Νιώθεις Αδυναμία; Δες τις Πιθανές Αιτίες!

Όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή περνάμε μια φάση που δεν αισθανόμαστε τον οργανισμό μας ιδιαίτερα δυνατό. Ζαλάδες, κόπωση, έλλειψη συγκέντρωσης ακόμη και διάθεσης για εργασία ακόμη και για μια βόλτα, είναι σημάδια ότι… υπήρξες και καλύτερα! Ο λόγος δεν είναι πάντα ένας, γι’ αυτό σου παρουσιάζουμε μερικές αιτίες ώστε να πάρεις κι εσύ τα μέτρα σου!

1. Πότε έκανες τελευταία φορά γενικές εξετάσεις αίματος και ούρων;
Αν έχεις πάνω από 2 χρόνια… ετοιμάσου να ψάξεις την αιτία της αδυναμίας σου εκ των έσω! Έτσι, θα αποκτήσεις μια γενική εικόνα για τον οργανισμό σου.

2. Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη. Όταν λέμε πολλή δουλειά, δεν εννοούμε να εργάζεσαι 1 – 2 ώρες παραπάνω, αλλά να συμπληρώνεις καθημερινά 12ωρο. Κάποιος πρέπει να καταλάβει επιτέλους ότι αυτά τα ωράρια δεν είναι φυσιολογικά και ότι δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να εξοντωνόμαστε κυριολεκτικά και μάλιστα σε καθημερινή βάση. Έχε στο μυαλό σου ότι η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ. Επομένως καλύτερα να αφήσεις αυτό σε κρατάει στο γραφείο μέχρι τις 9 το βράδυ. Θα το κάνεις αύριο σε πολύ λιγότερο χρόνο και θα αποφύγεις τα λάθη.

3. Σωστή διατροφή.
Δεν είναι δυνατόν να τρέφεσαι μόνο με σάντουιτς. Το σώμα μας έχει ανάγκη καθημερινά από 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών. Όπου και να εργάζεσαι, φρόντισε να έχεις μαζί σου τουλάχιστον 2 φρούτα αλλά και ξηρούς καρπούς. Το να μένεις νηστική όλη την ημέρα με αποτέλεσμα να τρως μόνο το βράδυ, πίστεψέ μας, δεν θα σου βγει σε καλό.

4. Ψυχολογία. Δεν αποκλείεται καθόλου να αισθάνεσαι αδυναμία λόγω της συναισθηματικής σου κατάστασης. Ένας χωρισμός, μια απώλεια ακόμη και η μη ισορροπημένη οικογενειακή ζωή, μπορούν άνετα να σου δημιουργήσουν στρες με αποτέλεσμα ο οργανισμός σου να «διαμαρτύρεται».

5. Βγάζεις συνεχώς «το φίδι από την τρύπα». Ποιος σου είπε ότι πρέπει όλα να περνούν από τα χέρια σου; Η καθημερινότητα έχει υποχρεώσεις αλλά θα πρέπει να μοιράζονται. Δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να φροντίζει για όλα. Βγάλε λοιπόν από το μυαλό σου όσα θα έπρεπε να κάνουν άλλοι και κέρδισε περισσότερο χρόνο και ηρεμία.