Λικερ Φραουλα που τα “Σπάει” στη Γεύση!!!

Αυτό το σπιτικό λικερ φραουλα είναι το καλύτερο που έχω δοκιμάσει ποτέ! Το φτιάχνω ξανά και ξανά γιατί ποτέ δεν κρατάει πάνω από δύο μέρες. Τις γιορτές δε, τριπλασιάζω τη δόση απλά για να μη ξεμείνω. Μιας και αγαπάμε τις φράουλες μη ξεχάσετε να φτιάξετε και το σορμπέ φράουλας. Το μόνο που έχετε είναι να τα δοκιμάσετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κιλό φράουλες
700 γρ ζάχαρη
700 ml vodka

Εκτέλεση:

λικερ φραουλα-image-1-womanoclock

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις βάζουμε σε βαθύ μπολ μαζί με τη βότκα και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 2 μέρες. Σουρώνουμε και πετάμε τις φράουλες. Προσθέτουμε τη ζάχαρη στο χυμό από τη φράουλα και αφήνουμε σκεπασμένο το μείγμα ακόμη 2 μέρες, εκτός ψυγείου αυτή τη φορά. Σουρώνουμε το λικέρ και το βάζουμε σε μπουκάλι.