Top Τrends: Μοδα Ανοιξη Καλοκαιρι 2016

μοδα ανοιξη καλοκαιρι 2016

Επειδή αργά ή γρήγορα θα ζεστάνει ο καιρός και θα αρχίσουμε να ψαχνόμαστε τι να φορέσουμε(μετά το κλασσικό άνοιγμα της ντουλάπας και ‘δεν-έχω-τίποτα-να-φορέσω’) και αυτό το καλοκαίρι, ας δούμε τι προστάζει η μοδα ανοιξη καλοκαιρι 2016. Ας ρίξουμε μια ματιά στα top trends του καλοκαιριού όπως προτάθηκαν από τους μεγαλύτερους οίκους στις Fashion Week διεθνώς. Είδαμε λοιπόν τα γνώριμα φλοράλ σε πιο handbrushed έκδοση, τους ώμους έξω σε μπλούζες και φορέματα, πολλές διαφάνειες και αέρινα υφάσματα, επιστροφή των ‘90s με μεταλλικά ‘space’ υφάσματα και κρόσσια, ethnic ασιατικά μοτίβα σε φορέματα που θυμίζουν μωσαϊκό, αλλά και το πλέον ανατρεπτικό ‘πυτζάμα trend’ που ήδη φοριέται από διασημότητες του εξωτερικού. Δεν σημαίνει φυσικά πως θα σπεύσουμε να βγούμε με τα πυτζαμάκια μας αλλά σίγουρα θα έχουμε έναν οδηγό για να διαλέξουμε όποιο trend μας εκφράζει και να εφοδιαστούμε ανάλογα. Καλή συνέχεια λοιπόν!

Trend No1. Graphic Floral

μοδα-ανοιξη-καλοκαιρι-2016
FLORAL- ΜΟΔΑ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016

Νικήτρια τάση στη μοδα ανοιξη καλοκαιρι 2016, τα Floral μας αποδεικνύουν πως ήρθαν για να μείνουν. Ακόμα και όσες από εμάς δεν μας τα τίμησαν τις προηγούμενες χρονιές, φέτος δεν γίνεται παρά να υποκύψουμε. Μιλάμε πλέον για ξεκάθαρα, γραφικά και καλοσχηματισμένα άνθη, με έντονα περιγράμματα και σε ακόμα πιο έντονα χρώματα. Αποπνέουν τον αέρα της εποχής του 1950, με μοτίβα λουλουδιών που μοιάζουν ζωγραφισμένα στο χέρι, κάνοντας έτσι το ρούχο ακόμα πιο ιδιαίτερο και ‘συλλεκτικό’. Με λίγα λόγια, απλά δεν έχουμε δικαιολογία να μην τα λατρέψουμε.

Trend No2. Έξω οι ώμοι!

μοδα-ανοιξη-καλοκαιρι-2016-2

Μοδα ανοιξη καλοκαιρι 2016 και αυτό είναι ένα trend που επιστρέφει και μας επιτάσσει να δείξουμε λίγο παραπάνω το μαυρισμένο μας σώμα. Ανάλογα το προσωπικό στυλ, τα προτιμάμε σε ελαστικά υφάσματα με το κλασσικό θηλυκό ΄χαμόγελο’ που αφήνει όλους τους ώμους ελεύθερους, στα πιο rock έξωμα που καλύπτουν τον λαιμό, σε αυτά που στηρίζονται σε αυστηρές φαρδιές λωρίδες αλλά και στα ασύμμετρα. Πολλοί οι οίκοι που τα έβαλαν στις συλλογές τους, ανάμεσα τους οι Balmain, Chloe, Michael Kors, Vivienne Westwood, Christopher Kane, Oscar de la Renta, Lanvin, J. Crew, Bernard Chandran, Stella McCartney κ.α.

Trend No3. Διαφάνειες

μοδα-ανοιξη-καλοκαιρι-2016-5
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ- ΜΟΔΑ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016

Και φέτος το καλοκαίρι 2016 οι διαφάνειες όλων των ειδών έχουν την τιμητική τους. Εκλεπτυσμένα αέρινα υφάσματα που αγκαλιάζουν το σώμα, σε όλες τις αποχρώσεις, με σχέδια ή χωρίς στην πιο μίνιμαλ εκδοχή τους. Η τάση αυτή έχει επίσης κάτι το φουτουριστικό, ενώ δεν περιορίζεται μόνο σε φορέματα και πουκάμισα, την είδαμε σε παντελόνες και φούστες σε πιο σπορ ύφος, ακόμα και κουστούμια.

Trend No4. Μεταλλικά υφάσματα & κρόσσια.

μοδα-ανοιξη-καλοκαιρι-2016-3

μοδα-ανοιξη-καλοκαιρι-2016-womanoclock7

Κάτι να γυαλίζει, να κρέμεται, να θυμίζει ‘20s, ‘90s αλλά και futuristic έχει αυτή η σεζόν και μας καλεί να βγάλουμε χωρίς ντροπή την μικρή cyber Tina Turner που κρύβεται μέσα μας. Ένας συνδυασμός από ρομαντικά φορέματα σε ‘20s γραμμή με μεταλλικά υφάσματα και κρόσσια, ‘90s φαρδιά παντελόνια, ελαστικά μεταλλικά φορέματα και όλα αυτά σε υπερβολικές δόσεις λάμψης! Το κυριολεκτικά λαμπρό παράδειγμα έδωσαν οι Lacoste, Philipp Plein, Emilio Pucci, Vetements, Sonia Rykiel, Paco Rabanne, Marc Jacobs, Isabel Marant, Tom Ford, Aquilano Rimondi, Loewe κ.α. και εμείς φυσικά ακολουθούμε.

Trend No5. Ethnic Mosaic & Asian Indigo print

μοδα-ανοιξη-καλοκαιρι-2016-6
ETHNIC PRINTS- ΜΟΔΑ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016

μοδα-καλοκαιρι-2016-womanoclock.gr

Πρόκειται για ένα πάντρεμα μωσαϊκών μοτίβων που μας παραπέμπουν είτε σε ανατολίτικα χαλιά και ταπετσαρίες είτε σε βικτωριανές πορσελάνες. Τα χρώματα εδώ είναι πιο ήσυχα και ξεθωριασμένα αφήνοντας έτσι μια αίσθηση νοσταλγικής πολυτέλειας. Στην πιο έντονη εκδοχή του, βλέπουμε να επικρατούν τα χαρακτηριστικά γιαπωνέζικα έντεχνα μοτίβο σε ίντιγκο και άσπρο, αλλά και ίντιγκο μωσαϊκό. Μια τάση που σίγουρα θα δώσει μια πινελιά ανατολής στην καλοκαιρινή μας γκαρνταρόμπα, σε όποια εκδοχή και αν την δοκιμάσουμε.

Trend No6. Νυχτικά & πυτζάμες!…

μοδα-ανοιξη-καλοκαιρι-2016-1
ΠΥΤΖΑΜΕΣ- ΜΟΔΑ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016

Μοδα ανοιξη καλοκαιρι 2016 και αν έπρεπε να διαλέξουμε την πιο ενδιαφέρουσα τάση αυτήν την σεζόν, ο τίτλος θα πήγαινε δικαιωματικά σε αυτήν! Πρόκειται για το απόλυτο trend που μας μύησαν οι μεγαλύτεροι οίκοι όπως οι Marc Jacobs, Saint Laurent, Burberry Prorsum, Balenciaga, Alexander Wang, Calvin Klein, Celine, Givenchy κ.α. Μεταξωτά, σατέν και δαντέλες σε παστέλ αποχρώσεις δένουν αρμονικά, και αναδεικνύουν την γυναίκεια σιλουέτα. Οι νυχτικιές πέφτουν χυτά στο σώμα και το μόνο που είναι ξεκάθαρα δομημένο είναι το μπούστο. Για πιο ‘άνετες’… εμφανίσεις μας προτείνουν φαρδιές μεταξωτές πυτζάμες σε μπλε, κόκκινο, ροδακινί και ασπρόμαυρο. Τα παντοφλάκια έστω τα αποφύγαμε αφού τα συνδυάζουν με sneakers, πέδιλα και σανδάλια. Και κάπως έτσι μειώνεται δραματικά ο χρόνος προετοιμασίας μας μπροστά στον καθρέφτη, πράγμα που με βάζει σε υποψίες ότι σίγουρα άντρας το εμπνεύστηκε.