Σπιτικό Μαστιχωτό Παγωτό Καϊμάκι! Απλά κορυφή!

Σπιτικό Παγωτό Καϊμάκι

Είναι το πιο  απίθανο μαστιχωτό σπιτικό παγωτό καϊμάκι που έχετε δοκιμάσει!

Για ακόμη πιο κόλαση μπορείς να το σερβίρεις – αν όχι με γλυκό κουταλιού βύσσινο – τότε με το αγαπημένο γλυκό σουφλέ σοκολάτας!

Το πιο Νόστιμο Σουφλέ Σοκολάτας

shares-5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

4

Μερίδες

kcal - θερμιδες

202

Θερμίδες/μερίδα:

clock-dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

4+ Ώρες

Χρόνος

— ΥΛΙΚΑ—

  • 3 κούπες καϊμάκι γάλακτος  ή κρέμα γάλακτος  (με όλα τα λιπαρά της)
  • 3 κούπες γάλα πλήρες
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2-3 κοφτά κ.γ. σαλέπι
  • 3 κρυστάλλους μαστίχας (1/2 κ.γ σε σκόνη)
  • 1 κ.σ. ανθόνερο (προαιρετικά)

*Αξίζει να προσπαθήσουμε να βρούμε καϊμάκι

— ΕΚΤΕΛΕΣΗ —

Χτυπάμε τους κρυστάλλους της μαστίχας με 2-3 κουταλιές ζάχαρη στο μπλέντερ για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να γίνουν σκόνη.

Κρατάμε μισή κούπα γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα στη φωτιά να ζεσταθεί σε μεσαία θερμοκρασία.

Βάζουμε τη μισή κούπα γάλα (που κρατήσαμε στο προηγούμενο βήμα)  σε ένα μπρίκι στη φωτιά να ζεσταθεί και εκεί διαλύουμε το σαλέπι ανακατεύοντας πάρα πολύ καλά έως ότου διαλυθεί εντελώς. Κατά προτίμηση ανακατεύουμε με αναδευτήρα ελληνικού καφέ για να διαλύσει τους σβώλους που σχηματίζονται.

Όταν το γάλα στην κατσαρόλα έχει πάρει βράση, προσθέτουμε το σαλέπι (που έχουμε διαλύσει στο γαλα μέσα στο μπρίκι) και την μαστίχα με την ζάχαρη (που έχουμε κάνει σκόνη στο μπλέντερ). Ανακατεύουμε καλά με σύρμα και προσθέτουμε τη μια κούπα ζάχαρη και το καϊμάκι (ή την κρέμα γάλακτος αν δεν βρούμε καϊμάκι) σιγά σιγά και σταδιακά για να μην κρυώσει το μείγμα μας.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε χωρίς να ανακατεύουμε συνέχεια αλλά σταδιακά για να μη σβολιάσει η κρέμα μας. Περιμένουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα στρώμα καϊμάκι (δε θα χρειαστεί πάνω απο 20-25 λεπτά).

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ και αφήνουμε το περιεχόμενο να κρυώσει καλά. Προσθέτουμε το ανθόνερο και ανακατεύουμε. Κλείνουμε το μπολ και το αφήνουμε για τουλάχιστον 2-3 ώρες στο ψυγείο.

Μεταφέρουμε το μείγμα μέσα στην παγωτομηχανή, την οποία έχουμε προετοιμάσει σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή. Όταν έχει πήξει αρκετά το παγωτό (δε θα πήξει τελείως μέσα στη μηχανή, αλλά στην κατάψυξη), το μεταφέρουμε σε ένα μεταλλικό τάπερ, το οποίο το κλείνουμε καλά και το βάζουμε την κατάψυξη. Το αφήνουμε μερικές ώρες να πήξει τελείως.

Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή αδειάζουμε την κρέμα σε μπολ και την τοποθετούμε στην κατάψυξη. Κάθε μία ώρα βγάζουμε το παγωτό και το χτυπάμε με μίξερ χειρός ελαφρώς για να αφρατέψει. Μετά από 2 χτυπήματα είναι έτοιμο.

Πριν το σερβίρουμε, το μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά ώστε να μαλακώσει.

Σερβίρουμε το παγωτό με σιρόπι βύσσινο ή γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή κεράσι και ψιλοκομμένα καβουρδισμένα αμυγδαλάκια.

* Μία μερίδα υπολογίζεται στα 105γρ παγωτού (2 μικρές μπάλες) έχει 202 θερμίδες –  και 1 κ.γ από γλυκό του κουταλιού έχει 100 θερμίδες