Έτσι, ο Πολλαπλασιασμος Τριανταφυλλιας θα σας Φανει Παιχνιδάκι

Ο πολλαπλασιασμός των φυτών είναι από αυτά τα πράγματα που φαίνονται σαν μαγικά σε όσους δεν ασχολούνται με την κηπουρική.

Η ιδέα ότι μπορείς να πάρεις ένα κομμάτι ενός φυτού και να το μετατρέψεις σε πολλά φυτά φαίνεται σαν επιστημονική φαντασία παρά σαν κηπουρική πραγματικότητα. Σε αυτή την ενότητα και το βιντεο θα δούμε τον εύκολο τρόπο για το πως γίνεται ο πολλαπλασιασμος τριανταφυλλιας.

Τα τριαντάφυλλα είναι τέλεια φυτά για πολλαπλασιασμό. Μπορείτε να κάνετε τις ρίζες να φυτρώσουν από οπουδήποτε, δηλαδή μπορείτε να φυτέψετε μερικές ακόμα καινούριες τριανταφυλλιές από αυτές που ήδη έχετε.

Για να ξεκινήσετε κόψτε μερικά κλαδιά από μια τριανταφυλλιά. Το επόμενο βήμα είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να αφαιρέσετε όλα τα φύλλα από τα κλαδιά γιατι… Αν και τα φύλλα βοηθούν στην φωτοσύνθεση και δίνουν ενέργεια στο φυτό, τραβούν επίσης πολλή υγρασία και θρεπτικά συστατικά από τις ρίζες, οι οποίες δεν έχουν βγει ακόμα!

Ο πιο εύκολος Τρόπος να Φυτέψεις τις δικές σου Ντομάτες στη Γλάστρα

Εδώ είναι το πιο τρελό κομμάτι: κάντε μια τρύπα σε μερικές πατάτες και βάλτε μέσα τα κλαδιά. Οι τρύπες θα πρέπει να είναι όσο πιο σφιχτές γίνεται για να κρατάνε την υγρασία μέσα. Κάντε την τρύπα με ένα καρφί η τρυπάνι για να μπουν τα κλαδιά. Προσοχή στα αγκάθια! Βάλτε τις πατάτες στο χώμα ή στη γλάστρα, με απόσταση μερικών εκατοστών και καλύψτε με χώμα.

Όταν τελειώσετε θα πρέπει να προεξέχει περίπου το μισό κλαδί.
Καλύψτε με κομμένα πλαστικά μπουκάλια για να δημιουργήσετε κάτι σαν θερμοκήπιο και ποτίστε καλά.

Όταν δείτε το αποτέλεσμα, θα αξίζει τον κόπο που κάνατε και πλέον ο πολλαπλασιασμος τριανταφυλλιας θα σας φαίνεται παιχνιδάκι!