4 Πράγματα που Κάνεις Λάθος με τα Μαλλιά σου! Τα Σωστά Tips για να Δεις τη Διαφορά σε Μερικές Εβδομάδες

Τα λατρεύεις, σου αρέσει να τα περιποιείσαι και θέλεις να είναι πάντα τέλεια! Κι όμως, υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές προς τα μαλλιά σου, που δεν είναι σωστές… Ακολούθησε τα παρακάτω tips και θα δεις τη διαφορά σε μερικές εβδομάδες!

1. Τα λούζεις πολύ συχνά: Όλοι θέλουμε να μοσχομυρίζουμε σαν την πρώτη μέρα της Άνοιξης, όταν όμως μιλάμε για την καθαριότητα στα μαλλιά οι κανόνες είναι διαφορετικοί. Αν τα λούζεις τρεις φορές την εβδομάδα, είσαι καλυμμένη 100%. Το καθημερινό λούσιμο αποδυναμώνει την τρίχα, ενώ αφαιρεί τα φυσικά έλαια που εκκρίνει ο οργανισμός και είναι απαραίτητα για την καλή κατάσταση του δέρματος. Αν υποφέρεις από υπερβολική λιπαρότητα, καλύτερα να προμηθευτείς ένα καλό φαρμακευτικό σαμπουάν που θα δώσει λύση στο πρόβλημά σου.

2. Μετά το λούσιμο δεν χρησιμοποιείς κάποιο προϊόν για τις άκρες. Δεν μιλάμε απαραίτητα για την κρέμα μαλλιών. Λίγη ποσότητα σιλικόνης όμως ή λάδι argan θα προστατεύσουν τις άκρες από το σπάσιμο και την υπερβολική θερμότητα από το πιστολάκι ή το σίδερο ισιώματος.

3. Επισκέπτεσαι τον κομμωτή σου δύο φορές τον χρόνο. Ειδικά αν επιμένεις στο μακρύ μαλλί, πρέπει να πηγαίνεις στο κομμωτήριο κάθε 1,5 με 2 μήνες για να «παίρνεις» λίγο τις άκρες. Αυτό θα βοηθήσει την τρίχα να διατηρήσει τον όγκο της και την καλή της υγεία. Διαφορετικά, το αποτέλεσμα είναι αντί για μακριά μαλλιά, να έχεις… ουρές που φτάνουν μέχρι τη μέση σου και είναι και αντιαισθητικές.

Κι όμως, έχει σημασία! Ο ζεστός αέρας πρέπει πάντα να ακολουθεί την τρίχα από τη ρίζα της προς τα κάτω. Άρα το πιστολάκι σου πρέπει να «κοιτάζει» το πάτωμα. Σε αντίθετη περίπτωση, να ξέρεις ότι η ψαλίδα και το σπάσιμο είναι θέμα χρόνου!