Κάνε Strobing: τη Νέα Τεχνική Φωτοσκίασης Μακιγιάζ

highlighting στο μακιγιαζ

Ενώ παλαιότερα έχουμε αναφερθεί αναλυτικά στη φωτοσκιαση μακιγιαζ (contouring & Highlighting), τώρα και επί των ημερών θα αναφερθούμε στη νέα τεχνική φωτοσκιασης προσωπου στο μακιγιάζ, το strobing. (Για το video – εφαρμογή βήμα βήμα, δες εδώ)

Όπως όλα τα θέματα στη ζωή προχωράνε και οι τάσεις και τεχνικές εξελίσσονται έτσι και οι τεχνικές μακιγιάζ αλλάζουν και προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα. Το strobing γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη της μόδας να επιστρέψει στη φυσικότητα… οι τάσεις πλέον θέλουν το μακιγιάζ να φωτίζει ακόμα πιο πολύ τα σημεία του προσώπου που αγγίζει έτσι κι αλλιώς το φυσικό φως, δηλαδή την περιοχή γύρω από τα φρύδια, τα μάγουλα, τη μύτη και το άνω χείλος.

Το contouring και highlighting είναι “βαριές” τεχνικές μακιγιάζ και αποφεύγονται την ημέρα αλλά τώρα πια και τη νύχτα από τους ,makeup artists, καθώς δείχνουν ένα πιο “ψεύτικο” αποτέλεσμα, ενώ παραμένουν ιδανικές για τις φωτογραφήσεις. Ας μιλήσουμε όμως πιο αναλυτικά για το strobing.

strobing μακιγιαζ highlighting
Τι είναι το strobing

Η τεχνική strobing προέρχεται από το strobe light (φέρε παράδειγμα στο μυαλό σου τα μεγάλα φώτα που υπάρχουν στις συναυλίες και πέφτουν πάνω στους τραγουδιστές) και θεωρείται η κορυφαία τεχνική μακιγιάζ των ημερών αφού είναι η αγαπημένη όλως των makeup artists στα catwalks .
Η τεχνική strobing (τεχνικη φωτοσκιασης προσωπου στο μακιγιαζ) αναδεικνύει το φυσικό φως και τη λάμψη της επιδερμίδας. Ουσιαστικά το πρόσωπό σου θα μοιάζει λες και έχεις ρίξει πάνω του τον τέλειο φωτισμό. Χρειάζεσαι βέβαια και λίγο contouring, αλλά το strobing είναι αυτό που θα σου δώσει την τέλεια φωτεινή επιδερμίδα, χρησιμοποιώντας shimmering πούδρες και ενυδατικά υγρά προϊόντα λάμψης τα οποία τοποθετούνται σε συγκεκριμένα σημεία στο πρόσωπο για να έχουμε ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Πότε και Πως εφαρμόζεται το strobing

Το strobing εφαρμόζεται στα τελευταίο στάδια του μακιγιάζ. Αφού ολοκληρώσεις το μακιγιάζ σου τοποθέτησε λάμψεις ψηλά στα ζυγωματικά, στην κάθετη γραμμή της μύτης, στις εσωτερικές γωνίες των ματιών, κάτω από τα φρύδια(και πάνω από τα φρύδια σε ορισμένες περιπτώσεις που ταιριάζει στο πρόσωπο), στο V των χειλιών σου και το πηγούνι! Εφαρμόζεις με τα δάχτυλα και σβήνεις πάρα πολύ καλά τα τελειώματα.
Το μακιγιάζ με strobing είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες ενώ θα σε κάνει να δείχνεις νεότερη.
(Για το video – εφαρμογή βήμα βήμα, δες εδώ)

strobing makigiaz

Ποιο χρώμα να χρησιμοποιήσεις για το strobing

  • Σε ανοιχτόχρωμο δέρμα: σαμπανιζέ shimmer τόνους
  • Σε ανοιχτό-μεσαίο τόνο δέρματος: ροζ-σαμπανιζέ shimmer τόνους
  • Σταρένια επιδερμίδα: Χρυσούς shimmer τόνους
  • Σκούρο δέρμα: Τερακότα

Ποιοι είναι οι κανόνες εφαρμογής του strobing

  • Γενικότερα ακολουθούμε τους κανόνες του Highlighting.
  • Το strobing δεν εφαρμόζεται πάντα σε όλα τα σημεία. Να θυμάσαι πάντα σε ό,τι ρίχνεις φως τονίζεται περισσότερο, οπότε αν έχεις ατέλειες σε κάποια σημεία μην εφαρμόσεις εκεί highlighting.
  • Tοποθέτησε λίγη ποσότητα κάθε φορά και χτίσε τις λάμψεις σταδιακά. Ο χρυσός κανόνας στο μακιγιάζ είναι καλύτερα να προσθέτεις παρά να πρέπει να αφαιρέσεις!
  • ΠΡΟΣΟΧΗ! για να αναδείξουμε το μακιγιάζ μας με την τεχνική strobing σωστά πρέπει να κρατήσουμε το υπόλοιπο μακιγιάζ σε ματ υφές γιατί αλλιώς θα λαμπυρίζουμε από μακρυά.

highlighting στο μακιγιαζ
Τα σωστά βήματα για το τέλειο strobing!

  1. Ενυδάτωσε την επιδερμίδα σου πολύ καλά. Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα επένδυσε σε μια ενυδατική σε μορφή gel για ανάλαφρο αποτέλεσμα.
  2. Φόρεσε είτε ένα πολύ λεπτόρρευστο foundation ή αντιηλιακή κρέμα με χρώμα. Το βαρύ make up δεν ταιριάζει με το strobing. Αν δεν έχεις κάτι από τα παραπάνω μπορείς απλώς να αναμείξεις ίση ποσότητα make up με την ενυδατική σου.
  3. To consealer κάτω από τα μάτια είναι απαραίτητο και ένα ελαφρύ contouring θα σου δώσει την ιδανική όψη
  4. Ολοκλήρωσε με ένα απαλό μακιγιάζ
  5. Μετά βάλε shimmer προϊόντα στα σημεία που αναφέραμε παραπάνω
  6. Στα μάγουλά σου βάλε ένα απαλό ρουζ για να πετύχεις ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Πότε δεν προτιμάμε το strobing;

Σε πολύ έντονα και βαριά μακιγιάζ
Αν πρόκειται να βγάλεις πολλές φωτογραφίες. Αν πρόκειται να γίνεις νύφη σύντομα ή να βαφτίσεις το παιδάκι σου που τελικά οι φωτογραφίες θα σου μείνουν για πάντα, να ξέρεις πως οι φωτοσκιάσεις (contouring & highlighting) είναι πιο safe!

strobing - νεα τεχνικη φωτοσκιασης προσωπου
Εφαρμόζοντας και σβήνοντας σωστά τις σκιάσεις και φωτισμούς το αποτέλεσμα πρέπει να είναι πολύ φυσικό και ομοιόμορφο

strobing - νεα τεχνικη φωτοσκιασης προσωπου