Baking: Εσείς Γνωρίζετε τη Nέα Τεχνική Μακιγιάζ;

Όταν λέμε Baking αναφερόμαστε σε μία τεχνική του μακιγιάζ που τη χρησιμοποιούμε για να αναδείξουμε τις ζώνες φωτεινότητας του προσώπου, την περιοχή κάτω από τα μάτια (το τρίγωνο φωτεινότητας όπως το ξέρουν οι επαγγελματίες make up artists) και κάποια βασικά σημεία όπως τη ζώνη Τ, το πηγούνι,τη μύτη κλπ.  Για να δοκιμάσετε την τεχνική Baking χρησιμοποιήστε αρκετή ποσότητα πούδρας κάτω από τα μάτια σας, σαν να αλευρώνετε κεφτέδες και περιμένετε για 10-15 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μία λεπτή κρούστα (baking), πραγματικά είναι σαν να μιλάμε για μαγειρική.

baking-τεχνικη-μακιγιαζ-womanoclock

Αυτό που έκανε τόσο δημοφιλή και αγαπητή την τεχνική Baking είναι το αποτέλεσμα της αψεγάδιαστης επιδερμίδας. Μετά από 10-15 λεπτά το δέρμα γίνεται λείο και ομαλό ενώ ταυτόχρονα η βάση που δημιουργείται δίνει στο μακιγιάζ αντοχή και διάρκεια, το βλέμμα φαίνεται καθαρό και φωτεινό χωρίς ίχνος κούρασης κάτω και γύρω απ’τα μάτια. Πραγματικά αν θέλετε ένα πορσελάνινο δέρμα δοκιμάστε τη baking τεχνική.

Πώς λειτουργεί η τεχνική baking

baking-τεχνικη-μακιγιαζ-1-womanoclock

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του make up και τα εκατοντάδες video tutorials στο YouTube, η εφαρμογή του baking γίνεται στο τελευταίο στάδιο της βάσης προσώπου, αφού δηλαδή έχετε βάλει πρώτα τη βάση στο πρόσωπο σας και το concealer. Σε αυτό το σημείο έρχεται και το baking να κάνει τη δουλειά του, με ένα πολύ βαρύ στρώμα πούδρας κάτω από τα μάτια. Το baking έχει ως στόχο να μειώσει τις λεπτές γραμμές, να γεμίσει τους πόρους και να δώσει ένα λείο αποτέλεσμα στην επιδερμίδα. Ας δούμε όμως πως γίνεται η τεχνική baking βήμα βήμα.

Η τεχνική baking βήμα- βήμα:

Το baking εφαρμόζετε όπως είπαμε και πριν, για να φωτίσει κάποιες περιοχές του προσώπου σας, τη ζώνη T, το τρίγωνο των ματιών την εσοχή του πηγουνιού κ.α.

  • Ξεκινήστε βάζοντας κανονικά το make up σας και στη συνέχεια ένα ανοιχτόχρωμο concealer, δημιουργήστε στην περιοχή κάτω από τα μάτια ένα τρίγωνο. Δουλέψτε με τα δάχτυλά σας την περιοχήbaking-τεχνικη-μακιγιαζ-2-womanoclock γύρω απ’το concealer, προσπαθώντας να το ενσωματώσετε με το make up ώστε να σβήσει φυσικά. Με τον ίδιο τρόπο φώτισε την ζώνη Τ , πηγούνι και μύτη.
  • Και τώρα ήρθε η ώρα για baking. Επιλέξτε μία ημιδιάφανη πούδρα για να μη φράξει τους πόρους και βάλτε με ένα πινέλο ή σφουγγαράκι μακιγιάζ ένα πολύ παχύ στρώμα σε όλα τα σημεία που εφαρμόσατε το concealer σας. Περιμένετε 10-15 λεπτά να «ψηθεί».
  • Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο και βάλτε λίγη πούδρα ένα τόνο σκουρότερη (από αυτή που χρησιμοποιήσατε), με κιτρινωπή απόχρωση (μπανάνα), σκουπίζοντας ουσιαστικά την περίσσεια πούδρα. Η κιτρινωπή απόχρωση της πούδρας έχει διορθωτικό ρόλο, θα ζεστάνει τους ψυχρούς τόνους μας και θα εξισορροπήσει τα χρώματα στο πρόσωπό μας. Τώρα το πρόσωπο είναι αψεγάδιαστο, λείο δέρμα χωρίς πόρους, ματ φινίρισμα, ζεστό βλέμμα, ό,τι θέλει μια γυναίκα δηλαδή.. Αυτή η τεχνική δεν συνιστάται για μια καθημερινή εμφάνιση, διότι με το φυσικό φως της μέρας το μακιγιάζ μπορεί να φαίνεται πολύ βαρύ. Για να δώσετε περισσότερη λάμψη στο βραδινό μακιγιάζ σας, συνεχίστε με τη τεχνική strobing..