στο ψυγείο σου, που μπορούν να καταναλωθούν άνετα ως βραδινό. Βραστά, τηγανιτά, ομελέτα με λαχανικά ή το κοτόπουλο που δεν έφαγες χθες, ετοιμάζονται το πολύ σε δέκα λεπτά, σε χορταίνουν και παράλληλα αποφεύγεις το ανθυγιεινό delivery.

3. Αραβικές πίτες.
Καταναλώνονται απευθείας από τη συσκευασία ή από την τοστιέρα και είναι προτιμότερες από το ψωμί. Μπορείς να βάλεις μέσα τη σαλάτα σου, τυρί, γαλοπούλα, αυγό και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου. Γρήγορο, ελαφρύ και χορταστικό.

4. Φρουτάκι έφαγες σήμερα;
Να μια καλή λύση για να διατηρήσεις τη φόρμα σου. Κόψε δύο φρούτα και πρόσθεσε κανέλα ή και μέλι. Για να χορτάσεις στα σίγουρα, βάλε και τρεις κουταλιές της σούπας γιαούρτι. Την επόμενη μέρα θα ξυπνήσεις με κοιλιά “πλάκα”.

5. Σπιτική mini πίτσα!
Έχεις ψωμάκια του τοστ, αλλά δε θέλεις να φας (πάλι) τοστ. Σούπερ. Βάζεις τα ψωμάκια σε ένα ταψί, απλώνεις κέτσαπ, ρίχνεις βασιλικό ή ρίγανη και βάζεις το τυρί. Προσθέτεις προαιρετικά κάποιο αλλαντικό, πιπεριά, ελιές, φέτα, ντομάτα και βάζεις το ταψί στο φούρνο. Μέχρι να κάνεις ένα ντουζάκι, το σπίτι θα μοσχομυρίσει και το φαγητό σου θα είναι έτοιμο!