Καθαριότητα: 5 Πράγματα που οι Επαγγελματίες Νοικοκυρές Κάνουν σε Καθημερινή Βάση

5 πράγματα που οι νοικοκυρές κάνουν σε καθημερινή βάση για να κρατάνε το σπίτι τους καθαρό. Eιδικά εσείς που δουλεύετε και κουράζεστε, δεν χρειάζεται  να σπαταλάτε τον χρόνο που έχετε για να ξεκουραστείτε στην καθαριότητα του σπιτιού. Οι επαγγελματίες νοικοκυρές μας δίνουν μερικές συμβουλές καθαριότητας που θα πρέπει να εφαρμόσετε σε καθημερινή βάση, για να διατηρείτε το σπίτι καθαρό.

1. Βγάλτε τα σκουπίδια κάθε πρωί έξω
πως να καθαρισετε το σπιτι σας-s-womanoclock

Το Α έως το Ω είναι ο καθαρισμός των τροφίμων που έχουν απομείνει και των σκουπιδιών. Το πρωί πριν φύγετε από το σπίτι είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να πετάξετε τα σκουπίδια.

2. Σκουπίστε το νιπτήρα του μπάνιου, κάθε φορά που τον χρησιμοποιείτε
πως να καθαρισετε το σπιτι σας-s-womanoclock (5)

Θα δείτε αμέσως τη διαφορά, αν κάθε πρωί με ένα χαρτί καθαρίζετε τον νιπτήρα σας, από τα υπολείμματα μακιγιάζ, οδοντόπαστα, σαπούνι. Το σκληρό νερό που συσσωρεύεται, κάνει ολόκληρο το μπάνιο σας να φαίνεται βρώμικο.

10 Μυστικά από έναν Επαγγελματία για το Πλύσιμο του Αυτοκίνητου σου

3. Καθαρίστε τα πλακάκια του Μπάνιου
πως να καθαρισετε το σπιτι σας-s-womanoclock (3)

Αφού τελειώσετε το ντους, πάρτε το μικρό εργαλείο που καθαρίζετε τα τζάμια και στεγνώστε, παίρνοντας τα νερά από τα πλακάκια. Αυτό θα βοηθήσει να μη δημιουργηθούν λεκέδες και στάμπες από άλατα, ενώ τα πλακάκια του μπάνιου σας θα μοιάζουν σαν καινούργια χωρίς ποτέ να χρειαστεί να τα τρίψετε. Η διαδικασία παίρνει μόνο ένα λεπτό και θα εξοικονομήσετε περισσότερο χρόνο και κόπο αργότερα.

4. Μη ξεχνάτε να σκουπίζετε εξωτερικά τα οικιακά σκεύηπως να καθαρισετε το σπιτι σας-s-womanoclock (4)

Γνωρίζατε ότι τσαγιέρες και τα μπρίκια, οι καφετιέρες στο γραφείο ή το σπίτι μεταφέρουν βακτήρια; Μη ξεχνάτε να τα πλένετε εκτός από εσωτερικά και εξωτερικά

5. Δώστε προτεραιότητα στα πράγματα που θεωρείτε πιο βρώμικα

πως να καθαρισετε το σπιτι σας-s-womanoclock (2)

Για να δώσετε προτεραιότητα στην καθαριότητα, σκεφτείτε τι είναι αυτό που απεχθάνεστε. Για άλλους είναι οι τρίχες στο μπάνιο, για άλλους ο νεροχύτης για άλλους το σίδερο κλπ. Πριν προλάβει να βρωμίσει η να μαζευτεί “βουνό” το σίδερο, φροντίστε κάθε μέρα να κάνετε κάτι από λίγο.