Η μέθοδος 4-7-8 που θα σε Κάνει να Κοιμηθείς σε Μόλις 1′

Έχεις προβλήματα Αυπνίας; Αυτή η μέθοδος υπόσχεται να σε κάνει να κοιμηθείς σε μόλις 1 λεπτό.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο news.bitofnew.com, την οποία διεξήγαγε ο δρ Άντριου Βέιλ, Αμερικανός συγγραφέας, καθηγητής ιατρικής και διευθυντής του Προγράμματος Ολιστικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, έδειξε ότι αυτή η εναλλακτική θεραπεία είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη σε όσους ταλαιπωρούνται από αϋπνία.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τη μέθοδο 4-7-8 που εμπνεύστηκε ο ίδιος και η οποία βασίζεται στη σωστή λειτουργία του αναπνευστικού μας, ηρεμεί το νευρικό μας σύστημα και μας κάνει να κοιμόμαστε σαν πουλάκια σε μόλις 1 λεπτό.

Σύμφωνα με τον δρ Βέιλ η μέθοδος 4-7-8 μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε περίπτωση που αισθάνεστε ότι το άγχος και ο φόβος σας κυριεύουν. Όπως ακριβώς συμβαίνει όταν εργαζόμαστε υπό πίεση. Άλλωστε οι επιχειρήσει φαίνεται να το γνωρίζουν καλά αυτό – εκτός ελληνικών συνόρων τουλάχιστον – καθώς στρατολογούν ολοένα και περισσότερους γκουρού του διαλογισμού προκειμένου να ενισχύσουν την καλή ψυχολογία και αποδοτικότητα των εργαζομένων τους.

Η σειρά ασκήσεων για τη μέθοδο 4-7-8 έχει ως εξής:

  1. Τοποθετήστε την άκρη της γλώσσας σας ακριβώς πάνω στον ιστό που βρίσκεται πίσω από τα 2 μπροστινά δόντια της άνω γνάθου και κρατήστε την εκεί σε όλη τη διάρκεια της άσκησης.
  2. Εκπνεύστε έντονα από το στόμα
  3. Στη συνέχεια κλείστε το στόμα και εισπνεύστε αργά από τη μύτη, μετρώντας από μέσα σας μέχρι το (4) τέσσερα.
  4. Κρατήστε την αναπνοή σας μετρώντας από την αρχή μέχρι το (7) επτά.
  5. Βγάλτε όλο τον αέρα από το στόμα σταθερά μετρώντας ως το (8) οκτώ.
  6. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για 3 ακόμα φορές (σύνολο 4 σετ)

Δείτε όλη τη διαδικασία στο Βίντεο

Δείτε επίσης

Χάσε 5 ως 8 κιλά σε μόνο 7 ημέρες με τη Δίαιτα της General Motors !