Εύκολα Σοκολατάκια για τις Γιορτές σε Χρόνο Ρεκόρ!

Μη μας πεις ότι δε θέλεις κάθε φορά να «μπεις» μέσα στο κουτί και να τα φας όλα… Όλες το θέλουμε! Ακόμη κι αν είσαι της υγιεινής διατροφής, ίσως κάποια στιγμή θελήσεις κάτι γλυκό και με λίγες θερμίδες. Δες μια σούπερ συνταγή για σπιτικά σοκολατάκια, εύκολη και γρήγορη! Αυτά τα σοκολατάκια, μπορούν να φτιαχτούν με όσα υλικά προτιμάς. Αλλά ακόμα και με μόλις 2 υλικά, είναι πεντανόστιμα.

Η πιο εύκολη version , είναι με αμύγδαλα και σοκολάτα κουβερτούρα, εμείς με την ίδια συνταγή, θα σου προτείνουμε δύο διαφορετικούς τρόπους να τα φτιάξεις. Καλύτερα να προτιμήσεις την κουβερτούρα υγείας που έχει λιγότερες θερμίδες και περισσότερα αντιοξειδωτικά στοιχεία.

ευκολα-σοκολατακια-για-τις-γιορτες-womanoclock
ΕΥΚΟΛΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

Αμύγδαλα (χωρίς αλάτι): μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις όπως είναι από τη συσκευασία. Αν έχεις περισσότερο χρόνο, μπορείς να τα βράσεις, να αφαιρέσεις τη φλούδα τους και στη συνέχεια να τα καβουρδίσεις!

Τρόπος 1:Τοποθετείς τα αμύγδαλα ανά 4 ή 6 (ανάλογα με το μέγεθος που θέλεις) σε μια μεγάλη επιφάνεια, όπου έχεις στρώσει αλουμινόχαρτο. Λιώνεις τη σοκολάτα σου(στα μικροκύματα και στη συνέχεια περιχύνεις τα αμύγδαλα. Αφήνεις να κρυώσουν και στη συνέχεια τα βάζεις στο ψυγείο για λίγες ώρες. Αν τα προτιμάς

ευκολα-σοκολατακια-για-τις-γιορτες-womanoclock-2
ΕΥΚΟΛΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Τρόπος 2: Λιώνεις τη σοκολάτα μέσα σε ένα μπολ όπως αναφέραμε και προσθέτεις τους ξηρούς καρπούς σε μικρά κομμάτια (ελαφρώς σπασμένους). Ανακατεύεις το μείγμα και με ένα κουταλάκι τα βάζεις μέσα σε χάρτινες φόρμες..

Βέβαια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κι άλλα υλικά: διάφορους ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια, φιστίκια αράπικα ή
Αιγίνης, φουντούκια, κουκουνάρι ή σταφίδες. Μπορείς επίσης να προσθέσεις τα αγαπημένα σου corn flakes, γλυκά του κουταλιού και αποξηραμένα φρούτα όπως κράνα, ανανά, σύκο ακόμη και μπανάνα ενώ για πιο… αμαρτωλές γεύσεις… μπορείς να καραμελώσεις μερικούς από τους ξηρούς καρπούς (εμείς προτείνουμε τα φουντούκια)!

Πιστεύουμε να σε πείσαμε ότι πρόκειται για τα πιο νόστιμα σοκολατάκια! Καλή επιτυχία!