Τα πιο Τέλεια Μπισκοτα Βουτύρου για Μικρούς και Μεγάλους

Αγαπημένα, σκωτσέζικα shortbread cookies φτιαγμένα με τα χεράκια σας…. Αυτά τα μπισκότα είναι πεντανόστιμα και πολύ εύκολα. Συνιστώ να φτιάξετε 2 δόσεις γιατί δε θα μείνει τίποτα στο βάζο, ούτε ψίχουλο!

Για παιδικά πάρτι μπορείτε να τα καλύψετε με frosting ή ζαχαρόπαστα ή καραμελίτσες. Τα πιτσιρίκια θα ξετρελαθούν εγγυημένα, όπως ξετρελένονται και τα δικά μου!


Υλικά για περίπου 18-20 μεγάλα μπισκότα

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα (226γρ) μαλακό και ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κομμάτια.
  • 1/4 κ.γ αλάτι
  • 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή 1 σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ μπεικιν πάουντερ
  • 100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν.
Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο και χτυπάμε για ένα λεπτό σε μέτρια ταχύτητα να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε τη βανίλια – αφήνουμε λίγο να ανακατευτούν τα υλικά.
Με αρκετά χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ ρίχνουμε σιγα σιγα (περίπου τα 2/3) από το κοσκινισμένο αλεύρι. Επειδή το μίξερ θα αρχίσει να ζορίζεται, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και πλάθουμε καλά με τη μαρίζ μέχρι να έχουμε μία αφράτη, μαλακιά και ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει.
Τυλίγουμε τη ζύμη με ζελατίνα και πιέζουμε λίγο να γίνει πλακέ. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα (έως 48 ώρες ή τη βάζουμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση).

Τέλεια Μπισκότα Βουτύρου για όλη την Οικογένεια
Shortbread Cookies – Μπισκότα Βουτύρου που Λιώνουν στο Στόμα

Ανοίγουμε τη ζύμη σε ομοιόμορφο σχήμα με πλάστη ή με τα χέρια, σε πάχος 5-6 εκατοστά (η ζύμη αυτή ανοίγει καλύτερα με τα χέρια και στρώνεται ομοιόμορφα χρησιμοποιώντας από πάνω ζελατίνα).
Δίνουμε στα μπισκότα μας το σχήμα που επιθυμούμε με κουπάτ ή κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε τα μπισκότα πάνω σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Εντωμεταξύ ανοίγουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω. Μόλις περάσει ο χρόνος παραμονής στο ψυγείο, ψήνουμε τα μπισκότα για 10-12 λεπτά.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα μπισκότα πρέπει να είναι μαλακά και λευκά. Δε χρειάζεται να ροδίσουν.
Όταν τα βγάλετε από το φούρνο αφήστε τα να κρυώσουν.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ:
Προσθέστε στη ζύμη 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού. Γίνονται τέλεια.

Για να καλύψετε τα μπισκότα βουτύρου με σοκολάτα.
Σε βαθύ τηγάνι που έχετε βάλει νερό, βάλτε ένα μικρό γυάλινο μπολ και μέσα την κουβερτούρα (μπεν μαρί). Αφήστε σε μέτρια φωτιά να λιώσει καλά έως ότου να έχετε να ρευστό και γυαλιστερό μείγμα.
Αποσύρετε από τη φωτιά και βυθίστε μέσα στη σοκολάτα, τα μπισκότα ένα ένα. Αφήστε τα να στεγνώσουν επάνω σε αντικολλητικό χαρτί.

Αυτά τα μπισκότα μένουν άψογα σε αεροστεγή συσκευασία για 1 εβδομάδα. Επίσης, μπορείτε να τα βάλετε στην κατάψυξη για 3 μήνες.

Τέλεια Μπισκότα Βουτύρου γιαό λη την Οικογένεια