Πρωτοχρονιά: Να Βγει Κανείς ή να μη Βγει;

Είναι από τα συνηθισμένα διλήμματα που μπαίνεις όσο μεγαλώνεις. Στα 20 επιβάλλεται, στα 25 είναι μια συνήθεια και μετά τα 30 μια περιπέτεια. Δες τα υπέρ και τα κατά… και πάρε την απόφασή σου!

Να βγεις!

1. Για ‘σένα που δε βγαίνεις συχνά… αν δεν κάνεις μια έξοδο την Πρωτοχρονιά, πότε θα κάνεις; Είναι μια ευκαιρία να ξεμυτίσεις από το καβούκι σου, να δεις κανέναν άνθρωπο και να διασκεδάσεις!

2. Πότε ακριβώς περιμένεις να βάλεις το πανάκριβο φόρεμα που κρέμεται στη ντουλάπα σου; Αν δε θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά που το καμάρωσες πάνω σου… καιρός να το ξαναβάλεις για να κάνει και απόσβεση! Άλλωστε οι φορές που επιβάλλεται να ντυθείς… υπερπαραγωγή, είναι μετρημένες στα δάχτυλα!

3. Αν είσαι μόνη σου: πότε περιμένεις να γνωρίσεις το νέο σου αμόρε, έστω να φλερτάρεις; Δες αυτή την έξοδο σαν ευκαιρία για να ανοίξεις τον κύκλο σου, μήπως και η νέα χρονιά σου φέρει αυτόν τον έρωτα που τόσο περιμένεις!

4. Αν δεν είσαι μόνη σου: κατανοητή η απομόνωση από τις παρέες σου, αλλά έχεις μπροστά σου μια ολόκληρη χρονιά για να χουχουλιάσεις με τον καλό σου στον καναπέ. Αν βγείτε κι εσείς μια φορά με τους φίλους σας, δεν θα χαλάσει ο κόσμος.

Να μη βγεις!

1. Αν έχεις πέσει εκτός προϋπολογισμού… καλύτερα να καθίσεις στ’ αυγά σου. Η έξοδος τις γιορτινές μέρες συνήθως είναι δαπανηρή. Πάντα εξαρτάται από το μέρος που θα πας βέβαια, όμως σίγουρα θα χρειαστείς τουλάχιστον 20 ευρώ στο πορτοφόλι σου. Τώρα αν σκοπεύεις να πάρεις και ταξί, υπολόγισε σίγουρα 10 με 15 ευρώ παραπάνω.

2. Η κίνηση που θα συναντήσεις μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου, δεν θα διαφέρει πολύ από τις ώρες αιχμής, για να μην πούμε χειρότερα. Επίσης η οδήγηση χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς δεν θα είναι λίγοι όσοι πιάσουν το τιμόνι έχοντας καταναλώσει αρκετό αλκοόλ.

3. Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, θα συναντήσεις τον περισσότερο κόσμο από οποιοδήποτε άλλο βράδυ, όπου και να πας. Επομένως να είσαι σίγουρη ότι… θα στριμωχτείς. Αν έχεις τάσεις αγοραφοβίας… άσ’ το καλύτερα!

4. Για να βγεις έξω, πρέπει πάνω απ’ όλα να υπάρχει διάθεση από όλα τα μέλη της παρέας. Αν βλέπεις ότι κανείς δεν κάνει κίνηση για να προτείνει κάποιο μέρος, δεν υπάρχει λόγος να το κυνηγάς. Όταν η έξοδος γίνεται με το ζόρι, συνήθως κανείς δεν περνάει καλά!