Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού για Παιδιά – Πως να το Οργανώσετε Σωστά

Το παιχνιδι κρυμμενου θησαυρου για παιδιά είναι μία πρωτότυπη ιδέα για να συμπεριλάβετε σε ένα παιδικό πάρτι. Με μερικές ιδέες και με μπόλικη φαντασία μπορείτε να το φτιάξετε μόνες σας, αλλά θα πρέπει να το οργανώσετε σωστά για να έχει επιτυχία και να ευχαριστηθούν τα παιδιά.

Οι τρόποι για να φτιάξεις ένα παιχνιδι κρυμμενου θησαυρου είναι πολλοί, μπορείς να βάλεις στο παιχνίδι σου αινίγματα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις παζλ για να λύσεις τους γρίφους, μπορείς να το κάνεις πιο διαδραστικό, όπου τα παιδιά θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τις ικανότητες τους, φτιάχνοντας διάφορες κατασκευές που θα τους οδηγήσουν στο επόμενο βήμα. Μπορείς βέβαια να κάνεις μία μίξη όλων αυτών, αρκεί να το επιτρέπει η ηλικία και οι ικανότητες των παιδιών

παιχνιδι-κρυμμενου-θησαυρου-για-παιδια-3-womanoclock

Οργανώστε σωστά το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού ξεκινώντας από:

    • Την ηλικία των παιδιών

Η ηλικία των παιδιών θα καθορίσει τον βαθμό δυσκολίας. Τα μικρά παιδιά που δεν ξέρουν να διαβάζουν καλό θα είναι να βλέπουν εικόνες, οπότε ζωγραφίστε κάποια αντικείμενα που θα κρύβουν κάτι(υπάρχει πάντα και η λύση να τους τα διαβάζετε εσείς). Στα μεγάλα παιδιά μπορείτε να προσθέσετε και κάποιες κατασκευές, όπως για παράδειγμα να φτιάξουν με τουβλάκια ένα πύργο ή στα αινίγματα να υπάρχει κάποια δυσκολία. Αν οι ηλικίες είναι διαφορετικές μπορείτε να κάνετε ένα συνδυασμό γρίφων.

    • Τον αριθμό των παιδιών

Ο αριθμός των παιδιών έχει μεγάλη σημασία. Αν τα παιδιά είναι πάνω από 5 καλό είναι να τα χωρίσετε σε δύο ομάδες, αλλιώς θα πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο και το παιχνίδι θα τελειώσει με φωνές, κλάματα και απογοήτευση. Φτιάξτε εξαρχής λοιπόν δύο ομάδες και ορίστε έναν αρχηγό για να μπορέσουν να συνεργαστούν ομαδικά, δώστε στην κάθε ομάδα ένα όνομα που να συσχετίζεται με το θέμα.

    • Το φύλο

Το φύλο των παιδιών θα σας βοηθήσει περισσότερο για να βρείτε το θέμα του παιχνιδιού. Για αγόρια και κορίτσια βρείτε ένα ουδέτερο θέμα. Επίσης το φύλο θα σας φανεί χρήσιμο στο να χωρίσετε τις ομάδες, αγόρια κορίτσια π.χ.

  • Το θέμα

παιχνιδι-κρυμμενου-θησαυρου-για-παιδια-2-womanoclock

Το θέμα σας θα πρέπει να το βρείτε πρώτα απ’όλα με βάση το φύλο και την προτίμηση του παιδιού. Σκεφτείτε ένα πρωτότυπο θέμα με πολλά στοιχεία. Ένας εύκολος τρόπος είναι να σκεφτείς ένα παραμύθι ή μία παιδική ταινία. Όταν το αποφασίσετε, σκεφτείτε τα αντικείμενα που συμβολίζουν το θέμα σας και βάλτε τα στο παιχνίδι. Για παράδειγμα η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων είναι ένα ωραίο θέμα για κορίτσια. Χρησιμοποιήστε λαγούς, φλυτζάνια, ρολόγια, καπέλα, πινακίδες, τραπουλόχαρτα και κρύψτε μέσα τους γρίφους σας.παιχνιδι-κρυμμενου-θησαυρου-για-παιδια-1-womanoclock

Για τα αγόρια “Οι Πειρατές” είναι μία καλή ιδέα με πλούσια θεματολογία και αντικείμενα. Φτιάξε ένα
μπαούλο που θα κρύβει μέσα τον χαμένο θησαυρό του πειρατή
και κρύψε τα στοιχεία που θα τους οδηγήσουν σε εκείνον. Χάρτες, πυξίδες, σπαθιά, σχοινιά, πειρατικές σημαίες, είναι μερικά αντικείμενα κλειδιά για το παιχνίδι σου!

Εδώ υπάρχει ένα πλήρως οργανωμένο παιχνιδι κρυμμενου θησαυρου, από την αρχή μέχρι το τέλος που έφτιαξα για ένα παιδικό πάρτι με θέμα τους “Πειρατές”. Μπορείτε να πάρετε μερικές ιδέες..