Αφαίρεση τατουάζ με Λέιζερ Νέας Γένιας- Θεαματικά Αποτελέματα Χωρίς Ουλές και Σημάδια

Ανώδυνα, αναίμακτα , χωρίς να μένουν υπολείμματα χρωμάτων, ουλές και σημάδια αφαιρούνται πλέον τα τατουάζ με το νέας γενιάς laser Q-switched! Το αποτέλεσμα είναι θεαματικό συγκριτικά με τις μέχρι σήμερα μεθόδους αφαίρεσης. Το γεγονός αυτό έχει αυξήσει κατακόρυφα την ζήτηση από άτομα που θέλουν να απαλλαγούν από τα τατουάζ.

«Το laser Q-switched είναι η πλέον ελάχιστα τραυματική και αποτελεσματική μέθοδος αφαίρεσης τατουάζ που δεν αφήνει χρώματα, σημάδια και ουλές, ενώ δεν προκαλεί έγκαυμα. Η ενέργειά του απορροφάται επιλεκτικά από τη χρωστική ουσία του τατουάζ αφήνοντας ανέπαφους τους γύρω ιστούς » αναφέρει η διαπρεπής δερματολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα, γ. γ της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων-Αφροδισιολόγων.

Κατά τη διαδικασία της αφαίρεσης του τατουάζ, σύμφωνα με την Δρ Τσιατούρα «το λέιζερ κατακερματίζει τους κόκκους της χρωστικής ουσίας σε πολύ μικρά τεμαχίδια, τα οποία ο οργανισμός αντιλαμβάνεται ως ξένο σώμα και τα αποβάλλει σταδιακά».

αφαιρεση-τατουαζ-1-womanoclock

Η μέθοδος αφαίρεσης τατουάζ με laser Q-switched είναι ελάχιστα τραυματική και ανώδυνη καθώς πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία. Για βέλτιστα αποτελέσματα απαιτείται αριθμός συνεδριών που διαφέρει ανά περίπτωση. Συγκεκριμένα, o αριθμός των συνεδριών που απαιτείται για την εξάλειψη ενός τατουάζ εξαρτάται από παράγοντες όπως:

  • Το μέγεθος (έκταση) του τατουάζ
  • Το βάθος που έχει διεισδύσει η χρωστική ουσία
  • Το είδος και την ποσότητα της χρωστικής ουσίας που χρησιμοποιήθηκε
  • Αν το tattoo εφαρμόστηκε από επαγγελματία
  • Τον φωτότυπο του δέρματος

Η κάθε συνεδρία επαναλαμβάνεται ανά 3 με 6 εβδομάδες. Μετά την αφαίρεση του τατουάζ προτείνεται εφαρμογή αντηλιακής και αναπλαστικής κρέμας στην περιοχή.

ΘΕΑΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Την τελευταία εικοσαετία τα τατουάζ έχουν γίνει μόδα και εκατομμύρια – ανεξαρτήτου ηλικίας – άνθρωποι ανά τον κόσμο τα προτιμούν. Όταν ωστόσο οι λόγοι που οδήγησαν στο “χτύπημα” ενός τατουάζ εκλείπουν, εμφανίζεται η επιθυμία για οριστική απαλλαγή. Όπως δείχνουν και μελέτες (π.χ. The Social Science Journal, 2014) όταν κάποιος νιώθει στιγματισμένος λόγω ενός ή περισσότερων τατουάζ που φέρει και εκλείπουν τα κίνητρα που οδήγησαν στο “χτύπημα” τατουάζ, η επιθυμία για απαλλαγή από το τατουάζ είναι έντονη.

Η αφαίρεση ενός τατουάζ μέχρι σήμερα δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Στη μάχη για την αφαίρεση ενός τατουάζ, επιστρατεύτηκαν μέθοδοι όπως η χειρουργική αφαίρεση, η μικροδερμοαπόξεση, το χημικό πίλινγκ και η κρυοθεραπεία.
«Καμία από τις μεθόδους αυτές δεν είχε το αποτέλεσμα που έχει η αφαίρεση με το νέας γενιάς laser Q-switched, καθώς αυτές οι μέθοδοι δεν προσφέρουν καλό αποχρωματισμό, ενώ συχνά αφήνουν ουλές και σημάδια» καταλήγει η δερματολόγος Δρ Τσιατούρα.

Όσοι, παρόλα αυτά, επιθυμούν να “χτυπήσουν” τατουάζ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

  • Τα μελάνια που περιέχουν διοξείδιο του τιτανίου και του σιδήρου δύσκολα αποχρωματίζονται
  • Τα χρώματα που φεύγουν πιο εύκολα είναι το μαύρο, το μπλε, το πράσινο
  • ΊΧρώματα όπως κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο, ανοιχτό πράσινο και λευκό είναι πιο δύσκολα στην αφαίρεσή τους. Το ίδιο ισχύει και για τα φωσφοριζέ και παστέλ χρώματα.