Μαραθοπιτακια με Φύλλο Κρούστας

Γευστικά μαραθοπιτακια με φύλλο κρούστας που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας.  Το μόνο τους μειονέκτημα είναι ότι ποτέ δεν είναι αρκετά. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με ένα κρεμώδες ντιπ τυριού.

Υλικά:

  • 2 φλ.τσαγιού ψιλοκομμένο μάραθο
  • 250γρ τυρί φέτα
  • 1 φλ.τσαγιού κίτρινο τριμμένο τυρί
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 αυγά
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί αφού το ψιλοκόψω. Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνω με το πιρούνι τη φέτα και ρίχνω το κίτρινο τυρί, το κρεμμύδι, το μάραθο, τα 2 αυγά, λίγο ελαιόλαδο και αλατίζω.

Παίρνω  ένα πινέλο και αλείφω με λάδι ένα ένα τα φύλλα κρούστας. Μέχρι να τελειώσω με το πρώτο, τυλίγω τα υπόλοιπα μην ξεραθούν. Αφού λαδώσω το φύλλο, με ένα μαχαίρι το κόβω σε 4 κάθετες λωρίδες. Με ένα κουταλάκι του γλυκού βάζω μείγμα σε κάθε λωρίδα. Τυλίγω σιγά σιγά ενώ ταυτόχρονα διπλώνω προς τα μέσα τις άκρες για να κλείσουν. Στρώνω μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και τα αλείφω ξανά από πάνω με ελαιόλαδο. Ψήνω στους 220 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά.