11 Βασικά Κομμάτια για τη Γκαρνταρόμπα σου!

Οι τάσεις της μόδας αλλάζουν κι εσύ τις ακολουθείς όσο γίνεται, μια και είσαι ένα μοντέρνο κορίτσι! Όμως: υπάρχουν κάποια κομμάτια που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει ως βασικα ρουχα γκαρνταρομπας, ανεξάρτητα από τις νέες κολεξιόν αλλά και την ηλικία της!

Πριν απαριθμήσουμε τα must have της γυναικείας ντουλάπας, να διευκρινίσουμε ότι δεν προτείνουμε να κάνεις περιττά έξοδα, αλλά μια καλή επένδυση. Πρόκειται για κομμάτια που θα φοράς για χρόνια ολόκληρα, θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη σε πολλές περιστάσεις και γι’ αυτό ας μην τσιγκουνευτείς. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι το πιο ακριβό είναι και το καλύτερο. Φρόντισε όμως τα κομμάτια αυτά να είναι από ποιοτικά υλικά καθώς έτσι θα εξασφαλίσεις την μεγάλη διάρκεια της ζωής τους.

βασικα ρουχα γκαρνταρομπας
1. Τζιν παντελόνι: Το πιο κλασικό ρούχο, που δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψει τη μόδα. Ανάλογα με τον σωματότυπό σου, κάνε μια έρευνα αγοράς και προτίμησε εκείνο που σε κολακεύει περισσότερο και εννοείται ότι πρέπει να είναι σκέτο, χωρίς σκισίματα, στρασάκια και στολίδια. Απλό, λιτό κι απέριττο. Το φοράς με πουλόβερ, πουκάμισα, παγιέτες, δερμάτινα και ό,τι άλλο σου κάνει κέφι.

2. Λευκό πουκάμισο: Πολύ κλασικό, πολύ κομψό και συνδυάζεται τόσο με παντελόνια, όσο και με φούστες. Φωτίζει το πρόσωπό σου, είναι στιλάτο και τόσο απλό που μπορείς να το στολίσεις με διάφορα αξεσουάρ: εντυπωσιακά σκουλαρίκια, καρφίτσες, φουλάρια, μεγάλα κολιέ ή να το φορέσεις κάτω από λεπτά πουλόβερ. Σωτήριο σε πολλές περιστάσεις!

βασικα ρουχα γκαρνταρομπας
3. Δύο μαύρα παντελόνια: Ένα για πιο καλό με τσάκιση κι ένα καθημερινό. Σε όποια δουλειά και να πας, όπου κι αν σε καλέσουν το βράδυ, το μαύρο παντελόνι είναι η πλέον εύκολη λύση.

βασικα ρουχα γκαρνταρομπας
Little Black Dress

4. Little Black Dress: Εδώ μιλάμε για το απόλυτο must της γυναικείας ντουλάπας. Κυκλοφορούν κατά χιλιάδες στην αγορά, επομένως μπορείς να βρεις άνετα το σχέδιο που σε κολακεύει περισσότερο. Προτίμησέ το σε μέτριο μήκος, δηλαδή ούτε πολύ κοντό αλλά ούτε και μακρύ και γενικά διάλεξε μια κλασική γραμμή που δεν πρόκειται του χρόνου να είναι εκτός μόδας.

βασικα ρουχα γκαρνταρομπας
5. Μαύρη φούστα: Επίσης μια επιλογή που θα λύσει την σπαζοκεφαλιά του τι να φορέσω σήμερα. Αν μπορείς οικονομικά, αγόρασε δύο – όπως και τα μαύρα παντελόνια. Μία απλή από γερό ύφασμα όπως είναι η καπαρντίνα και μια για πιο ιδιαίτερες περιστάσεις.

6. Μαύρο σακάκι: Μπορείς να το ταιριάξεις με το μαύρο παντελόνι ή τη φούστα αλλά και το τζιν σου. Έτσι μπορείς να έχεις δύο πολύ κλασικά ταγέρ και ταυτόχρονα μια πιο casual εμφάνιση.

7. Μαύρες δερμάτινες μπότες: Τώρα θα μας πεις ότι όλα τα προτείνουμε στο μαύρο τους, αλλά αυτό το χρώμα μπορείς να το συνδυάσεις με όλα τα υπόλοιπα! Στο θέμα μας: όταν λέμε δερμάτινες, εννοούμε δερμάτινες και δεν κάνουμε εκπτώσεις. Μπορεί να τις βρίσκεις σε τσιμπημένες τιμές, αλλά πίστεψέ μας αξίζει τον κόπο. Θα τις φοράς για χρόνια, όλες τις ώρες της ημέρας και με όλα σου τα ρούχα. Ακριβώς επειδή η ποιότητά τους είναι υψηλή, δεν πρόκειται να σου συμβούν ατυχήματα όπως το να μπαίνουν από τη σόλα τα νερά της βροχής. Προτίμησε ένα μέτριο τακούνι ώστε να μπορείς να τις φοράς σε κάθε περίσταση και ταυτόχρονα να μην μετράς αντίστροφα για το πότε θα τις βγάλεις!

βασικα ρουχα γκαρνταρομπας
8. Μαύρες γόβες : Sexy, αποπνέουν θηλυκότητα και δεν υπάρχει άντρας που να μην τις προσέξει. (Επίσης οι περισσότερες ανδρικές φαντασιώσεις, περιλαμβάνουν το συγκεκριμένο αξεσουάρ). Είναι το παπούτσι – μπαλαντέρ καθώς κι αυτό παίζει σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας. Απόφυγε το λουστρίνι διότι θα σε δεσμεύσει περισσότερο και – όπως και στις μπότες – το πολύ ψηλό τακούνι. (αγόρασε εδώ μία μαύρη διαχρονική γόβα Ted Baker μόνο με 165€).

βασικα ρουχα γκαρνταρομπας
9. Καπαρντίνα: Αυτό που παθαίνουμε οι περισσότερες, είναι ότι στην γκαρνταρόμπα μας έχουμε ή εντελώς καλοκαιρινά ή εντελώς χειμωνιάτικα. Σπάνια μεριμνούμε για τις ενδιάμεσες εποχές, επομένως μια καπαρντίνα στο κλασικό ανοιχτό της χρώμα, θα σε σώσει από τις τρέλες του ανοιξιάτικου και του φθινοπωρινού καιρού.

10. Λευκά αθλητικά (αγόρασέ τα εδώ): Προτίμησε να είναι σε κομψή γραμμή και όχι τα συνηθισμένα αθλητικά που βάζουμε για τρέξιμο ή για το γυμναστήριο. Δίνουν μια ιδιαίτερη νότα στο ντύσιμό σου και μπορείς να τα φορέσεις με τζιν και σακάκι, υφασμάτινα παντελόνια και βεβαίως με τις φούστες σου.

βασικα ρουχα γκαρνταρομπας
Δερμάτινα Jackets. Να θυμάσαι ότι και το καφέ φοριέται με όλα!

11. Δερμάτινο τζάκετ: Επαναλαμβάνουμε ότι εννοούμε από κανονικό δέρμα και όχι δερματίνη. Επίσης προτείνουμε να επισκεφθείς κάποιο μαγαζί που να εμπορεύεται αποκλειστικά δερμάτινα για να είσαι σίγουρη για την ποιότητα του τζάκετ. Σ’ αυτά τα καταστήματα συνήθως κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας, επομένως θα είναι κομμένο και ραμμένο στα δικά σου μέτρα. Ασύγκριτη ποιότητα και μοναδική εφαρμογή. Θα το φοράς για αιώνες.

Όπως είπαμε και στην αρχή, προτίμησε για τα συγκεκριμένα κομμάτια, να πληρώσεις κάτι παραπάνω. Το καλό είναι ότι δεν είσαι αναγκασμένη να τα αγοράσεις όλα μαζί! Εφόσον πρόκειται για τόσο κλασικά ρούχα και αξεσουάρ, τα βρίσκεις πάντα και μπορείς σίγουρα να πετύχεις καλές τιμές. Όπως και να έχει, είναι καλύτερα να ποντάρεις στην ποιότητα παρά στην ποσότητα (αυτό ισχύει για όλους και για όλα).