Να, πως να Κρατήσετε το Σπίτι σας Καθαρό- Έξυπνα Tips

Να μερικά έξυπνα tips για να κρατησεις το σπιτι καθαρο, χωρίς να φας όλη την ώρα σου καθαρίζοντάς το. Δες μερικές εύκολες λύσεις ώστε το σπίτι σου να είναι συνεχώς τακτοποιημένο και να φαίνεται καθαρό, ακόμα και αν δεν είναι.

1. Πανάκια τύπου swiffer για τη σκόνη

Η σκόνη είναι ο εχθρός της νοικοκυράς. Τα μικρά σωματίδια από σκόνη, τρίχες, βρωμιές και χνούδια που μπαίνουν στο σπίτι με τον αέρα, κάθονται πάνω στα έπιπλα και κάνουν το σπίτι να φαίνεται θαμπό και βρώμικο. Χρησιμοποιήστε πανάκια για τις επιφάνειες του σπιτιού και για το πάτωμα την παρκετέζα με τα πανάκια μιας χρήσης.

 

tips-για-να-κρατησεις-το-σπιτι-καθαρο.womanoclock2.Ξεθάψτε τα καλάθια

Ένα έξυπνο tip, είναι να κρύβετε τα πράγματα σε κοινή θέα(συμπράγκαλα,περιοδικά,controls, κλειδιά, γυαλιά, hands free κλπ) μέσα σε καλαθάκια. Αυτό το τρικ όχι μόνο θα κάνει το σπίτι σας να φαίνεται συμμαζεμένο αλλά και πιο οργανωμένο γιατί θα σας βοηθήσει να βρίσκεται πιο εύκολα τα πράγματά σας.

3.Μαντηλάκια καθαρισμού για το μπάνιο

Χρησιμοποιήστε απολυμαντικά μαντηλάκια για να καθαρίσετε το μπάνιο σας ή διαφορετικά μωρομάντηλα τα οποία πρώτα θα βουτήξετε σε ένα μπολ με αραιωμένη χλωρίνη. Καθαρίστε νιπτήρες, τη λεκάνη και τη μπανιέρα σας. Στη λεκάνη μπορείτε να ρίξετε σόδα και να την αφήστε για 20 λεπτά να δράσει, μετά τραβήξτε το καζανάκι. Μην ξεχνάτε το πιγκάλ. Βυθίστε το μέσα στη λεκάνη και αφήστε το 10 λεπτά να καθαρίσει, αφού πρώτα ρίξετε μέσα στο νερό κάποιο καθαριστικό.

4.Αξιοποιήστε τις οικιακές συσκευές σας

Η νούμερο 1 συσκευή που θα σας βοηθήσει να φαίνεται συμμαζεμένη η κουζίνα σας είναι το πλυντήριο πιάτων. Ο νεροχύτης θα είναι πάντα άδειος κ έτσι και η κουζίνα νοικοκυρεμένη. Αντί να έχετε πάνω στο τραπέζι φαγητά που περίσσεψαν για το βράδυ, εκμεταλλευτείτε το φούρνο σας και βάλτε τα μέσα. Στο ψυγείο μπορείτε εκτός από τον εσωτερικό χώρο να εκμεταλλευτείτε και τον εξωτερικό . Λογαριασμοί, λίστα του σούπερ μάρκετ, αποδείξεις, χαρτούρα κλπ, μπορείτε να τα κολλήσετε πάνω με μαγνητάκια.