Νηστεία: Κόλπα για να Αποφύγεις τα Περιττά Κιλά!

Δεν είναι λίγοι όσοι αποφασίζουν να νηστέψουν για το Πάσχα, είτε για καθαρά θρησκευτικούς λόγους, είτε για να «δαμάσουν» τον εαυτό τους σωματικά και πνευματικά.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που αποφάσισες να απέχεις από κάθε τροφή που προέρχεται από το ζωικό βασίλειο, πρέπει να έχεις στο μυαλό σου μερικά πράγματα ώστε να παραμείνεις στο ίδιο νούμερο παντελονιού!

1. Υδατάνθρακες: Το ψωμί είναι η νούμερο ένα τροφή που θα αναζητήσεις για να χορτάσεις από τη στιγμή που τρέφεσαι σχεδόν αποκλειστικά με ό,τι φυτρώνει. Προσπάθησε να το αποφεύγεις μετά το μεσημεριανό φαγητό γιατί αν πέσεις στην παγίδα, θα πάρεις περιττά κιλά μέχρι να πεις… Σαρακοστή!

2. Το ίδιο ισχύει με τα μακαρόνια και το ρύζι (sorry). Τώρα, αν θέλεις να φας μια φορά την εβδομάδα ένα από τα δύο, προτίμησε μακαρόνια ολικής άλεσης και άγριο ρύζι που περιέχουν πολλές φυτικές ίνες και θα χορτάσεις πιο εύκολα.

3. Πρωτεΐνη: Πολύτιμο στοιχείο για τον οργανισμό. Μπορείς άνετα να αντικαταστήσεις το κρέας με τα μανιτάρια, που είναι ιδιαίτερα θρεπτικά και σε χορταίνουν. Επίσης, ο συνδυασμός των οσπρίων με ρύζι, μεταφράζεται από τον οργανισμό σου σε πρωτεΐνη.

4. Προσοχή σε ταραμά και χαλβά: Το πρώτο φτιάχνεται με άπειρη ποσότητα λαδιού και το άλλο σαν γλυκό που είναι, πρέπει να καταναλώνεται με μεγάλη προσοχή. Μέτρο λοιπόν στις τροφές που κρύβουν πολλές θερμίδες.

5. Φρούτα και ξηροί καρποί: Είναι ό,τι καλύτερο για τον οργανισμό σου, θα πάρεις όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και θα σου κόψουν την όρεξη. Πρόσεχε μόνο με τους ξηρούς καρπούς, γιατί δεν είναι για χόρταση. Μακάρι να ζούσαμε σ’ έναν κόσμο που να παχαίνει πχ το μπρόκολο, αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι!

7. Νεράκι: Δεν ξεχνάς ποτέ να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου, είτε νηστεύεις είτε όχι. Μην ξεχνάς ότι πολλές φορές διψάμε, ωστόσο αυτό το αίσθημα ο ίδιος ο εγκέφαλός σου το μπερδεύει με την πείνα! Φρόντισε να πίνεις τουλάχιστον 4 μισόλιτρα την ημέρα (με τα μικρά μπουκαλάκια σου φαίνεται λιγότερο).

8. Πρωινό: Ο πιο βασικός κανόνας. Ένα γερό πρωινό γεύμα είναι το καλύτερο ξεκίνημα για τον οργανισμό σου. Φρυγανιές με μέλι ή ταχίνι, ξηροί καρποί, φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα θα σου δώσουν την απαραίτητη ενέργεια και δεν θα πέσεις ποτέ με τα μούτρα στο μεσημεριανό. Χωρίς αυτό το γεύμα, το αποτέλεσμα είναι να προσθέτεις ποσότητες φαγητού μέσα στην υπόλοιπη ημέρα!